Hoe gaat het nu met het ‘poezenmeisje’ Bibi uit Minoes?

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

bibi-minoes-cover

De film Minoes kennen we allemaal. Deze prachtige verfilming van het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt was een daverend succes in de Nederlandse en Belgische bioscopen. Kennen jullie het meisje ‘Bibi’ uit de film nog?

Wij zochten uit hoe het nu met haar gaat!

Bibi uit Poes Minoes

In Minoes volgen we een poes die per ongeluk een likje van een vat vol chemicaliën neemt. De poes verandert in een speciale creatie: half mens/half kat, genaamd Minoes (gespeeld door Carice van Houten). Door Minoes zijn we allemaal kattenfan geworden.

€9,75
Voorraad: ✔️
Bol.com
€13,99
Voorraad: ✔️
Bol.com
€14,99
Voorraad: ✔️
Bol.com

Bibi was een belangrijk karakter in de Minoes film. Weet jij nog wie dit meisje was? En ben je ook zo nieuwsgierig hoe het nu met haar gaat?

Voordat we het uitgebreid over Bibi gaan hebben, eerst even terug naar het verhaal…

Minoes film vroeger
Via: Minoes / youtube.com (capture) | Music Box Films

Journalist Tibbe

De dag nadat Minoes verandert in een mens, ziet de verlegen journalist Tibbe een dame in de boom zitten. Hij wil deze gelegenheid graag aangrijpen om een goed artikel te schrijven, maar voordat hij het door heeft, is de dame weggerend. Tibbe baalt erg… Op werk is hij onder druk gezet, omdat zijn artikelen het niet goed doen.

Hoe gaat het nu met het 'poezenmeisje' Bibi uit Minoes?
Via: Minoes (cover)

Inspiratie voor artikelen

’s Avonds zit Tibbe met een notitieblok in zijn woonkamer en ziet hij plots diezelfde dame voor zijn raam zitten. Ze raken aan de praat en Minoes helpt hem aan goede topics voor artikelen.

Zo krijgt ze via alle katten van de buurt de laatste roddels te horen die zij op haar plaats weer aan Tibbe doorgeeft. Dit kan niet lang goed gaan, toch? Bekijk hieronder de trailer:

Slechte verhalen over Ellemeet…

Op een gegeven moment krijgt Tibbe van de poezen wel een heel erg riskant nieuwtje. Er gaan slechte verhalen de ronde over Ellemeet, de ereburger van de stad. Tibbe durft dit in eerste instantie niet te publiceren, omdat hij bang is zijn baan kwijt te raken.

Minoes Film Ellemeet
Via: Minoes / youtube.com (capture) | Music Box Films

Bibi Minoes

Uiteindelijk doet hij dit toch en dit wordt hem niet in dank afgenomen. De hele stad keert zich tegen hem, maar gelukkig schiet Minoes te hulp. Samen met Bibi, het dochtertje van Tibbe’s huisbaas, verzint Minoes een plan om Ellemeet in de val te lokken. Gaat dit lukken?

Minoes Film Bibi
Via: Minoes / youtube.com (capture) | Music Box Films

Hoe gaat het nu met Bibi uit Minoes?

We zijn natuurlijk allemaal hartstikke benieuwd hoe het nu, meer dan 20 jaar later, met kleine Bibi gaat. We hebben het voor je uitgezocht. Maar eerst nog even een foto van dit schattige en dappere meisje.

Minoes Film Bibi 2
Via: Minoes / youtube.com (capture) | YouTube Movies

Haar echte naam is Sarah Bannier

Bibi wordt gespeeld door Sarah Bannier. Zij was toentertijd 11 jaar. ‘Bibi’ is nu 32 jaar oud. Voor Sarah was de rol van Bibi niet haar eerste acteerklus. Zo speelde ze voorafgaand aan de film in een commercial waarin ze snacks als Mars, Snickers en Twin promootte.

Tegenover Lindanieuws vertelde Sarah dat ze al jong ingeschreven stond bij een castingbureau. Ze kwam op het idee om te gaan acteren na het zien van de film Madelief, krassen in het tafelblad.

bibi
Via: YouTube (screenshot)

Ik kwam überhaupt op het idee om te gaan spelen nadat ik de film Madelief, krassen in het tafelblad (1998) had gezien. Ik was naar een vertoning van de film in Bussum, waar ik vandaan kom, geweest. Na afloop kwam haar kinderjuf (die ook een castingbureau had) vertellen hoe dat allemaal ging, een film maken en als jong meisje acteren. Toen vroeg ik aan haar of ik ook zou kunnen acteren. Zij vertelde op dat moment dat ik een formulier kon invullen met een foto erbij en dat ik dan wellicht ooit voor iets auditie zou kunnen doen. Ik was toen zeven jaar. En ik werd op een gegeven moment gebeld dat ik in een reclame mocht spelen.” – Sarah in haar interview met Lindanieuws.

Vlak na het interview begonnen de opnames van Minoes. Sara vond het heel gezellig op de set en genoot van het leuk contact met Carice en Theo. De fijne crew zorgde ervoor dat ze ontspannen was en totaal niet zenuwachtig.

Ook de regisseur was er relaxed, wat haar hele ervaring positief maakte. Een ervaring die het haar later veel gemakkelijker maakte om voor de camera’s te staan!

Na Minoes

Na het daverende succes van Minoes ging de acteercarrière van Sarah lekker door! Zo was ze onder andere te zien in Zoenen of Schoppen (2004), Sprookjesboom en Roes.

Sarah studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool en kleinkunstacademie en sindsdien is ze ook te zien geweest in meerdere toneelstukken. Ook had ze rollen in het Sinterklaasjournaal en speelde ze in 2014 in de serie Startup.

Premières van Nederlandse films bezoeken doet ze maar al te graag, zoals we op haar Instagram kunnen zien:

Nog steeds actief als actrice

In 2020 had Sarah een rol in de serie Nieuw Zeer en de film Jackie en Oopjen. In 2021 speelde ze Jaylinn, een tienervlogger, in de serie ‘Vlogmania’. Vlak daarvoor, in 2019, was ze te zien als Bobbi in de populaire serie Luizenmoeder en als Barbara in B.A.B.S.:

Kortom, onze kleine Bibi is een grote meid geworden. Sarah zullen we nog vaak op TV zien verschijnen. En dat vinden we ontzettend leuk!

Herken je Bibi uit Minoes nog?

Wat vinden jullie? Lijkt Sarah nog op ‘Bibi’? Laat het ons weten in een reactie onderin en deel dit met je vrienden en vriendinnen!

€9,75
Voorraad: ✔️
Bol.com
€13,99
Voorraad: ✔️
Bol.com
€14,99
Voorraad: ✔️
Bol.com

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...