Kus meidengroep band vroeger

Via: Kus / Topje van m'n zus (cover)

De meidengroep Kus was in de hoogtijdagen bijzonder populair en scoorde verscheidene hits, maar hoe gaat het nu met ze? Wij zochten het uit!

Meidengroep Kus

Hoe de meidengroep Kus bij elkaar gekomen is, is eigenlijk wel een bijzonder verhaal. Het is een initiatief van muziekproducers Jochem Fluitsma en Eric van Tijn (ja, die van Idols). Er werden audities gehouden om de nieuwe meidengroep Kus te formeren.

Kus Lekker ding meidengroep vroeger
Via: Kus (cover)

Het ontstaan van Kus

Hierbij kwamen Meike Hurts, Anouk van Schie en Monique de Waal als ‘winnaars’ uit de bus. Het vierde lid deed helemaal geen auditie. Fleur Minjon bracht hapjes en drankjes rond bij de audities en de twee producers zagen haar wel zitten. Daarna deed ze auditie om vervolgens het vierde lid van de meidengroep Kus te worden.

Doorbraak van de meidengroep

In 2005 dingen ze echt aan de slag en brachten hun debuutsingle ‘Lekker ding’ uit. Hiermee scoorde ze direct hun eerste nummer één hit in de Mega Top 100. Het debuutalbum met de naam ‘Allereerste kus’ kwam in 2005 uit. Leuk detail: hierbij zat een speciale Kus-card, waarmee de fans van Kus konden sparen voor allerlei leuke dingen en korting kregen op speciale Kus-artikelen.

Kus meidengroep
Via: Wikimedia Commons | Kevin Olfers, CC

De bekendste hits van Kus

Daarna brachten ze nog de nodige singles uit, waaronder een cover van ‘All I want for Christmas is You’, die we natuurlijk kennen van Mariah Carey. Verder hoorden we onder andere ‘Ik heb je gewist’, ‘Kus gaat los!’ en ‘Mama’, maar helaas kwam hier geen nummer één notering uit naar voren.

Via: marktplaats.nl

Kus niet meer compleet

In 2010 verliet Fleur Minjon de meidengroep en gingen ze verder als trio. Uiteindelijk hield de groep in 2011 op te bestaan, nadat ze nog een aantal platen hebben uitgebracht.

Kus-meidengroep-1
Via: flickr.com | Alper Çuğun, CC

Kus: herinneringen ophalen

Voordat we gaan kijken hoe het nu met de meiden gaat, laten we eerst nog even wat herinneringen ophalen. Ken jij onderstaande, grote hit nog?

Ken jij het Kus-logo nog?

Die staat nog altijd in ons geheugen gegrift!

Kus logo meidengroep
Via: Kus (capture)

Hoe is het nu?

Wij zijn op zoek gegaan naar hoe het nu met de dames is. Daarnaast hebben we nog een aantal foto’s opgesnord van de dames! Lees snel verder op de volgende pagina om te zien hoe het nu met ze gaat.

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Hoe is het 16 jaar later met de meiden van Kus? (+foto’s)”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer