10 boeken van Marc de Bel die je meteen nostalgisch maken

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Al meer dan dertig jaar geleden publiceerde Marc de Bel zijn eerste boek: Het Ei van Oom Trotter. Een hele generatie kinderen groeiden op met zijn boeken. Krijg jij het ook niet over je hart om zijn boeken weg te gooien omdat je hoopt dat je kinderen ze op een dag ook zullen verslinden? Boeken en nostalgie, een perfect huwelijk. Hier 10 boeken van Marc de Bel die je nostalgisch maken!

Nostalgie en boeken van Marc de Bel

Lezen hoort bij jong zijn. Of het nu gaat om leuke speelse boekenreeksen of de absolute klassiekers die je moet gelezen hebben. Je beseft pas hoe groot de rol van Marc de Bel is wanneer je dit lijstje bekijkt. Hij is werkelijk de auteur van zowat alle boeken die als kind tussen je favorieten stonden. Van de Boeboeks tot de zusjes Kriegel, ze zijn allemaal het product van zijn fantasie. Een ode aan Marc de Bel is dan ook helemaal op zijn plaats.

1. De Zusjes Kriegel

De eerste boek van De Zusjes Kriegel verscheen in 1992. De drieling Lien, Sien en Fien waren geniaal, maar ook absolute en meedogenloze pestkoppen. Als  kind hield jij ervan om over hun pesterijen en kattenkwaad te lezen. Dat was hardop lachen, al werd het soms ook wel behoorlijk griezelig! Wegens het grote succes breidde Marc de Bel nog vele vervolgen aan. De laatste verscheen in 2015. Zo groeit ook de nieuwe generatie gelukkig op met de gekke verhalen van de zusjes Kriegel!

Marc de Bel boek de zusjes Kriegel
€63,01
Voorraad: ✔️
Bol.com

2. Het Ei van Oom Trotter

Het eerste boek dat Marc de Bel schreef en meteen ook een van zijn meest populaire: Het Ei van Oom Trotter. Een geniaal verhaal over Alexander, die een verdacht ei van zijn gekke Oom Trotter cadeau kreeg, waaruit, jawel, een krokodil groeide… Herinner jij je de rest van het verhaal nog? Pure nostalgie!

Marc de Bel boek het ei van oom trotter

3. Zotte Klaas en Zwarte Miet

Het boek Zotte Klaas en Zwarte Miet werd uitgegeven in 1995. Het gaat over twee muisjes, die er plots getuigen van zijn hoe de Sint en Zwarte Piet door de schoorsteen naar binnen sluipen en cadeautjes brengen. De muizen gaan met het speelgoed spelen, maar moeten plots vluchten voor de kat! Wat een rollercoaster van emoties was dat boek toch.

Marc de Bel boek zoet laas en zwarte miet

4. De Katten van Kruisem

Wie met een nostalgisch gevoel terugdenkt aan De Katten van Kruisem, denkt wellicht terug aan de eerste keer dat je hormonen op hol sloegen tijdens het lezen van een boek. Joppe, de twaalfjarige voetballer – de beste van zijn club – wordt verliefd op Lana. Wat er verder allemaal gebeurde weet je wellicht niet meer zo goed, behalve dit: hun eerste tongzoen in het clubhuis!

.
€12,50
Voorraad: ✔️
Bookspot.nl
€19,50
Voorraad: ✔️
Bol.com

5. Blinker en de bakfietsbioscoop

Alle meisjes waren vroeger een beetje verliefd op Blinker. Je kende hem van de boeken van Marc de Bel en van de films die erop gebaseerd werden. Echt een goed verhaal. Dé scène die in je geheugen gegrift staat is die waarin ze allemaal gaan naakt zwemmen en Blinker oog in oog staat met een doodshoofd dat op de bodem ligt… Brrr…

Marc de Bel boek blinker in de bakfietsbioscoop

Lees verder op pagina 2 voor nog meer nostalgische boeken van Marc de Bel!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...