Sex and the City is een van de populairste series allertijden. De wereld heeft het nu nog steeds over de bijzondere vriendschap tussen Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda. En niet te vergeten de fantastische en onbetaalbare garderobe van schrijfster en fashion chick Carrie Bradshaw. Hoog tijd om de 6 seizoenen van Sex and the City weer te gaan kijken. Wij geven je 15 redenen waarom!

1. De geniale intro!

Het heerlijke liedje, de plens water die Carrie over haar heen krijgt door de bus… Onvergetelijk! Wist je trouwens dat er een foutje in zit? In een shot zie je achter Carrie een volle bus rijden. Een paar seconden later is de bus opeens leeg!

https://www.youtube.com/watch?v=uaEffhhLQ9Q

2. De kracht van vriendschap!

De vriendschap tussen de vier vriendinnen Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda is prachtig om te zien. De dames delen jarenlang lief en leed. Al hun (seks)geheimen en relaties worden uitgebreid besproken!

3. Ontdek op welk SATC karakter je het meest lijkt

Geloof je dat jouw droomprins op het witte paard op een dag zomaar voorbij draaft (Charlotte) of probeer je liever van alles uit in de slaapkamer? (Samantha). Of ben je meer een dromerig (Carrie) of sarcastisch type? (Miranda). Tijdens het kijken van Sex and the City ontdek je op welk karakter je nou echt lijkt! Dit werkt natuurlijk veel beter dan de persoonlijkheidstestjes die je waarschijnlijk al 347575 keer hebt uitgeprobeerd.

4. De avontuurtjes van Samantha…

5. Fantastische quotes!

Ja, het meeste commentaar in Sex and the City was hilarisch en best wel nutteloos. Maar heel soms zette het je aan het denken!

6. De mannen… al die mannen…

Even het rijtje af. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Samantha het bed heeft gedeeld met 41 mannen en 1 vrouw, Carrie rollebolde met 18 mannen, Charlotte ook 18 mannen het bed in kreeg en dat Miranda het ‘braafste’ was met slechts 17 sekspartners. Kortom: we hebben in Sex and the City heel wat mannen voorbij zien komen! Mr. Big en Aidan (smelt…) weten we allemaal nog. Maar herinner jij ‘Bisexual Sean’ en the ‘Jazz Guy’ nog? Vast niet! Hoog tijd voor een nieuwe Sex and the City marathon!

7. Je doet nieuwe mode ideeën op

Geen serie had in de jaren ’90 en begin ‘00 zoveel invloed op de mode als Sex and the City. Dit kwam vooral door de fantastische outfits die Patricia Field ontwierp voor Carrie Bradshaw. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de honderden schoenen van Manolo Blahnik en Jimmy Choo die Carrie in haar walk-in-closet had staan. Elke uitzending was weer een feestje om te zien. Misschien past Manolo Blanik niet helemaal bij je budget, maar het levert wel nieuwe fashion ideeën op. Wedden dat je na een SATC marathon zin hebt om te shoppen?

8. Schoenen zijn echt een way-of-life

Je kunt het niet vaak genoeg over de schoenen van Carrie Bradshaw hebben. Als Sex and the City één ding duidelijk maakt dan is het dat schoenen echt een way-of-life zijn!
.

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer