Via: Minoes (cover)

De film Minoes kennen we allemaal. Deze prachtige verfilming van het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt was een daverend succes in de Nederlandse en Belgische bioscopen. Kennen jullie het meisje ‘Bibi’ uit de film nog? Wij zochten uit hoe het nu met haar gaat!

Minoes

In Minoes volgen we een poes die per ongeluk een likje van een vat vol chemicaliën neemt. De poes verandert in een speciale creatie: half mens/half kat, genaamd Minoes.

Minoes film vroeger
Via: Minoes / youtube.com (capture) | Music Box Films

De volgende dag ziet verlegen journalist Tibbe een dame in de boom zitten. Hij wil deze gelegenheid graag aangrijpen om een goed artikel te schrijven, maar voordat hij het door heeft is de dame weggerend. Tibbe baalt erg… Op werk is hij onder druk gezet, omdat zijn artikelen het niet goed doen.

Via: Minoes (cover)

’s Avonds zit Tibbe met een notitieblok in zijn woonkamer en ziet hij plots diezelfde dame voor zijn raam zitten. Ze raken aan de praat en Minoes helpt hem aan goede topics voor artikelen. Zo krijgt ze via alle katten van de buurt de laatste roddels te horen die zij op haar plaats weer aan Tibbe doorgeeft. Dit kan niet lang goed gaan, toch? Bekijk hieronder de trailer:

Bibi

Op een gegeven moment krijgt Tibbe van de poezen wel een heel erg riskant nieuwtje. Er gaan slechte verhalen de ronde over Ellemeet, de ereburger van de stad. Tibbe durft dit in eerste instantie niet te publiceren, omdat hij bang is zijn baan kwijt te raken.

Minoes Film Ellemeet
Via: Minoes / youtube.com (capture) | Music Box Films

Uiteindelijk doet hij dit toch en dit wordt hem niet in dank afgenomen. De hele stad keert zich tegen hem, maar gelukkig schiet Minoes te hulp. Samen met Bibi, het dochtertje van Tibbe’s huisbaas, verzint Minoes een plan om Ellemeet in de val te lokken. Gaat dit lukken?

Minoes Film Bibi
Via: Minoes / youtube.com (capture) | Music Box Films

Hoe gaat het nu?

Bibi wordt gespeeld door Sarah Bannier. Zij was toentertijd 11 jaar oud. Inmiddels is de actrice 30! Hoe gaat het nu met haar? Wij zochten het uit!

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer