15 redenen waarom Sex and the City nog steeds ‘fabulous’ is!

Door

Denise Parengkuan

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Sex and the City is een van de populairste series allertijden. De wereld heeft het nu nog steeds over de bijzondere vriendschap tussen Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda. En niet te vergeten de fantastische en onbetaalbare garderobe van schrijfster en fashion chick Carrie Bradshaw. Hoog tijd om de 6 seizoenen van Sex and the City weer te gaan kijken. Wij geven je 15 redenen waarom!

1. De geniale intro!

Het heerlijke liedje, de plens water die Carrie over haar heen krijgt door de bus… Onvergetelijk! Wist je trouwens dat er een foutje in zit? In een shot zie je achter Carrie een volle bus rijden. Een paar seconden later is de bus opeens leeg!

https://www.youtube.com/watch?v=uaEffhhLQ9Q

2. De kracht van vriendschap!

De vriendschap tussen de vier vriendinnen Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda is prachtig om te zien. De dames delen jarenlang lief en leed. Al hun (seks)geheimen en relaties worden uitgebreid besproken!

3. Ontdek op welk SATC karakter je het meest lijkt

Geloof je dat jouw droomprins op het witte paard op een dag zomaar voorbij draaft (Charlotte) of probeer je liever van alles uit in de slaapkamer? (Samantha). Of ben je meer een dromerig (Carrie) of sarcastisch type? (Miranda). Tijdens het kijken van Sex and the City ontdek je op welk karakter je nou echt lijkt! Dit werkt natuurlijk veel beter dan de persoonlijkheidstestjes die je waarschijnlijk al 347575 keer hebt uitgeprobeerd.

4. De avontuurtjes van Samantha…

5. Fantastische quotes!

Ja, het meeste commentaar in Sex and the City was hilarisch en best wel nutteloos. Maar heel soms zette het je aan het denken!

6. De mannen… al die mannen…

Even het rijtje af. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Samantha het bed heeft gedeeld met 41 mannen en 1 vrouw, Carrie rollebolde met 18 mannen, Charlotte ook 18 mannen het bed in kreeg en dat Miranda het ‘braafste’ was met slechts 17 sekspartners. Kortom: we hebben in Sex and the City heel wat mannen voorbij zien komen! Mr. Big en Aidan (smelt…) weten we allemaal nog. Maar herinner jij ‘Bisexual Sean’ en the ‘Jazz Guy’ nog? Vast niet! Hoog tijd voor een nieuwe Sex and the City marathon!

7. Je doet nieuwe mode ideeën op

Geen serie had in de jaren ’90 en begin ‘00 zoveel invloed op de mode als Sex and the City. Dit kwam vooral door de fantastische outfits die Patricia Field ontwierp voor Carrie Bradshaw. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de honderden schoenen van Manolo Blahnik en Jimmy Choo die Carrie in haar walk-in-closet had staan. Elke uitzending was weer een feestje om te zien. Misschien past Manolo Blanik niet helemaal bij je budget, maar het levert wel nieuwe fashion ideeën op. Wedden dat je na een SATC marathon zin hebt om te shoppen?

8. Schoenen zijn echt een way-of-life

Je kunt het niet vaak genoeg over de schoenen van Carrie Bradshaw hebben. Als Sex and the City één ding duidelijk maakt dan is het dat schoenen echt een way-of-life zijn!
.

9. Spot de gastacteurs…

Hee hebben we daar niet Matthew McConaughey?!

10. Je krijgt een virtuele tour door New York

Sex and the City telde in totaal 94 afleveringen, en daarin leerden we ‘The Big Apple’ behoorlijk goed kennen. New York vormde het hart van deze serie. Zelfs nu nog kun je er een heuse Sex and the City tour ondernemen! Echt een aanrader trouwens. Je rijdt langs plekken die voor de personages belangrijk waren, zoals het café van Aidan en Steve, Magnolia Bakery en natuurlijk Central Park

11. Het is oké om slecht in koken te zijn

Heb je Carrie ooit in de keuken zien staan? Nee, natuurlijk niet! Dan was haar mooie appartement (plus schoenencollectie) meteen in de brand gevlogen. Het is oké om slecht te zijn in koken, want je kunt altijd uit eten! (alleen even kijken hoe je dat budgettechnisch voor elkaar gaan krijgen).

12. De herkenbare zoektocht naar de grote liefde…

Carrie mocht dan slecht zijn in koken, nadenken over de liefde kon ze wel. De zoektocht van de vier vriendinnen naar de ware liefde vonden we heel herkenbaar!

13. Het toont de goede en slechte kanten van relaties

Vooral in de eerste seizoenen is de ‘relatie tussen Carrie en Big ronduit slecht. Hij heeft bindingsangst en laat haar eeuwig wachten. Een herkenbare situatie voor veel mensen. Toch zijn er ook een heleboel liefdevolle momenten in Sex and the City en uiteindelijk komt het helemaal goed tussen Carrie en Big! SATC toont zowel de mooie en goede als slechte en lelijke kant van relaties.

14. Beter gelukkig alleen, dan samen ongelukkig

Last, but not least: Als Sex and the City een ding duidelijk maakt is dat je beter gelukkig alleen, dan ongelukkig samen kunt zijn. Het hart vormt van de serie wordt gevormd door vier intelligente, sterke en onafhankelijke vrouwen!

15. Tot slot… alle momenten dat we in een deuk lagen!

Keek jij samen met je vrienden vroeger ook zo graag naar deze heerlijke serie? Wat vond je zelf het leukste? Laat het ons weten met een comment!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...