Waarschijnlijk las jij deze boeken in één ruk uit, want de Hoe Overleef Ik-boeken waren super populair. Herken jij deze dingen nog?

Hoe overleef ik…

De ‘Hoe Overleef Ik’-boekenreeks werd door Francine Oomen geschreven. Er zijn maar liefst zestien boeken, die allemaal uitgekomen zijn tussen 1998 en 2015. Rosa was de hoofdpersoon in de boeken en ze maakte allerlei dingen mee die voor veel tieners herkenbaar zijn.

Haal nostalgie terug ? click op plaatje

1. De mails

Grote delen uit de boeken werden beschreven met mails. Nu heb je waarschijnlijk geen contact met je vrienden via de mail, maar toen je boeken las, was het echt vernieuwend. In de mails schreef Rosa wat ze meemaakte en hoe ze zich voelde.

2. Spreuken

The magic is in the doing en No Fear. Deze spreuken kwamen van Neuz, het vriendje van Rosa. Hij deed aan graffiti en deze twee zinnen, inspireerden Rosa de hele boekenreeks door.

Via: marktplaats.nl

3. Survivaltips

De tips beschreven van alles. Hoe je je woede kon beheersen, maar ook wat je kan doen als je veel stress hebt of als je verliefd bent. Misschien besefte je het niet goed, maar stiekem kon je best veel leren van de boeken.

Via: marktplaats.nl

4. Gedichten

De gedichten waren bijna altijd van Jonas, een vriend van Rosa die uit Limburg komt. Gedichten komen in een kinderboek niet heel vaak voor, maar in de Hoe Overleef Ik-serie waren er genoeg te vinden.

Ik ben Jonas en ik bibber door het leven
Ik schuil in mijn hol met mijn groot geheim
Boven mij zie ik de hongerige roofvogels zweven
Een angsthaas ben ik, een bang konijn

5. Bijnamen

Es de Fles, Joon de Boon of Boze Roos. Elke mail begon met een soort bijnaam voor diegene aan wie de mail gericht was.

Via: marktplaats.nl

6. Films, tijdschriften, musical

Nadat je alle boeken uit had gelezen, hoefde je je niet te vervelen. Zo kwam er na de serie nog een kookboek (Hoe Overleef Ik Als Keukenprinses), film, serie, musical en tijdschrift uit van de boekenreeks.

Las jij vroeger ‘Hoe overleef ik…’?

Wat zijn jouw herinneringen aan de ‘Hoe overleef ik’-reeks? Las jij het vroeger of heb jij de film, musical of serie gezien en wat vond je daarvan? Laat het ons weten in een reactie onderin!

[content-egg-block template=offers_list]

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer