Zo gaat het NU met girlband de ‘Sugababes’!

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Sugababes girlband muziek

Ben jij opgegroeid in de jaren ’00? Dan is de kans groot dat jij los ging op de hits van de Sugababes. Deze girlband was in de 00’s verschrikkelijk populair. Hoe gaat het NU eigenlijk met de dames?

One Touch

In de jaren 90 waren er de Spice Girls, maar in de jaren 00 waren het toch echt de Sugababes die razend populair waren. Deze girlband werd in 1998 gevormd en bestond uit Siobhán Donaghy, Mutya Buena en Keisha Buchanan. Zij brachten in 2000 hun eerst album uit genaamd One Touch en dit album belandde in de top 50.

Zo gaat het NU met girlband de 'Sugababes'!
Via: Sugababes (cover)

Ruzie

Hoewel het album aardig populair was, had de platenmaatschappij hier toch meer van verwacht. Het gerucht gaat dat Siobhán en Keisha ruzie kregen wat het uiteenvallen van de groep betekende. De platenmaatschappij zag niets meer in de Sugababes en de band hield ermee op…

Nieuwe samenstelling

Siobhán werd vervolgens vervangen door Heidi Range en in de nieuwe samenstelling waren de Sugababes nóg populairder. De grote doorbraak was een feit. Ze werden getekend door Island Records en hun eerste grote hit was Freak Like Me.

Een groot succes!

De toon was gezet en de Sugababes waren een wereldwijd succes!

Via: Sugababes (cover)
Via: Sugababes (cover)

Top 10

In totaal halen de Sugababes maar liefst 6x de Nederlandse top 10. Met name het nummer ‘Round Round’ was super populair.

Het einde

Hoewel de Sugababes vooralsnog niet ‘officieel’ uit elkaar zijn, verliet Mutya in december 2005. Hiermee eindigde het succes van de Sugababes. Hoewel de overgebleven meiden het nog probeerde met nieuwe leden (Amelle Berrabah en Jade Ewen), werden ze nooit meer zo succesvol als voorheen. Red Dress was de eerste single met Amelle.

Hoe gaat het NU met de meiden?

In 2013 begonnen de dames aan een comeback. Ze brachten het album Back in Business uit en hoewel dit album aardig succesvol was, werd later dat jaar bekend dat de dames ermee ophielden.

Hoe gaat het nu, ruim 22 jaar nadat zij hun eerste nummer uitbrachten, met de Sugababes? Wij gingen op onderzoek uit en kwamen erachter! Je ziet het op de volgende pagina.

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Zo gaat het NU met girlband de ‘Sugababes’!”

  1. Ze hebben geen album dat Back in business heet… sowieso hebben ze in 2013 geen album uitgebracht. Laatste was sweet 7 in 2010.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...