Via: bol.com, Paul van Loon

Of je deze kinderboeken nou las omdat je het leuk vond óf omdat het moest, grote kans dat ook jij de onderstaande boeken vroeger als kind hebt gelezen.

Nostalgische kinderboeken reeksen

Misschien was jij wel de grootste boekenwurm uit je klas en verslond jij elk boek dat je haalde. Dan ging je vast en zeker ook elke week naar de bieb om daar het maximale aantal boeken te halen dat je mee mocht nemen. Of je was juist het tegenovergestelde en walgde van elke seconde die je moest lezen. Welk boek je koos, maakte je toch niet uit; je vond alles toch wel stom. Welke type lezer vroeger was maakt nu niet meer uit, maar deze boeken heb jij vast en zeker wel eens gelezen.

1. Meester Jaap

Doordat deze boeken bestaan uit allemaal korte verhalen, was dit boek leuk voor iedereen. Meester Jaap was leraar en maakte samen met zijn klas allerlei grappige avonturen mee. Je hoopte eigenlijk dat jij ook ooit zo’n leraar als Meester Jaap zou krijgen.

Haal nostalgie terug ? click op plaatje!

2. Hoe overleef ik

In de serie groei je op samen met Rosa. In de eerste boeken is ze erg jong, maar wanneer ze de pubertijd ingaat, doet ze allerlei dingen die erg herkenbaar zijn. Door de survivaltips die in het boek staan, kreeg je het gevoel alsof je elk probleem aankon.

In 2010 kwam het laatste boek van de serie uit: Hoe overleef ik mijn vader? (en hij mij!).

> Lees meer over de populaire serie Hoe overleef ik.

3. Dolfje Weerwolfje

Op zijn zevende verjaardag verandert Dolfje in een weerwolf. Na het eerste deel volgde er nog  meer boeken met Dolfje in de hoofdrol. Alhoewel het soms best wel spannende boeken waren, zaten er genoeg grappige stukken in om je verder te laten lezen. In 2011 werd het eerste deel van de reeks verfilmd en op dit moment staat de film op Netflix.

4. De bende van de Korenwolf

Deze boekenreeks werd geschreven door Jacques Vriens en gaat over vier kinderen: Pepijn, Eefie, Joost en kleine Nina. Hun ouders hebben een eigen hotel en zijn altijd druk, maar er valt genoeg te beleven voor de kinderen. Zo verblijft er bijvoorbeeld een popster in het hotel, ontdekken de kinderen dat er oplichters zijn langs geweest en zo zijn er nog veel meer gebeurtenissen die de boeken leuk en spannend maken.

Haal nostalgie terug ? click op plaatje!

5. Kippenvel

Deze spannende boeken kon je maar beter niet lezen voordat je ging slapen. Soms vond je het zelfs te spannend om door te lezen, maar eigenlijk was je altijd wel benieuwd hoe het verhaal af zou lopen dus zat je met hartkloppingen in je keel toch maar verder te lezen.

Haal nostalgie terug ? click op plaatje!

6. 100%-serie

100% Bo, Anna, Fee, Mila en Coco en zo zijn er nog veel meer delen. De boeken zijn nu nog steeds super populair. De boeken gingen over Bo die naar New York verhuist, Mila die in Parijs gaat wonen of Anna, die niet op hockey zit, maar stiekem voetbalt.

Haal nostalgie terug ? click op plaatje!

Vorig jaar verscheen het verfilmde boek, 100% Coco, zelfs in de bioscoop.

Welke kinderboeken las jij vroeger?

Herken je deze reeksen nog? Welke boeken las jij vroeger nog meer? Mis jij hier nog een belangrijke serie? Laat het weten in een reactie onderin.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer