Zo gaat het 27 jaar later met de cast van Matilda

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Kennen jullie de film Matilda nog? Deze verfilming van het gelijknamige boek geschreven door de beroemde kinderboekenschrijver Roald Dahl verscheen in 1996. Dat is alweer ruim 27 jaar geleden!

Waar is de tijd gebleven?

Matilda: verfilming van Roald Dahl

Het bekende boek van Roald Dahl is voor velen niet weg te denken uit hun kinderjaren, maar ook veel volwassenen hebben het spannende Matilda gelezen.

Waarschijnlijk herken je de gele kaft meteen en moet je meteen terugdenken aan vroeger.

matilda boeken Roald Dahl
Via: Matilda (cover)

Zoals bij vele succesvolle boeken, is ook dit boek verfilmd. We moeten eerlijk eraan toevoegen dat we zeer te spreken zijn over de manier waarop.

Verschillen tussen boek en film. Ondanks hetzelfde verhaal, zijn er meerdere verschillen tussen boek en film. Enkele voorbeelden:

  • Het boek speelt zich af in Engeland, terwijl de film in de VS plaatsvindt.
  • In de film kan Matilda veel meer met haar gave, dan in het boek
  • Matilda’s broer is in de film een pestkop, terwijl hij in het boek een normale jongen is

Wikipedia heeft nog enkele leuke verschillen

Heb je het boek gelezen, dan kun je je waarschijnlijk snel identificeren met de film, waarbij ook de geweldige acteurs goed gecast zijn!

Via: Matilda (cover)

Het verhaal over Matilda

De film gaat over het meisje Matilda dat een nogal droevig leven leidt. Ze is verschrikkelijk intelligent, maar haar – nogal domme – ouders zien dit op een of andere manier niet.

Matilda gaat naar school en maakt kennis met de verschrikkelijke directrice, juf Bulstronk. De enige die Matilda’s intelligentie erkent, is de lieve juf Engel. Ze krijgen een goede band en samen proberen ze juf Bulstronk tegen te werken.

Matilda ontdekt dat ze iets heel bijzonders kan en gebruikt haar gave dan ook om haar school en juf Engel in het bijzonder, te helpen.

Matilda film vroeger
Via: Matilda (capture)

Trailer van Matilda

Hieronder de trailer van de film!

Matilda cast: hoe gaat het nu?

Heerlijk om weer eens die oude beelden van Matilda te zien, maar hoe gaat het na 27 jaar met de acteurs uit deze klassieker? Wij gingen voor jullie op onderzoek uit.

1. Matilda Wurmhout – Mara Wilson

Mara speelde naast Matilda nog in films als Mrs. Doubtfire en Miracle on 34th Street, maar daarna werd het ijzig stil rond deze kindster. In 2015 kreeg zij vervolgens weer een acteerklus. Ze speelde in de film Billie Bob Joe.

Matilda film mara wilson
Via: Matilda (capture)

Daarmee was het op het gebied van acteren gedaan voor Mara. Wel heeft zij een boek geschreven over haar eigen leven, Where Am I Now?, en staan er nog meer boeken op de planning voor in de toekomst!

Hieronder een recente foto van Mara. Ze is, ondanks dat ze nu 35 jaar is, niks veranderd, toch?

Hier een interview van Mara over haar boek:

2. Zinnia Wurmhout – Rhea Perlman

Rhea speelde na Matilda in verschillende TV-series en films. De meest bekende zijn 10 items or Less, Frasier, Law & Order: SVU en Hot in Cleveland. 

zinnia wurmhout
Via: Matilda (capture)

In 1982 trouwde ze met niemand minder dan Danny DeVito (Harry Wurmhout). De twee kregen drie kinderen.

Inmiddels zijn ze uit elkaar, maar niet gescheiden. Naast actrice is Rhea ook een succesvol kinderboekenschrijver. Zo heeft zij al 6 kinderboeken op haar naam staan!

3. Harry Wurmhout – Danny DeVito

Danny DeVito was natuurlijk al een bekend acteur toen hij aan de opnames van Matilda begon. Hij is 78 jaar oud en al ruim 40 jaar actief in de filmwereld.

Harry Wurmhout
Via: Matilda (capture)

Danny beschikt zelfs over zijn eigen ster op de beroemde Hollywood walk of Fame! De kleine Amerikaanse acteur is bovendien werkzaam als voice-over artiest, regisseur en filmproducer.

4. Michael Wurmhout – Brian Levinson

Brian Levinson heeft na Matilda nog maar een paar rolle, bij kunnen schrijven. Zo speelde hij in een aflevering van de serie Seinfeld (1997), Predator 2 en Baby Face Nelson.

Michael Wurmhout
Via: Matilda (capture)

Hij heeft afscheid genomen van de filmwereld. Vandaag werkt de 41-jarige man in de evenementensector. Hij was ook aanwezig op een “Matilda Reünie” in 2013. Later meer over deze reünie!

5. Lavendel – Kiami Davael

Kiami is net als Mara niet erg veel te zien geweest op het witte doek. Na Matilda had ze een rolletje in de serie In The House en was ze te zien in de film Bruno.

Lavendel matilda film
Via: Matilda (capture)

In 2008 ging zij naar de Universiteit van Kentucky en daar behaalde ze haar Bachelordiploma in Psychologie! Ze is overigens nog steeds erg goede vriendinnen met Mara. Nog een foto van Kiami vandaag. Ze is 36 jaar oud.

6. Juf Marijke Engel – Embeth Davidtz

Oh, wat vonden we Juf Engel allemaal zo lief in de serie! Na Matilda zat Embeth niet stil.

Marijke Engel
Via: Matilda (capture)

Zo had zij rollen in Tv-series als Citizen Baines, Mad Men, Californication en Treatment. Onlangs was ze in The Amazing Spider-Man en The Amazing Spider-Man 2 te zien als Mary Parker, de mams van spinnenpoot!

7. Juf Agatha Bulstronk – Pam Ferris

Wat waren we allemaal bang voor Juf Bulstronk! Deze imponerende directrice werd gespeeld door Pam Ferris. Zij speelde na Matilda nog Our Mutual Friend, Where the Heart Is, Paradise Heights en Rosemay & Thyme.

Ook speelde ze tante Marge in Harry Potter en de Gevangenen van Azkaban. Bekijk hieronder de hilarische scene waarin zij door Harry opgeblazen wordt en wegvliegt – LOL!

Sinds 2012 speelt zij Zuster Evangelina in de bekende BBC serie Call the Midwife. Hieronder een video van hoe zij er nu uitziet!

8. Bruce Bogtrotter – Jimmy Karz

Weten jullie allemaal nog wie Bruce Bogtrotter is? Dit is het zwaarlijvige kind in Matilda, dat die verschrikkelijk grote chocoladetaart op moest eten.

Bekijk hieronder deze grappige scene.

Bruce werd gespeeld door Jimmy Karz. Jimmy is inmiddels 38 jaar oud en is niet meer actief in de filmwereld. Hij studeerde geneeskunde en is bovendien aardig opgedroogd!

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

Afbeelding wordt geladen…

9. Jacqueline Steiger – Amanda Thripp

Ook Jacqueline heeft na Matilda niet meer actief geacteerd.

Via: Matilda (capture)

Zij behaalde haar diploma aan de UCLA en was af en toe nog te zien op televisie. Hieronder een recente foto van Jacqueline.

Bonus!

In 2013 kwam de cast van Matilda bijeen voor een reünie en daar speelden zij scenes uit de film na. Bekijk hieronder de hi-larische beelden!

Nog eentje… hilarisch om te zien, toch?

Wat vond jij van Matilda?

Was jij vroeger helemaal gek van die kleine speciale Matilda of wilde je er liever niks van weten? Keek je liever de film of denk je dat het boek veel beter was? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...