Telekids momenten: zijn deze 11 zaken jou bijgebleven?

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Telekids Carlo Irene televisie

Zat jij in de jaren 90 ook vastgeplakt aan de buis als Telekids tussen 7 en 12 werd uitgezonden? Carlo & Irene bedachten de mafste spelletjes en rubrieken, wat deze tv-show tot een waar spektakel maakte.

Ik had geen favoriet spel of rubriek, maar vond vooral leuk dat alles mis leek te gaan en Carlo en Irene dit op briljante wijze met humor oplosten.

Hilarische momenten bij Telekids

Het decor viel geregeld uit elkaar en dat zorgde voor hilarische spelmomenten, maar ook werd er vaak afgeweken van het script, soms wist dit beroemde tv-duo niet eens meer waar ze mee bezig waren. Dat is live-tv!

De bloopers kunnen er niet worden uitgeknipt. Hilarische tv-momenten…

Telekids momenten: zijn deze 11 zaken jou bijgebleven?
Via: youtube.com (capture) | Telekids

Welk van deze Telekids spellen of rubrieken was jouw favoriet? En viel het jou op dat er van alles mis ging?

1. Giechel en Goochel, de Doordraaishow

Wie kent dit bekende goochel duo en bijbehorend spel nou niet? Je kon bellen naar Carlo en Irene en dan was je live in de uitzending en mocht je draaien aan het rad. Krullenbol Irene met een lange roze jurk bezet met pailletten, Carlo met een zwarte pruik die altijd scheef zat.

De kostuums moesten vaak worden verwisseld en dan zat er wel eens wat scheef. Weet je nog dat in één van de laatste afleveringen zelfs een techneut in beeld kwam omdat er weer eens wat van het decor stuk ging? (zie vanaf 4.30)

2. Mega Blubber Power Race

In de jaren 90 was de ‘Mega Blubber Power Race’ onderdeel van het populaire programma Telekids, waarin twee klassen de strijd met elkaar aangingen. Het was het meest veelzijdige spel want het bestond uit allerlei verschillende onderdelen.

Als klas, team geel of rood, koos je 1 kandidaat en die moest tegen de kandidaat van de andere klas strijden maar er was ook altijd een hulpje of 2 uit de klas om je bij te staan.

Telekids Mega Blubber Race
Via: Telekids / youtube.com (capture) | Fermon Bosman

Herinner jij je nog dat Carlo altijd een rood-geel afzichtelijk glimmend pakje en bijpassende pet droeg? Petten waren wel zijn ding ;).

De teams moesten, tussen de onderdelen door, drukken op een grote knop en dan koos de computer het volgende onderdeel uit. Het stond dus niet van tevoren vast in welke volgorde de Mega Blubber Power Race zou worden gespeeld. Super spannend!

3. De Dreigdouche

Kreeg je derrie of confetti over je heen? Dat was het meest spannende element van de Dreigdouche. Stap in, de Dreigdouche. Van tevoren kregen beide teams een tip over wat er in de emmer zat. Vervolgens werd er 2 tegen 2 vragen beantwoord.

Het team met de meeste punten mocht als eerst een douche cabine uitkiezen. Dan volgde het bekende deuntje:  Wordt het douchen, of wordt het spoelen?

De Dreigdouche Telekids
Via: Telekids / RTL (capture)

En als je hoopte dat je wat aan de hints had, nope die waren zo cryptisch dat je nooit wist waar de derrie en waar de confetti zat.

De derrie was volgens mij wat wij nu slimey noemen. Het ziet er in ieder geval even ranzig uit (zie ook vanaf 3.45).

4. Wij zijn beter

De jongens tegen de meiden, wie wint de strijd? Aan het begin zitten jongens en meiden door elkaar, maar voor dit spelletje moest er worden gewisseld. Een tribune was gevuld met jongens, de ander met meiden.

Ook dit spel werd evenals de andere vooraf gegaan door een eigen meezinglied. Dat maakte alles nóg leuker. Lekker Sing a long op de zaterdagochtend.

5. Spot Light (1e minuut)

Roddel maar met ons mee. Heerlijk! De pittigste roddelrubriek ooit, RTL Boulevard is er niets bij. Ik wist nauwelijks wie de artiesten waren, waar zij commentaar op leverden, maar de uitbundige jasjes en weer dat liedje maakten dit onderdeel van Telekids toch best te doen.

Maar het was niet mijn favoriete onderdeel van de show. Het was niet echt een spel maar een rubriek. Not really my thing, toen dan. Maar zij hadden er duidelijk plezier in.

6. Meidengeheimen

De jongens moesten de oren sluiten. Irene wist wel raad voor al jouw meidenproblemen. Daar zat ze op haar roze bankje met allerlei ingezonden brieven advies te geven.

En onder geen beding mocht Carlo daarbij aanwezig zijn. Dit deuntje herken je vast nog wel. Doedoedoedoedoe, of zoiets. En ook hier had Irene de mooiste pruik van de wereld op. Hoeveel had ze er wel niet?!

Telekids momenten: zijn deze 11 zaken jou bijgebleven?
Via: Telekids (capture)

We gaan nog even verder met de meest hilarische momenten van Telekids. Wat een heerlijk programma was het toch en dat allemaal dankzij Carlo & Irene! Welke van deze zaken herken jij nog?

7. Carlo’s Crisis

De jongens konden ook met hun problemen terecht bij Telekids. Petjes, stoere jongens, een grote vraag of uitdaging (de crisis). En Carlo wist er wel raad mee. Samen gingen hij en de coole jongen (allebei met pet) op stap en werd het “probleem” opgelost.

Hoe cool was dat?! En serieuze issues die langskwamen, NOT! Een grote verkleedpartij en Carlo de rebelse coole tiener die je helpt. Wat wil je nog meer als jongen?

Telekids momenten: zijn deze 11 zaken jou bijgebleven?
Via: Telekids (capture)

8. Harry de Hengst

De schrik van elke cowboy, dat is natuurlijk Harry de Hengst. Wie hem kon berijden was de bomb! En wie het langst kon blijven zitten, had gewonnen. Ik denk dat van alle Telekids liedjes, deze nog het best is blijven hangen. Als ik een Harry tegenkom, moet ik toch stiekem even lachen.

Harry-de-Hengst-Telekids
Via: Telekids / youtube.com (capture) | PistolenPaultje73

Over bloopers gesproken. Ken je nog die aflevering waar Carlo en Irene zelf op Harry gingen rijden? Pas toen viel het mij op dat Harry niet eens zo indrukwekkend is.

Wist jij dat hij een gouden tand had en dat je goeie ouwe Harry nog steeds kunt berijden?

9. De spiraal

Had jij thuis ook een kleine spiraal? Die van Telekids was natuurlijk veel cooler. Die wilde ik ook wel. Hoe moeilijkwas het om de spiraal niet aan te raken? Spannende tijden. Ook al keek je slechts ernaar, je zat wel op het puntje van je stoel.

Ik vond het altijd erg knap dat sommige kinderen het voor elkaar kregen met de druk van het publiek, het commentaar van Carlo en het geschreeuw van je teamgenoot als het mis ging. Pure stress!

10. De Vliegende ouwe Taart

Hoeveel slagroomtaarten zouden er op deze manier zijn gesneuveld? Carlo begon met een tafel vol taarten (vooraf ging zijn entree nooit naar behoren en moest het opnieuw) en die moesten over iemand heen. Aan een kant stond het gele team, aan de andere kant het rode team.

Deed je iets fout, taart in je gezicht. Zei je wat verkeerd, taart in je gezicht. Het was gewoon een leuke manier om iemand lekker eens in het ootje te nemen. En een beetje extra slagroom kon geen kwaad natuurlijk. Was het waar of niet waar dat er miljoenen taarten zijn gesmeten? 😉

11. De grot der 1000 schatten

De grot was eigenlijk niets meer dan een luchtkussen met dak waar diamanten (ik denk dat het diamanten voorstelden) naar beneden vielen.

Van tevoren wist je niet welke diamant zou vallen dus was het opletten geblazen. De winnaar was het team wat de meeste stenen had gevangen. Dit was trouwens onderdeel van de Mega Blubber Power Race.

Wat een luxe leven hadden onze ouders in de jaren 90. Lekker uitslapen tot 12 uur want wij waren toch wel zoet!

Jouw leukste herinneringen aan Telekids?

Awesome times! Zulke kinderprogramma’s maken ze niet meer. Met zo veel gestuntel, authentieke personages, leuke spellen en rubrieken én cartoons was dit de ideale show om kids te laten plakken voor de buis tot 12u.

Nou vraag ik me wel af of Carlo en Irene het zo leuk vonden om 5u op de zaterdag op te staan om vervolgens zo een chaotische show te presenteren. Toch denk ik, gezien hun energie, spontaniteit en enthousiasme, dat dit ZEKER het geval was…

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...