Rozengeur en Wodka Lime cast: zo gaat het nu met de dames

Door

Yuki Roelofs

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Rozengeur & wodka Lime cast vroeger serie

Vier vriendinnen die elkaar soms wel meerdere malen per dag treffen in café Berlage, dat was de setting voor Rozengeur en Wodka Lime. Finette, Barbara, Catharina en Donna zijn al sinds de middelbare school onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ze spreken elkaar zelfs tussen hun werk door nog via de chat. Ze maken van alles mee en dat moet nou eenmaal direct besproken worden. Herkenbaar?

De dramaserie Rozengeur en Wodka Lime

Het werd een beetje gezien als de Nederlandse Sex and the City. Vermoedelijk is de televisieserie, die begin van deze eeuw werd uitgezonden door het Nederlandse RTL 4, ook gebaseerd op de succesvolle Amerikaanse serie.

Er zijn dan ook veel overeenkomsten…

De vier vrouwen roddelde al paffend de serie door. In elke ruimte mocht gewoon gerookt worden in die tijd. We zien het Amsterdam van 2001. De serie is toen begonnen en kent zes seizoenen. Er kwamen veel gastrollen bij, maar de mannen van de dames bleven terugkomen.

Hun relaties verliepen alles behalve vlekkeloos. De serie draaide om relaties, mannen en seks.

Wie waren deze aantrekkelijke vrouwen?

De Rozengeur en Wodka Lime cast bestond uit de volgende ‘vriendinnen’:

  • Catharina Donkersloot – Isa Hoes
  • Donna de la Fuentera – Medina Schuurman
  • Babette van Woensel – Ghislaine Pierie
  • Finette van Aspen – Alwien Tulner
Rozengeur en Wodka lime Berlage
Via: Rozengeur en Wodka lime (capture)

Een ding mocht nooit ontbreken en dat was de Wodka Lime. Al meteen aan het begin van de serie wordt dat duidelijk.

Het is zelfs zo erg, dat wanneer Donna moet mee verhuizen met haar man Jasper naar Terneuzen, ze wel probeert nieuwe vrienden te maken, alleen in tranen uitbarst als zij geen Wodka Lime drinken. De gasten waren al wel vertrokken gelukkig toen dit gebeurde.

Jasper begrijpt dan ook meteen dat hij de vier vriendinnen niet uit elkaar kan halen. Donna mag het huis in Amsterdam houden en gaat in de weekenden naar Jasper in Terneuzen.

De mannen van Rozengeur en Wodka Lime

Finette is aan het begin van de serie al acht jaar samen met Adriaan. Hij is haar baas op het werk, maar lijkt ook haar verdere leven te bepalen. In een groot huis, met hond, woont ze met hem samen. Al vrij snel gooit ze het roer om.

Een nieuwe functie bij Tarzan magazine en een appartementje om te delen met haar zusje Fleur vervullen haar leven.

Jasper is de man van Donna. Ze trouwden op jonge leeftijd en hebben al twee kinderen: Boris en Katja. Ze hebben het meestal goed samen en lijken de meest stabiele factor, maar voor niets komt de zon op.

Rozengeur en Wodka Lime cast: zo gaat het nu met de dames
youtube.com (capture) | Mike Schot

Catharina is net als Babette nog lekker aan het flirten en daten, tot ze bij de derde nacht met Bob zwanger blijkt te zijn. Ze wil het uiteindelijk houden, waardoor Bob, vader wordt op jonge leeftijd. Ze trouwen en lijken even de ware liefde bij elkaar gevonden te hebben.

Dit sprookje valt in duigen wanneer Catharina hun kindje verliest.

Babette lijkt nooit verliefd te willen worden. Ze werkt als advocate en ziet de een naar de andere scheiding voorbij komen. De statistieken liegen er niet om denkt ze, je kunt maar beter nooit aan een relatie beginnen. Dit lukt tot ze Frank ontmoet.

Hij zet haar wereld op z’n kop en ze wordt verliefd.

Rozengeur en Wodka Lime cast: zo gaat het nu met de dames
youtube.com (capture) | Mike Schot

Hoe gaat het nu met de dames?

Nu we weer een beetje inkomen zijn, in het hoe en wat van Rozengeur en Wodka Lime, is het tijd om te kijken, hoe het nu met de dames van deze populaire serie gaat.

Catherina Donkersloot – Isa Hoes

Isa Hoes speelde de rol van Catherina Donkersloot, een impulsieve masseuse. De vrouw die plots zwanger raakte, moest stoppen met roken (wat haar maar niet lukt). Ze woonde in haar kleine paarse appartementje ineens samen.

Toen ook dat niet werkte, verhuisde ze kort naar het huis van Donna. Omdat het huis te koop stond, werd ze ineens verrast door de makelaar. Ze had nog geen tijd gehad om kleding aan te trekken, ze had zelfs haar slaapmasker nog op.

Rozengeur en Wodka Lime cast: zo gaat het nu met de dames
Via: youtube.com (capture) | Mike Schot

In het echte leven, is Isa Hoes niet te stoppen. Hoeveel ze ook veel heeft meegemaakt, waaronder het overlijden van haar Antonie Kamerling in 2010, pakt ze door. Net als haar personage gaat zo niet zomaar bij de pakken neer zitten. We hebben haar laatst zelfs in The Masked Singer ontmaskerd als Elfje.

Haar bibliografie en CV zijn ontzettend lang. Ze schreef boeken, had rollen in verschillende series (o.a. All Stars en Celblok H), presenteerde en was te zien in vele films. Je kan Isa Hoes verder kennen van haar stem; zo sprak ze verschillende nagesynchroniseerde films in…

Rozengeur en Wodka Lime cast: zo gaat het nu met de dames
Via: youtube.com (capture) | De Vooravond

Donna De La Fuentera – Medina Schuurman

Medina speelde de rol van Donna. Zij was de vriendin die je midden in de nacht kon bellen als er wat was. Ze was wel altijd degene die je een spiegel voor hield. Anders had je haar maar niet moeten bellen.

Het leven van haar vriendinnen combineren met haar eigen gezinsleven, leek soms een uitdaging. Kosten wat kost zorgde deze moeder in scheiding ervoor, dat ze alles draaiende hield.

Rozengeur en Wodka Lime cast: zo gaat het nu met de dames
youtube.com (capture) | Mike Schot

Medina is sinds Rozengeur en Wodka Lime ook niet gestopt met acteren. Zo speelde ze laatst nog in Commando’s. Samen met Isa Hoes bracht ze nog 3 boeken uit. Hieronder in het filmpje vertellen ze hoe leuk het is om ouder te worden. Isa en Medina werken nog altijd samen!

Babette van Woensel – Ghislaine Pierie

Ghislaine speelde Babette, de advocate. Ze was de stoere van het stel, altijd cynisch. Ze was de enige die er plezier uithaalde om alleen te gaan stappen. Uiteraard tot Frank in haar leven kwam, toen veranderde ze in een iets wat onzekere, soms zelfs jaloerse versie van zichzelf.

Je kon met veel dingen bij haar terecht, behalve het passen van een bruidsjurk. Toen Catharina ging trouwen, stond Babette opeens alleen met haar in de bruidswinkel, wat moest ze in godsnaam zeggen?

Rozengeur en Wodka Lime cast: zo gaat het nu met de dames
Via: youtube.com (capture) | Mike Schot

Ook Ghislaine Pierie heeft na Rozengeur & Wodka Lime nog verschillende rollen gehad in series, maar is ook gaan regisseren (o.a. SpangaS). We kunnen haar bovendien nog steeds bewonderen in Goede tijden, slechte tijden als Lilian Beuzink. Daarnaast heeft Ghislaine een hele andere passie.

Ze is sinds 2011 een carrière begonnen als kokkin. Ze werkt op dit moment bij De Plantage in Amsterdam als sous-chef.

Ghislaine Pierie - Rozengeur & wodka Lime
Via: Doodstil (capture)

Update: helaas is Ghislaine Pierie op 27 januari 2023, op veel te vroege leeftijd overleden. In mei 2022 werd ze gediagnosticeerd met kanker.

Ghislaine Pierie werd 53 jaar

Finette van Aspen – Alwien Tulner

Alwien speelde de rol van Finette. Finette was veel met zichzelf bezig. Aan het begin van de serie wilde ze ineens op eigen benen gaan staan en opzoek naar zichzelf. Ze deed er lang over om over Adriaan heen te komen op het begin en ze vond het lastig om nieuwe mannen toe te laten.

Ze deed wel altijd haar best, mits haar auto starten, om er altijd te zijn voor haar lieve vriendinnen.

Rozengeur en Wodka Lime cast: zo gaat het nu met de dames
youtube.com (capture) | Mike Schot

Alwien heeft nog een paar rollen vervuld na haar rol in Rozengeur en Wodka Lime. De laatste keer dat we haar op televisie konden bewonderen, presenteerde ze RTL autowereld. Momenteel werkt ze als presentatiecoach voor vrouwelijke ondernemers.

Jouw herinneringen aan Rozengeur en Wodka Lime?

Welke fragmenten zijn jou altijd bijgebleven? Was er voor jou ook een karakter waarin jij jezelf volledig herkende? Laat het ons weten door een berichtje achter te laten.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...