Zo gaat het nu met jaren 90 hit zangeres Gabrielle

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Gabrielle dreams zangeres

Gabrielle ken je vast nog wel. Die mooie zangeres uit Groot-Brittannië die niet alleen vanwege haar stem, maar ook haar ooglapje opviel. Hoe zou het nu met haar gaan? Dat lees jij in deze blog.

En toen was daar ineens Gabrielle

In 1993 was Gabrielle, geboren als Louise Gabriëlle Bobb, daar plots. Zij veroverde heel Europa met haar monsterhit Dreams. Kun jij die nog helemaal meezingen? Zou wel moeten, omdat je het nog geregeld op de radio hoort. Met de single belandt ze in het Guinness Book of Records: nooit eerder was een debuutsingle van een vrouwelijke artiest hoger de Britse hitlijst binnengekomen. Zo zag de clip eruit.

Zij was een inspiratie voor veel jongeren en zij geloofden haar als zij dit lied ten gehore bracht. Maar wat is er toch gebeurd met deze prachtige dame?

Gabrielle had een droom

Die droom leek even werkelijkheid te worden. Haar faam duurde echter niet zo lang als zij maar ook wij fans hadden verwacht. Toch was zij in de jaren ’90 niet weg te denken uit de hitparades in Europa en later zelfs wereldwijd.

Gabrielle zangeres hoe is het nu
Via: Wikimedia Commons | Stefchapman, CC

In 1993 bracht zij haar eerste cd uit.

Find your way sloeg in als een bom. Haar luie oog (vaak bedekt met kapje) maakte haar een verschijning maar ook het sluike haar stond haar fantastisch. Veel meiden imiteerden haar kapsel en stijl.

Gabrielle CD cover find your way
Via: Gabrielle (cover)

Hoewel zij steeds minder populair werd, heeft zij na haar debuut-cd nog aardig wat cd’s uitgebracht. Gabrielle (1996), Rise (1999), Play to Win (2004), Always (2007), Under My Skin (2018).

Gabrielle dreams CD
Via: Gabrielle (cover)

Tracy Chapman was haar grote voorbeeld

Dreams bevat een sample van Fast Car, een heel bekend nummer van Tracy Chapman. Zij had hier geen goedkeuring voor dus voor het de hitparade kón bereiken was Dreams veelal in de Londense underground scene te horen.

Bridget Jones betekende veel voor Gabrielle

Naast Dreams was ook Out of reach een grote hit. Deze stond op de cd Rise maar werd vooral populair omdat het op de soundtrack van Bridget Jones’ Diary stond.

De secretaresse van…

In het begin kon Gabrielle niet leven van haar verdiensten als zangeres. Zij werkte daarom als secretaresse. Daar zullen haar kinderen wel veel aan hebben gehad. Huiswerk maken met een slimme mama, maar koken kon ze dan blijkbaar weer totaal niet…

Zoe gaat het nu met Gabrielle…

Natuurlijk waren we benieuwd hoe het nu met Gabrielle gaat. Op de volgende pagina lees je hoe het nu met deze zangeres gaat en wij hebben spannend nieuws!

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...