Podcast: Irene Moors over de 90’s, Telekids en Smurfenhouse

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Kind van de jaren 90 podcast Irene Moors

Wie de jaren 90 zegt, zegt Telekids en dan kom je al meteen bij Carlo Boszhard en… Irene Moors! Zij was het gezicht voor een hele generatie 90’s kids! Ze was te gast in de podcast van Kind van de jaren 90 en blikt terug op haar tijd bij Telekids, Smurfenhouse…

Voordat we genieten van deze jaren 90 throwback, eerste nog even een korte terugblik op dit geweldige jaren 90 icoon…

Jouw herinneringen aan Irene Moors? Heb je de podcast onderin ook geluisterd en zit je weer helemaal in die goeie ouwe tijd? Wat vond jij het leukste aan Irene Moors?

Deel je herinneringen in een reactie onderin!

De kleurrijke 90’s met Irene Moors

De jaren 90, een decennium van opvallende trends, iconische tv-programma’s en onvergetelijke muziek. In dit speciale podcast artikel reizen we terug in de tijd met niemand minder dan Irene Moors.

Irene Moors begon haar televisiecarrière in de jaren 80, maar het waren de jaren 90, waarin ze haar onuitwisbare stempel drukte op de Nederlandse tv-wereld in dit kleurrijke tijdperk.

Telekids kinderprogramma rtl4
Via: Telekids / RTL (capture)

Telekids: ongekende kinderpret

Zaterdagochtend betekende voor vele Nederlandse kinderen in de jaren 90: net voor 7.00u opstaan en snel voor de buis zitten… Telekids begon!

Dit legendarische kinderprogramma, met Irene Moors en Carlo Boszhard aan het roer, werd al snel een fenomeen. Van de vroege ochtend tot de late middag werden kinderen (en stiekem ook hun ouders) vermaakt met een mix van cartoons, spelletjes en live entertainment.

Telekids was niet alleen vermakelijk, maar ook innovatief, met segmenten die zowel onderhoudend als zelfs wat educatief waren en alles stond met de geweldige presentatie van Carlo & Irene…

En laten we eerlijk zijn… vele jongens vonden het gewoon erg leuk om naar de prachtige Irene te kijken!

Irene Moors Telekids RTL
Via: Telekids / RTL (capture)

Pittige Tijden: parodie om nooit te vergeten

Een onvergetelijk onderdeel van Telekids was Pittige Tijden, de parodie op de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Irene’s vertolking van personages zoals Laura en Jessica was hilarisch en liet zien hoe veelzijdig haar talent was.

De Pittige Tijden sketches zijn voor velen nog steeds een bron van hilariteit als ze eraan terugdenken.

Smurfenhouse: van TV-scherm naar hitlijsten

Naast televisie was Irene ook actief in de muziekwereld. Wie herinnert zich niet de Smurfenhouse en dan met name de hit “No Limit” in smurfenversie? Dit nummer, oorspronkelijk van 2 Unlimited, werd opnieuw uitgebracht met een smurfentwist en veroverde stormenderhand de hitlijsten.

Het was een perfecte weerspiegeling van de vrolijke en soms gekke geest van de jaren 90.

Smurfenhouse irene moors smurfen muziek
Via: Irene Moors & De Smurfen (covers)

Podcast met Irene Moors

Om nog eens dieper in die geweldige jaren 90 te duiken hebben, zijn Korneel Evers en Remco Kraak een nieuwe podcast begonnen: Kind van de jaren ’90. Hierin blikken ze samen met 90’s iconen terug naar deze geweldige tijd.

Hun eerste gast is natuurlijk en hoe kan het ook anders: Irene Moors. Beluister de podcast hieronder en ervaar de Telekids- en Smurfenhouse tijd door de ogen van Irene.

Beluister de podcast met Irene

Zo bespreken ze bijvoorbeeld het begin, maar ook het laatste moment van Telekids, maar ook de geweldige samenwerking met Carlo (inclusief klein irritatiepuntje…).

Een echte aanrader voor ieder 90’s kind… Enjoy!

Jouw Irene Moors herinneringen?

Vond jij de podcast hierboven ook zo leuk en herkenbaar? Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw typerende herinneringen aan dit jaren 90 icoon…

Deel jouw Irene Moors herinneringen in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...