madelief serie vroeger nu

Via: Madelief / VPRO (capture)

Vroeger zong Madelief vieze liedjes, maar er is in de tussentijd nog veel meer gebeurd. Wij zochten uit hoe het nu gaat met Madelief, maar liefst 27 jaar later.

Madelief – de serie

De serie Madelief is een populaire Nederlandse kinderserie die in totaal bestaat uit drie seizoenen en 21 afleveringen. Madelief is gebaseerd op de boeken van Guus Kuijer. Het eerste seizoen bestaat uit 11 afleveringen en werd uitgezonden op de VPRO in 1993-1994. Dit was gebaseerd op het boek Met poppen gooien. 

Madelief serie vroeger 1
Via: Madelief / VPRO (capture)

Avonturen van Madelief, Roos en Jan-willem

In de afleveringen zien we vooral Madelief die allerlei dingen meemaakt samen met haar vrienden Roos en Jan-Willem. Dit alles uiteraard op hun volledig eigen manier, want er gebeurde wel eens wat vreemde dingen

Madelief vroeger serie 2
Via: Madelief / VPRO (capture)

Weet je nog? Dit was Madelief…

Het tweede seizoen kwam in 1995-1996 op de buis en bestond uit zes afleveringen, waarbij er iets meer voor het genre drama werd gekozen. Ook hier lag weer een boek aan ten grondslag: Grote mensen, daar kan je beter soep van koken en Op je kop in de prullenbak. 

Madelief vreemde dingen vroeger serie
Via: Madelief / VPRO (capture)

Film van Madelief

In 1998 kwam er een film, Madelief, krassen in het tafelblad, die een jaar later werd uitgezonden als vierdelige mini-serie. Om nog wat herinneringen op te halen, hieronder de intro van Madelief.

Andere figuren in de serie

De avonturen draaiden natuurlijk om Madelief, maar zij was absoluut niet de enige opvallende actrice. Wat dacht je van Robbie de Rover, meester cowboy en de vader en moeder van Madelief? Een zeer vermakelijk gezelschap bij elkaar!

MadeliefVroegerSerie
Via: Madelief / VPRO (capture)

Wie is Madelief eigenlijk?

Wie was die kleine Madelief eigenlijk? Opvallend is dat de echte naam van deze toen nog jonge acteur ook Madelief is, Madelief Verelst. Ze heeft na haar rol in Madelief nog maar weinig in de schijnwerpers gestaan, maar we hebben goed moeten zoeken en hebben wat informatie boven tafel gekregen. Lees snel verder op de volgende pagina.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

6 gedachten over “Hoe is het 27 jaar later met ‘Madelief’? (+foto)”

  1. Deze tekst barst van de taalfouten… en sommige zinnen zijn totaal overbodig.

    ‘Madelief is volwassen geworden, maar dat is natuurlijk niet zo vreemd 26 jaar later.’

    En het is een andere afslag genomen en een andere weg ingeslagen. Ga zo maar door.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer