Hoe is het 21 jaar later met Dunya en Desie? (+ foto’s)

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Dunya en Desie was een hit vroeger, veel mensen waren aan de buis gekluisterd als deze serie (en later film) te zien was. Wij zijn op zoek gegaan hoe het nu gaat met de dames en vooral: hoe zien ze er nu uit?

Dunya & Desie

In Dunya & Desie zagen we de verschillen tussen het leven van de Marokkaanse Dunya en Nederlandse Desie. Deze twee vriendinnen maken samen veel mee en het was vooral interessant om de grote verschillende tussen beide meiden en gezinnen te zien.

Hier zijn uiteindelijk drie seizoenen van uitgekomen tussen 2002 en 2004 en deze was bijzonder populair bij tieners.

Dunya en Desie televisie serie vroeger
Via: Dunya en Desie (Capture)

Uiteindelijk kwam er in 2008 ook nog een film uit: Dunya & Desie in Marokko. Maar hoe is het nu met de dames? Dunya werd gespeeld door Maryam Hassouni en Desie heeft in het echt Eva van de Wijdeven.

Er waren een tijd geleden geruchten over een nieuwe serie, maar het is inmiddels wel alweer een aantal jaren stil.

Hoe is het 21 jaar later met Dunya en Desie? (+ foto's)
Via: Dunya en Desie in Marokko (cover)

Terugblik: de intro

Om even je geheugen op te frissen, onderstaand de intro van Dunya en Desie. Kort maar krachtig, toch?

Hoe is het nu met Dunya en Desie

Dunya en Desie zijn flink veranderd en dat is logisch. Het is alweer zo’n 21 jaar geleden dat de beide meiden voor het eerst te zien waren in de populaire TV-serie.

Dunya en Desie televisie
Via: NPO (capture)

Na de leuke terugblik van Dunya en Desie is het tijd om te kijken, hoe het nu met de dames gaat. Eva en Maryam zijn actief op Instagram en dat levert de nodige prachtige actuele foto’s op van de dames.

Laten we beginnen met Dunya, herken je haar nog?

Dunya – Maryam Hassouni

Maryam heeft na haar debuut in Dunya en Desie de nodige grote en kleine rollen gespeeld. Zo was ze in bijrollen te zien in Van God Los, Bitch Fight en konden we haar ook terug zien in Flikken Rotterdam (en Maastricht), Het huis Anubis en Deadline.

Dunya en Desie cast Maryam Hassouni
Via: youtube.com (capture) | &C

Later speelde ze in de film Offers, waarin ze een hoofdrol vertolkte. Hiervoor won ze zelfs de ‘International Emmy Award’! In 2012 kwam de film Doodslag uit, een film met bekende Nederlandse namen zoals Theo Maassen en Gijs Scholten van Aschat.

De inmiddels 37-jarige Maryam heeft na een wat rustigere acteerperiode weer een hoofdrol gehad in de film Meskina. Daarnaast heeft zo ook twee boeken uitgebracht; een kinderboek en het serieuzere Wat de Fak, over misstanden in de film- en televisiewereld.

Desie – Eva van de Wijdeven

Eva van Wijdeven was het liefje van Tygo Gernandt en kon dus rekenen op genoeg (positieve en negatieve) media-aandacht in die periode. In het voorjaar van 2010 gingen de twee acteurs uit elkaar. Ook Eva begon met kleine rollen in series als Baantjer, Grijpstra en de Gier en Spangen.

In 2011 verscheen A’dam – EVA, waarin ze een hoofdrol had. De serie werd bijzonder goed bekeken en dit bracht haar veel (nieuwe) bekendheid. Ook kwam ze daarna nog op de buis in de serie Moeder, ik wil bij de Revue en ook in Penoza en Celblok H speelt ze een rol. Dit alles naast haar werk in het theater!

Herken jij de blonde dame van toen nog? Vandaag heeft de inmiddels 38-jarige dus een totaal andere haarkleur dan in de serie…

Dunya & Desie samen…

Natuurlijk is het allerleukst om ze weer eens samen te zien, na al die jaren! Stiekem missen we deze vriendinnen enorm. In het ‘echte leven’ zijn deze dames ook vrienden en daar zijn we erg blij om!

De dames hebben dus nog het nodige gedaan na Dunya en Desie. Wil je de serie nog eens terugkijken, dat kan. Er staan veel afleveringen op YouTube. Wil je ze allemaal terugkijken? Gelukkig hebben we dit nog

Jouw leukste herinnering aan Dunya & Desie?

Wij hebben vroeger enorm genoten van Eva en Maryan. Je leefde gewoon echt mee met deze twee hartsvriendinnen en hadden ze eens ruzie, voelde je je zelf ook slecht! Wat is jouw leukste herinnering aan de serie?

Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Hoe is het 21 jaar later met Dunya en Desie? (+ foto’s)”

  1. Mijn kinderen jongen van 12 en meisje van 10 kijken altijd als er herhaling is vooral naar dunya en Desie in Marokko en ik kijk gezellig mee

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...