Villa Achterwerk: zo gaat het nu met Roos en haar Mannen

Door

Nena Vlas

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Door

Nena Vlas

Laatste update:

2

Roos en haar mannen Villa Achterwerk

Roze koeken, uitvindingen, complete chaos en natuurlijk de Rode Knop! Roos en haar Mannen was een kinderserie vol absurde humor en zorgde voor sensatie op de zondagochtend.

En zelfs je ouders keken soms stiekem een stukje mee!

Villa Achterwerk met Roos en haar Mannen

Heerlijke televisie was dat vroeger: het moment dat Roos, Rossum en Wim in Villa Achterwerk verschenen. Het gekke trio viel op door de vele overdreven humoristische acties, maar ook stunts met de nodige ontploffingen.

Het was er altijd druk en met name de dominantie van Roos over haar twee mannen was hilarisch om te zien.

Roos en haar mannen Villa Achterwerk springen
Via: youtube.com (capture) | Roos en haar mannen

Roos en haar Mannen: de personages

De typetjes Roos (Raymonde de Kuyper), Van Rossum (Raymond Thiry) en Van Oorschot (Theo Schouwerwou) presenteerde tussen 1996 en 2006 verschillende programma’s van Villa Achterwerk.

Ken jij de ‘rode knop’ nog? Keek jij vroeger naar Villa Achterwerk en komen Roos en haar mannen jou nog bekend voor? Wat vond jij het leukst… die rode knop misschien (lees snel door)?!

Deel je herinneringen aan Roos en haar mannen in een reactie onderin!

1. Roos (Rosalien van der Zande)

Roos is altijd gekleed in een rood mantelpakje, verslaafd aan roze koeken en de baas van het drietal. Ze staat vooral bekend om haar losse handjes, want als de heren even niet naar haar luisteren geeft Roos een corrigerende tik!

Roos en haar mannen Roos
Via: youtube.com (capture) | Roos en haar mannen

2. Wim (Willem van Oorschot)

Van Oorschot draagt altijd een oranje overhemd en is een beetje het sulletje van de groep. Als geluidsman helpt hij zijn vriend Van Rossum met extreme stunts.

Hij is een beetje bang voor Roos maar gelukkig heeft ‘ie altijd zijn geliefde knuffelbeer Pluis bij zich!

Roos en haar mannen Wim
Via: youtube.com (capture) | Roos en haar mannen

3. Van Rossum

En dan hebben we nog in het roze de verstrooide en hyperactieve Van Rossum. Een chaotische professor die vreemde experimenten uitvoert met zijn zelf ontworpen apparaten. Helaas, gaat dit niet altijd goed en eindigt zijn experiment vaak met een grote ontploffing! 

Roos en haar mannen Van Rossum
Via: youtube.com (capture) | Roos en haar mannen

Herinneringen terughalen

Natuurlijk valt alles weer op z’n plaats bij het zien van die nostalgische intro, of eigenlijk moet ik zeggen meerdere intro’s:

En natuurlijk: De Rode Knop!

Elke aflevering eindigde standaard met een druk op de Rode Knop. Chaotisch rennen ze alle drie zo snel als ze kunnen naar de knop toe. Maar wie was er als eerste?

De Programma’s

Naast de presentatie heeft het trio ook programma’s voor Villa Achterwerk gemaakt zoals Misdaad Gezocht (2002) en Villa Hotel (2003-2005).

1. Misdaad Gezocht

In Misdaad Gezocht werkt het trio met de politie samen aan allerlei duistere zaken. Roos en haar mannen trekken met een grote rode brandweerauto het land in om misdaden op te lossen en avonturen te beleven.

Van Rossum komt met verrassende oplossingen, Van Oorschot nieuwe uitvindingen en Roos zorgt dat de mannen naar haar luisteren. En zo niet? Dan krijgen ze een paar tikken!

Roos en haar mannen Villa Achterwerk MIsdaad gezocht
Via: youtube.com (capture) | Misdaad gezocht

2. Villa Hotel

Roos en haar mannen hebben de oude Villafabriek verlaten en zijn een eigen hotel begonnen: Villa Hotel. In dit hotel ontvangen ze allerlei bekende gasten en kondigen de Villaprogramma’s aan. Herken je het intro nog?

Hoe gaat het nu met Roos en haar mannen?

Maar hoe is het nu met de acteurs van Roos en haar Mannen? Nu we wat leuke herinneringen hebben teruggehaald aan Roos en haar Mannen, is het nu tijd om te kijken hoe het nu met ze gaat!

Roos – Raymonde de Kuyper

Roos had altijd haar rode mantelpakje aan en was verslaafd aan roze koeken. Ze was de baas van het trio en als de mannen niet naar haar luisterden, dan voelden ze dat! Maar eet Roos nog steeds zoveel koeken of eet ze wat gezonder tegenwoordig?

Roos en haar mannen Roos
Via: youtube.com (capture) | Roos en haar mannen

Raymonde de Kuyper is vanwege haar typerende stem in veel reclames te horen. Ze is ook in het theater te zien en pakt af en toe nog een paar bijrolletjes in series en films mee. Wat dacht je van Koefnoen, Gooische Vrouwen, Ja zuster, nee zuster of Mees Kees?

Haar meest recente rol is Tante Ada in de film De Expeditie van Familie Vos. In het midden zie je Raymonde de Kuyper met de cast staan!

Als je in jezelf gelooft kun je alles! ✨ Just Film Distribution en producent Messercola Drama/Lucio Messercola maken…

Geplaatst door De expeditie van familie Vos op Woensdag 15 januari 2020

Van Rossum – Raymond Thiry

De hyperactieve professor met zijn gekke apparaten en vreemde experimenten. Bestaat die nog? Of ontploft Van Rossum nu niet meer en is ‘ie wat anders gaan doen?

Roos en haar mannen Van Rossum
Via: youtube.com (capture) | Roos en haar mannen

Raymond Christian Thiry is niet gestopt met spelen. Integendeel zelfs. Hij kreeg een Gouden Kalf (2009) voor zijn rol in Oorlogswinter en duikt op als vader van André Hazes in de film Bloed, zweet en tranen (2015).

En ook in series is duikt Raymond op, al speelt hij tegenwoordig wel een heel ander karakter! Geen chaotische professor maar we zien Van Rossum als crimineel Luther in de serie Penoza (2010) en John Zwart in Undercover (2019).

In het dagelijkse leven ziet hij er zo uit!

Raymond Thiry ???????? #raymondthiry #williamrutten

Geplaatst door William Rutten Photography op Dinsdag 23 november 2021

Van Oorschot – Theo Schouwerwou

Van Oorschot is altijd gekleed in een keurig oranje overhemd en een beetje het sulletje van de drie. Hij doet regelmatig iets fout maar heeft gelukkig zijn trouwe knuffelbeer Pluis bij zich!

Roos en haar mannen Wim
Via: youtube.com (capture) | Roos en haar mannen

Ook Theo Schouwerwou heeft na Villa Achterwerk nog in diverse producties, campagnes en commercials gespeeld. Hij is bijvoorbeeld elk jaar te zien als postbode in het Sinterklaasjournaal!

Daarnaast heeft hij zijn eigen bedrijf Kade51 waarmee hij instructiefilmpjes, bedrijfsfilmpjes en (mini) reportages produceert. Maar hij is Roos en Van Rossum nog niet vergeten. Zo heeft het drietal nog altijd een eigen YouTube kanaal!

Geplaatst door Theo Schouwerwou op Maandag 3 augustus 2020

Jouw herinnering aan het programma

Herken jij Roos en haar mannen nog steeds? Wat vond jij het leukste aan het programma? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Villa Achterwerk: zo gaat het nu met Roos en haar Mannen”

  1. Wat een geweldig programma vond ik dit als kind. Zat elke zondagochtend met mijn broer en zus voor de tv gekluisterd. Vooral het ‘rode knop’ moment was altijd hilarisch!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...