Podcast: Lloyd de Meza over de 90’s van Arnhemsgewijs

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Kind van de jaren 90 Anrhemsgewijs Lloyd de Meza

In de jaren 90 zette Arnhemsgewijs, met Lloyd de Meza als een van de drijvende krachten, de Nederlandse R&B-scene op de kaart. Hun unieke geluid en meeslepende nummers vormden een onvergetelijk hoofdstuk in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Precies hier blikken we op terug aan de hand van een podcast van Kind van de jaren ’90, waar Lloyd de Meza te gast is.

Arnhemsgewijs: Nederlandse 90’s R&B

Arnhemsgewijs is een groep die in de jaren 90 de Nederlandse muziekscene vanaf 1995 verrijkte met hun unieke mix van R&B en soul. Gevormd in Arnhem, zoals hun naam al doet vermoeden, wisten ze met hun harmonieuze samenzang en oprechte teksten een breed publiek te raken.

Hun muziek, die zowel invloeden van Amerikaanse R&B als Nederlandse pop bevatte, was vernieuwend en sprak tot de verbeelding van velen.

Top 40 hits

Met nummers als ‘Je hebt me gebruikt‘ en ‘Ik mis jou‘ zorgden ze voor een frisse wind in de Nederlandse muziekscene van de jaren 90. Beide nummers halen de top 40 en weten hun posities vele weken te houden.

Lloyd de Meza

Lloyd de Meza’s stem is voor velen onlosmakelijk verbonden met de hits van Arnhemsgewijs. Hij was de zanger van het stel en met zijn unieke stem voor velen ook de troef van de R&B-groep.

Toch verlaat Lloyd de groep al snel; hij kiest voor de solocarrière. In 1998, maar 2 jaar de oprichting van de band, wordt hij vervangen door Mitchell Brunings. Arnhemsgewijs ging overigens nog maar één jaar door; de groep hield er 1999 (voorlopig) mee op.

op eigen kracht

Als solo-artiest scoorde Lloyd de Meza nog wel hits in de top 40, maar de hoogste positie was 22 met ‘Elke Stap’, een cover van The Police’s ‘Every breath you take’.

Wel was hij de stem achter de nummer 1-hit ‘Schudden’ van Def Rhymz.

Podcast met Lloyd de Meza

Arnhemsgewijs maakte nog een comeback, maar zonder grote successen. Toch heeft de R&B band, samen met Lloyd de Meza, een onuitwisbare indruk achtergelaten op de 90’s. Reden genoeg voor een interveiw met de beste man in de podcast Kind van de jaren ’90.

Beluister de podcast

Geniet mee van deze reis naar de R&B van toen, naar Arnhemsgewijs en de solocarrière van Lloyd de Meza.

Je kunt de podcast ook luisteren via Apple Podcasts

Jouw Arnhemsgewijs-herinneringen?

Was jij vroeger R&B-fan en Luisterde jij in de jaren 90 naar Arnhemsgewijs? Wat vond jij hun of Lloyd de Meza’s beste hit? Deel je herinneringen in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...