Via: youtube.com (capture) | Postbode Siemen

Wie kent ze niet: de twee verveelde plattelandsdames Irma en Ingrid uit Zaai, die de dag doorkwamen door Postbode Siemen! Wat een held was dat!

Postbode Siemen, hóóóói!

Ze zaten vaak met z’n tweetjes op het hekje in het weiland. Irma en Ingrid verveelden zich rot maar tot hun vreugde kwam Siemen Sietsema, de plaatselijke postbode, weer langs. Hij moest hen maar vertellen wat ze moesten doen, maar had daar nooit tijd voor… hij moest werken, daarom!

Als je erover nadenkt, was Zaai eigenlijk een briljant programma! De scènes waren simpel, maar zo hilarisch uitgedacht en goed gespeeld. Postbode Siemen, gespeeld door Joep Onderdelinden, was een duidelijke troef voor het programma op Villa Achterwerk!

Natuurlijk werden de rollen van Irma Johanna Iepma (Plien van Bennekom) en Ingrid Mastenbreurtje (Bianca Krijgsman) op net zo sublieme manier vertolkt!

Postbode Siemen Zaai
Via: Postbode Siemen (capture)

Postbode Siemen uit Zaai was een held!

De vrolijke Siemen kun je gerust als held bestempelen! We hebben 11 redenen op een rijtje gezet, waarom dit het geval is! Geniet hierbij van wat geweldige nostalgische scenes uit Zaai! Wat een jeugdsentiment…

1. Hij werkte ongelooflijk hard

En had daarom (eigenlijk) nooit tijd. Hier zie je ook, dat hij eigenlijk niet eens tijd heeft om met Irma en Ingrid te babbelen en dat terwijl ze zich zo vervelen. Helaas: “Maar ik heb geen tijd! Ik moet werken, dáárom!”

TIP: zet je geluid aan!

Via: Zaai / VPRO (capture)

2. En was bijna ALTIJD vrolijk… “Hóóóói!”

Met zijn iconische groet dat jij nog altijd na kan doen…

Via: Postbode Siemen (capture)

3. Maar hij had dan ook een lief moedertje

Lopen ging alleen wat moeizaam… Wist je trouwens dat de andere personages, zoals lief moedertje hieronder, ook gespeeld werden door Joep Onderdelinden?! Knap toch?

Via: makeagif.com

4. Siemen kwam vaak op het juiste moment!

Op het moment dat Irma en Ingrid het niet meer zagen zitten, stond hij daar… Natuurlijk altijd met z’n vrolijke “Hooooiii”, maar dat sloeg dan als snel om als hij de ernst van de situatie inzag!

Via: Zaai / VPRO (capture)

5. Hij kon troosten als geen ander

Als het dan echt ergens om ging, wist je dat Postbode Siemen er voor je zou zijn, zoals hij dat ook was voor Ingrid en Irma. Een arm om de schouder, enkele opbeurende woorden (zoals ook in het onderstaande fragment) en ze konden er weer tegenaan! Wat een held…

Via: Zaai / VPRO (capture)

6. Siemen wist altijd iets te verzinnen…

Wat een geniale man was hij toch ook!

En dan was Siemen ook weer ‘weg’… (zie #7). Bekijk de volgende pagina voor nog meer redenen waarom het programma zo geniaal was!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

3 gedachten over “11 redenen waarom ‘Postbode Siemen’ van Zaai een held was”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer