Podcast: Franklin Brown over Eurovisie Songfestival 1996

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Franklin Brown kind van de jaren 90

In de wereld van het Eurovisie Songfestival zijn er van die deelnemers die je gewoon niet vergeet. Franklin Brown en Maxine zijn hier met hun ‘De Eerste Keer’ een perfect voorbeeld van.

We blikken terug op de lange Franklin en zijn ervaringen in de jaren 90. Hij was namelijk te gast in de podcast van Kind van de jaren ’90

Ken jij ‘De eerste keer’ nog? Zing jij de hele tekst van dit nostalgische (en prachtige) lied nog mee en zetten Maxine en Franklin Brown jou nog iets? Wat vond jij het leukste aan dit duo?

Deel je herinneringen aan Franklin Brown (en Maxine) in een reactie onderin!

Franklin Brown

Samen met Maxine trad hij in 1996 op met het nummer ‘De eerste keer’. Een liedje dat nog steeds in de hoofden van velen echoot. De melodie, de harmonie en die typisch jaren 90 vibes – het is allemaal zo herkenbaar!

En die stemmen… ik vond ze toen al, maar steeds echt prachtig!

Eurovisie Songfestival 1996

Na het winnen van het Nationale Songfestival ’96 in Nederland, mochten ze door naar het internationale toneel met miljoenenpubliek.

Het Eurovisie Songfestival van 1996, gehouden in Oslo, Noorwegen, was een memorabel evenement met een uniek verloop en bijzondere inzendingen. Een van die inzendingen was het nummer ‘De Eerste Keer’, geschreven door Piet Souer en Peter van Asten en dus uitgevoerd door het Nederlandse duo Maxine & Franklin Brown.

Maxine en Franklin Brown eindigde uiteindelijk op een zeer respectabele 7e plaats. Winnaar van dat jaar was Ierland (Eimear Quinn) met ‘The voice’.

Onvergetelijke momenten

Maar wat maakt Franklin Brown nu zo memorabel? Naast zijn onmiskenbare zangtalent, zijn het de kleine, persoonlijke momenten die hem zo dierbaar maken voor zijn fans.

Denk aan zijn opgewekte glimlach wanneer hij over het podium zweeft, of die keer dat hij spontaan met fans begon te zingen na een interview. Het zijn deze momenten die laten zien dat Franklin niet alleen een artiest of perfectionistisch is, maar ook gewoon een leuk mens met een extreme passie voor muziek.

Nog steeds een duo…

Ondanks dat zowel Franklin als Maxine zich verder hebben ontwikkeld in de muziekwereld, zijn ze nog steeds een duo en treden nog vaak samen op. Hier een single uit 2012: Balsem voor ons hart

Wist je dat?

Er zijn ook een aantal leuke weetjes over Franklin:

  • Van politie naar podium – Hij was oorspronkelijk geen zanger, maar begon zijn loopbaan bij de politie. Ondanks dat hij al meer op muziek richtte, heeft het ESF 1996 een duidelijke stempel op zijn vervolgcarrière gezet…
  • Artiestennaam – Franklin Brown heeft eigenlijk formeel Franklin Kroonenberg en is een rasechte Rotterdammer.

Podcast met Franklin Brown

Dan is het nu tijd om deze kleine reis door Franklins carrière af te ronden en over te gaan naar het heden. Remco Kraak en Korneel Evers hadden onze Songfestival held in de jaren 90 op bezoek in hun podcast Kind van de jaren ’90.

Beluister de podcast

Franklin neemt ons mee achter de schermen van het Eurovisie Songfestival, zijn persoonlijke ervaringen en enkele onthullingen die nog nooit eerder verteld zijn.

Zet je schrap, doe je oordopjes in of zet je speakers aan, en geniet van deze bijzondere reis door de tijd met Franklin Brown.

Of luister via Apple Podcasts:

Herinneringen aan Franklin Brown

Luisterde jij ook naar het Eurovisie Songfestival van 1996 en kun je je ‘De eerste keer’ nog meezingen? Wat vond jij van het lied of het duo?

Deel je herinneringen aan Franklin Brown en Maxine in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...