8 Nederlandse films voor kinderen die we vroeger keken

Door

Silke Nissingh

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Op een luie zondagochtend zat jij lekker op de bank. Huiswerk had je nog niet, dus daar hoefde je je geen zorgen over te maken. Tijd genoeg dus om lekker de hele dag films te kijken. Deze Nederlandse kinderfilms herken jij vast!

Nederlandse kinderfilms

Vaak waren Nederlandse kinderfilms te zien op ZAPP. Vooral tijdens de vakanties had je geluk, want dan was er elke dag wel een film te zien. Jouw ouders waarschuwden je voor vierkante ogen, maar daar trok je je niks van aan. Jij zat lekker de hele dag in je pyjama voor de tv. Herken je deze films nog?

Via: Freepik

1. Carry Slee-films

Van Radeloos tot Spijt en van Afblijven tot Lover of Loser, jij hebt ze vast allemaal gezien. De films, gebaseerd op boeken, gingen altijd over heftige onderwerpen, maar daarom vond jij het alleen maar spannender om ze te kijken.

2. Minoes

Dat Minoes kon veranderen in een kat geloofde jij meteen. Na het zien van de film dacht je dat jouw eigen kat ook ’s nachts met andere poezen praatte.

3. De Schippers van de Kameleon

Misschien las je vroeger de boeken al, maar de film was helemaal geweldig. De blonde tweeling, Hielke en Sietse Klinkhamer bouwden hun eigen speedboot in de film De schippers van de Kameleon en maakten allerlei spannende avonturen mee. Wilde jij ook zo’n boot na het zien van de film?

https://www.youtube.com/watch?v=Xvs-NWGpEZ0

4. Pietje Bell

Als er één iemand ondeugend was, dan was het Pietje Bell wel. Jij zat schaterend van het lachen voor de tv als je ziet wat Pietje allemaal uithaalde. Leuk weetje: Quiten Schram, de acteur die Pietje Bell speelt, zat ook in een aantal Carry Slee-films zoals: Afblijven, Lover of Loser en Timboektoe.

5. Hoe Overleef Ik Mezelf

De boeken verslond je vroeger waarschijnlijk, dus je was dolblij dat één boek van de populaire boekenreeks nu verfilmd werd. Al was het acteerwerk niet altijd even best, jij vond de jongen die Neuz speelde super knap en schrok je kapot toen haar stiefvader de piercing uit haar wenkbrauw wilde trekken.

6. Ja Zuster, Nee Zuster

De leuke liedjes zorgde ervoor dat je deze film zeker meer dan één keer hebt gezien. De bewoners van het rusthuis vond jij super grappig en je hoopte net als iedereen dat Jet en Gerrit uiteindelijk samen zouden komen. Wist je trouwens dat deze film nu gewoon op Netflix staat?

7. Kruimeltje

Echt een kerstfilm die je waarschijnlijk vaak in de kerstvakantie keek. Je leefde helemaal mee met kruimeltje en was altijd blij dat de film goed afloopt.

8. K3 musicals

Doornroosje en De Drie Biggetjes waren jouw favoriet. Om de musical te zien, hoefde je niet naar het theater, want ze werden gewoon op tv uitgezonden! Misschien had je zelfs de cd die hoorde bij de musicals, zodat je elk liedje woord voor woord mee kon zingen. Ken je deze nog?

Jouw favoriete Nederlandse kinderfilm?

Kende je de film of musicals hierboven nog en heb je ze gezien? Wat was jouw favoriet van vroeger? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...