Ffukkie Slim was bizar en deze 9 herinneringen bewijzen het

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Ffukkie Slim titel

Één van meest bijzondere series op Villa Achterwerk, was toch wel Ffukkie Slim. Een lelijk klein mannetje met veel te grote rode mond, die zijn avonturen beleefde in Ghetto Stad. We zochten weer terug, wat deze animatieserie met ‘Andy Wormhole’ en ‘Omi’ zo speciaal maakte.

Geniet met ons mee!

Herinner jij je Ffukkie Slim?

Kun jij je dit gekke mannetje nog herinneren? Uit de koker van de bedenker van Purno de Purno, Hans Wessels, kwam ook Ffukkie Slim. Hij had een gek stemmetje, voerde de meest hilarische gesprekken en beleefde bizarre avonturen.

Het programma verscheen tussen 2002 en 2007 op Villa Achterwerk. Volgens sommigen het leukste programma van hun jeugd, waar weer anderen er niets van moesten hebben (en dat is zacht uitgedrukt, zie 9.).

Ffukkie slim televisie
Via: youtube.com (capture) | Ffukkie Slim

Wij waren in ieder geval onder indruk en blikken even terug op Ffukkie Slim met deze 9 herinneringen.

Keek jij naar Ffukkie Slim? Ken je dit gekke figuurtje nog van vroeger en herken je alle punten uit onze lijst? Wat vond jij het leukst aan dit geniale programma?

Deel je herinneringen aan Ffukkie Slim in een reactie onderin!

1. Natuurlijk die intro…

Waarschijnlijk ken je deze intro nog wel. Het begin van wederom enkele minuten aan waanzinnige taferelen en woordgrappen!

2. Andy Wormhole

Ffukkie’s beste vriend was een blauwe worm, Andy genaamd. Andy woonde in de ‘Big Apple’, wat gewoon een appel was, maar beleeft daarna alle avonturen mee vanuit het hoofd van Ffukkie. Met zeer grote waarschijnlijkheid, kunnen we stellen dat de naam van deze worm gebaseerd is op de kunstenaar Andy Warhol.

Hier ontmoeten ze elkaar:

3. Omi (Slim)

Het andere hoofdfiguur van de animatieserie was Omi Slim, de grootmoeder van Ffukkie. Ook zo’n hilarisch karakter, waar de stem werd ingesproken door Hans Wessels zelf.

4. “UNK!!”

Ffukkie’s stopwoordje kwam vaak terug…

5. Hij hield van… Smurrie!

Uiteraard mag Ffukkie Slims lievelingseten niet ontbreken, al was dit het enige wat er te verkrijgbaar was!

6. Woordgrappen in bizarre scenes

Nog zo’n voorbeeld van de hilarische woordgrappen en surrealistische scenes. Hier gaat Ffukkie een ‘onbewoond’ huis is en komt daar Kont Serge tegen!

7. Overal die verwijzingen

In iedere aflevering waren wel wat verwijzingen te vinden naar films, uitdrukkingen of zelfs actualiteiten. Zo kom je in de aflevering ‘Ratterdam’, naast restaurant Ratatoeltje, de Rat Light District, of een concert van ‘Ratchinov’ ook een posten tegen van Pim Fortuyn:

Ffukkie Slim was bizar en deze 9 herinneringen bewijzen het

Bekijk de hele aflevering en zoek zelf alle verwijzingen:

8. Het was gewoon grof…

Wat vinden jongeren altijd het leukst? Dat het grof is natuurlijk. En laat Ffukkie Slim dat nu net zijn… Oordeel zelf:

9. Niet iedereen kon het hebben…

Waar wij ons scharen onder fans van deze bizarre iconische serie, waren er ook mensen minder van gediend. Uiteraard komen dan snel de normen, waarden en verantwoordelijkheid om de oren vliegen.

Ergens hebben we het idee dat Hans Wessels hier wel luchtig mee om kon gaan. Zo eindigt een aflevering zelfs met een interview van een boze radioluisteraar…

Jouw herinneringen aan Ffukkie Slim?

Herinner jij je deze bizarre animatieserie nog? Wat vond jij het grappigst of welke scene kun jij je het beste herinneren? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...