Ffukkie Slim titel

Via: youtube.com (capture) | Ffukkie Slim / boogiemen

Één van meest bijzondere series op Villa Achterwerk, was toch wel Ffukkie Slim. Een lelijk klein mannetje met veel te grote rode mond, die zijn avonturen beleefde in Ghetto Stad. We zochten weer terug, wat deze animatieserie met ‘Andy Wormhole’ en ‘Omi’ zo speciaal maakte. Geniet met ons mee!

Herinner jij je Ffukkie Slim?

Kun jij je dit gekke mannetje nog herinneren? Uit de koker van de bedenker van Purno de Purno, Hans Wessels, kwam ook Ffukkie Slim. Hij had een gek stemmetje, voerde de meest hilarische gesprekken en beleefde bizarre avonturen. Het programma verscheen tussen 2002 en 2007 op Villa Achterwerk. Volgens sommigen het leukste programma van hun jeugd, waar weer anderen er niets van moesten hebben (en dat is zacht uitgedrukt, zie 9.).

Ffukkie slim televisie
Via: youtube.com (capture) | Ffukkie Slim

Wij waren in ieder geval onder indruk en blikken even terug op Ffukkie Slim met deze 9 herinneringen. Wat vond jij het leukst aan dit geniale programma? Laat het ons weten in een reactie onderin!

1. Natuurlijk die intro…

Waarschijnlijk ken je deze intro nog wel. Het begin van wederom enkele minuten aan waanzinnige taferelen en woordgrappen!

2. Andy Wormhole

Ffukkie’s beste vriend was een blauwe worm, Andy genaamd. Andy woonde in de ‘Big Apple’, wat gewoon een appel was, maar beleeft daarna alle avonturen mee vanuit het hoofd van Ffukkie. Met zeer grote waarschijnlijkheid, kunnen we stellen dat de naam van deze worm gebaseerd is op de kunstenaar Andy Warhol. Hier ontmoeten ze elkaar:

3. Omi (Slim)

Het andere hoofdfiguur van de animatieserie was Omi Slim, de grootmoeder van Ffukkie. Ook zo’n hilarisch karakter, waar de stem werd ingesproken door Hans Wessels zelf.

4. “UNK!!”

Ffukkie’s stopwoordje kwam vaak terug…

Er was méér Ffukkie Slim!

Wat dacht je van Smurrie of die hilarische afleveringen (zie #6). Bekijk dus meer briljante herinneringen aan Ffukkie Slim op de volgende pagina!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer