Het eerste boek kwam al in 1914 uit en de verhalen waren zó populair dat er zelfs een film verscheen. de Film ‘Pietje Bell’ kwam in 2002 uit. Maar hoe gaat het nu eigenlijk 16 jaar later met de acteur, Quinten Schram, die Pietje speelde?

Pietje Bell: het boek

Het eerste boek dat geschreven werd door Chris van Abkoude, werd geschreven in 1914 en kreeg de titel: ‘Pietje Bell, of de lotgevallen van een ondeugenden jongen’.

Haal nostalgie terug ? click op plaatje!

Het boek was populair, maar werd niet echt gewaardeerd door de oudere generaties. Dit kwam omdat er volgens hen niet genoeg ontzag was voor ouderen in de boeken. Toen deze ideeën jaren later waren bijgesteld, kreeg het boek wel waardering van het publiek.

Pietje Bell in filmvorm

Pietje Bell gaat over een jongen die samen met zijn vrienden kattenkwaad uithaalt en allerlei grappige en spannende avonturen beleeft. Een mooi recept voor een Nederlandse film, dus het is misschien niet gek dat in 2002 een verfilming van het boek plaatsvond met in de hoofdrol: Quiten Schram (als Pietje Bell)!

Haal nostalgie terug ? click op plaatje!

Wil je nog meer opgefrist worden? Kijk dan de trailer:

Quinten Schram is Pietje Bell

Toen de film werd opgenomen was Quinten tien jaar oud. Dat hij terecht kwam in de filmwereld is niet geheel verrassend. Zijn moeder, Maria Peters, is filmproducente, regisseuse en scenarioschrijfster. Daarnaast is de vader van Quinten, Dave Schram, filmproducent en regisseur. Ze werkten samen in veel grote Nederlandse films zoals: Sonny Boy, Kruimeltje, Afblijven én Pietje Bell.

Wist je trouwens dat Quinten ook zat in de film Kruimeltje? Hierin speelde hij het broertje van Keesie.

Hoe gaat het nu met Pietje Bell?

We zijn op zoek gegaan naar hoe het nu met Pietje Bell (Quiten Schram) gaat. Inmiddels is de Quinten Schram 26 en doet hij iets heel anders dan acteren. Lees snel verder op de volgende pagina!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer