Hoe is het 25 jaar later met Tarkan van ‘Kiss kiss’?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Tarkan zanger kiss kiss hit

💡 In het kort

Tarkan had een enorme hit met Kiss kiss (Şımarık) in 1999. Maar hoe gaat het de zanger nu?

  • Na zijn doorbraak heeft hij nog de nodige albums uitgebracht
  • Heeft hij nog opgetreden in o.a. Afas Live in 2018 (zie video verderop)
  • Zijn privéleven was bewogen, maar inmiddels is hij getrouwd
  • Hij is nogal veranderd, bekijk de foto’s in dit artikel

In 1999 veroverde Turkse zanger Tarkan de Nederlandse muziekscene met een nummer dat bij velen nog steeds nostalgische gevoelens oproept: Kiss kiss (Şımarık), beter bekend door zijn kenmerkende kusgeluidjes.

De naam Tarkan mag dan niet bij iedereen meteen een belletje doen rinkelen, zijn muziek doet dat zeker wel. Dit nummer werd de soundtrack van vele zomervakanties, vooral in Turkije, waar het een vaste waarde was bij lokale animatieteams.

Tarkan: Meer dan een One-Hit Wonder

Hoewel Tarkan in Nederland misschien vooral bekend is van Şımarık (ook wel Kiss kiss genoemd), was hij al een gevestigde naam in Turkije lang voordat dit nummer internationaal doorbrak.

Hij startte zijn muziekcarrière al in 1992, waarmee hij in eigen land grote bekendheid verwierf. Zijn succes bleef niet alleen beperkt tot Nederland; in landen als Australië geniet hij nog steeds grote populariteit. CNN heeft hem zelfs eens de ‘Turkse Elvis’ genoemd.

Kiss was bijzonder populair

Kiss was bijzonder populair, vooral door de kenmerkende kusgeluiden in het liedje. Als je de hit nu op Spotify opzoekt (onder de Turkse naam Şımarık, zie je dat deze ook hier ruim 100 miljoen keer gestreamd is.

Om toch je geheugen weer even op te frissen, hieronder de clip.

Hoe is het nu met Tarkan?

Tarkans carrière stopte niet na Şımarık. Hij bracht meerdere succesvolle albums uit, waaronder de volgende 4 albums:

  • Karma (2001)
  • Dudu (2003)
  • Metamorfoz (2007)
  • Ahde Vefa (2016).

Het album Ahde Vefa was bijzonder succesvol en verkocht in één week tijd maar liefst 170.000 exemplaren.

Vanaf 2007 is zijn muziekstijl meer richting het elektronische gegaan. Eén van de nummers op dit album, Pare Pare, werd vervolgens nog geremixt door niemand minder dan DJ Tiësto.

Herinner jij je Kiss Kiss nog? Zegt Tarkan of het bekende jaren 90 nummer je nog iets? Waar heb jij de hit voor het eerst (of laatst) gehoord?

Deel je herinneringen aan Tarkan in een reactie onderin!

Privéleven

Tarkan’s leven en carrière zijn niet zonder controverse geweest. In 2001 ontstond er ophef toen er foto’s van hem op een naaktstrand gelekt werden die werden ontvreemd bij een verhuizing.

Hoewel Tarkan de authenticiteit van de foto’s niet ontkende, weigerde hij zich te verantwoorden. Hij heeft ook altijd ontkend homoseksueel te zijn, een gerucht dat hem lange tijd achtervolgde in Turkije.

Tarkan heeft meerdere langdurige relaties met vrouwen gehad en trouwde in 2016 met Pınar Dilek. Het stel heeft samen een dochter, Liya, en blijft tot op de dag van vandaag samen.

Nog even terug in Nederland…

Begin 2018 maakte Tarkan zijn comeback in Nederland met een uitverkocht concert in Ahoy. Een jaar later trad hij nog eens op in de AFAS Live in Amsterdam, wat bewijst dat zijn populariteit hier nog altijd leeft.

Daar hebben we natuurlijk beelden van gevonden.

Zo ziet Tarkan er nu uit…

Er is natuurlijk het nodige veranderd in de afgelopen jaren. Hieronder een aantal kiekjes van Tarkan anno nu. Daarop zien we onder andere zijn gezin en dat hij ook aan zijn fitheid werkt.

Tot slot

Tarkan’s muziek, met zijn unieke mix van Oost en West, heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op de Nederlandse muziekscene. Zijn verhaal is er een van muzikale innovatie, persoonlijke strijd en uiteindelijke triomf. Zijn muziek blijft ons herinneren aan die zorgeloze zomerdagen, dansend op het ritme van Şımarık.

We zijn benieuwd naar jouw herinneringen aan Tarkan en zijn muziek. Deel ze in de comments onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...