Via: VPRO

Jarenlang was het vaste kost voor kinderen: Villa Achterwerk is wellicht ook uit jouw jeugd niet weg te denken. We hebben de 12 mooiste programma’s op een rijtje gezet!

Villa Achterwerk: een nostalgisch programma

We kunnen er niet aan uit, hoeveel we die oude leuke programma’s allemaal missen. Villa Achterwerk is natuurlijk een mooie verzamelnaam. Wat een toffe programma’s waren dat stuk voor stuk. We hebben de 12 mooiste programma’s van Villa Achterwerk op een rijtje gezet… geniet ervan!

Villa-achterwerk-intro
Via: Villa Achterwerk (caption)

Hasta la pasta, dit is de Villa…

Het begon natuurlijk allemaal met deze hippe woorden, waarschijnlijk krijg je al meteen nostalgische gevoelens bij deze ‘simpele’ intro…

De nostalgische presentatie

Villa Achterwerk is in de loop der tijd gepresenteerd door verschillende opvallende karakters. Zo kun je je misschien de Drie Dikke Dames nog, ‘Trud en P’ of het duo Telly en Florien (vergezeld door Max Hartman) nog herinneringen! Voor ons blijft er maar een echte presentator van Villa Achterwerk en dat is Roos en haar Mannen!

De bekende rode knop

Alleen de presentatie van Villa Achterwerk was al hilarisch. De rode knop was een bekend onderdeel dat voorbij kwam in de afleveringen. Wilde jij vroeger ook altijd op de rode knop drukken? Naast deze knop waren nog 12 briljante programma’s onderdeel van dit geweldige jeugdsentiment:

1. Verhalen van de boze heks

Wat was die heks toch kwaad en greep ze snel naar toverstaf…

Via: youtube.com (capture) | De Boze Heks

2. Loenatik

De Majoor, mevrouw de Haas en Bep… kortom een stel gekken bij elkaar!

3. Buurman en Buurman

Wie kent deze twee grappige buren niet? En als het probleem opgelost was? “A je to!” Buurman & Buurman was geweldig…

Via: Buurman & Buurman / VPRO (capture)

4. Soep Opera

Misschien niet een volwaardig programma, maar niet minder briljant. Fruit en groente kwamen gewoon tot leven!

5. Max Laadvermogen

Wetenschap kwam ook aan bod in Villa Achterwerk, met betweter Max!

6. Toscane

De hilarische Ben en Latoyah zijn ook niet meer weg te denken.

We hebben er nog 6! Lees snel verder!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

31 gedachten over “Villa Achterwerk: dit waren de 12 meest geniale programma’s”

 1. Ik vond vroeger dat programma leuk dat ze leefde in een buik en moesten wachten tot het eten verteerd werd door het gezin er boven. ‘Nou zou ik dan maar even opscheppen???’

  Beantwoorden
 2. De serie noemt in Nederland “De Vuurtorenfamilie” en in Australië heet die “Round The Twist”. Ik zocht die serie ook vandaag!

  Beantwoorden
 3. het circusjongetje met zijn hondje Machiavelli vond ik prachtig, en het verhaal van de kippen die langzaamaan het huis van hun baas overnamen en hij in het kippenhok belande.
  Op zondagochtenden in de jaren 90 samen met mijn kinderen veel mooie animaties en filmpjes gezien bij Villa achterwerk, zou ze weer heel graag kunnen kijken samen met mijn kleinkinderen.

  Beantwoorden
 4. Ik wil zo graag weten hoe de serie heette waarin alles anders was…de begintune was Hoor eens wat ik zie.. Ruik eens wat ik proef.. voel eens wat ik voel. Wat had je gedacht een cactus is zacht.. een ijsje is heet en voordat ik het vergeet.. er zijn heel mooie kleuren ? Soldaten met geuren hoe zou dat nou komen of ben ik aan het dromen.. Hoor eens wat ik zie ruik eens wat ik proef.. voel eens wat ik voel..
  Natuurlijk was dat niet Nederlands net als
  Ravioli vond ik ook geweldig met dat jochie dat altijd met die zwemflippers en duikbril rond liep..

  De Freules vond ik ook geweldig..

  Mevr. Ten Kate en Madelief (lievelingsboek van mijn zoon momenteel een dik boek met meerdere boeken in 1) enz.

  Ik zou heel graag met mijn kinderen eens terug willen kijken naar deze series.

  Beantwoorden
 5. Wie kent dit nog: er was in de jaren 80 een kinderprogramma op de VPRO over een detective (of private eye of zoiets) en het eindigde altijd met een rij huizen en de kreet, “O nee Hanneke, niet WEER spruitjes?”

  Beantwoorden
  • Mevrouw ten Kate en Brum zat er ook in.. en villa achterwerk in een houten keet..dan mocht je zeggen wat je wilde en als je klaar was deed je het rode gordijntje dicht.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer