Shin chan

Via: Shin-chan / youtube.com (capture) | DutchShinChanEpisodes

Shin Chan, een 5-jarig jongetje die met zijn ouders en zusje in Japan woont. Met zijn vreemde gewoontes was het iedere keer de vraag wanneer jouw ouders tegen jou zouden zeggen om de televisie uit te zetten. Zijn gedrag kon niet door de beugel en volgens hen was het dan ook niet verstandig om ernaar te kijken. Al deed jij dat toch wel eens stiekem…

Voordat we naar de 6 herkenbare redenen gaan, halen we eerst nog wat herinneringen op!

Een intro die Shin Chan fantastisch omschreef

Als jouw ouders de intro hoorde, was het voor hen direct duidelijk: dit kinderprogramma ging jij ab-so-luut niet kijken! Uit de intro bleek namelijk al dat hij een vreselijke bengel was. Toch noemde zijn moeder hem altijd haar engel. Ze moest eens weten!

De herkomst van Shin Chan

Hoewel Shin Chan vooral bekend is van het televisieprogramma, vindt het zijn oorsprong in een wekelijks magazine in Japan. Op 11 april 1992 verscheen Shin Chan als een manga in het weekblad. Helaas eindigde de manga in 2009. De tekenaar, Yoshito Usui, overleed namelijk in dat jaar. Een ode aan deze tekenaar dat hij ons kennis heeft laten maken met het iconische karakter!

Blote-billen-boogie Shin-Chan
Via: Shin Chan / youtube.com (capture) | DutchShinChanEpisodes

Kasukabe, de woonplaats van Shin Chan

Onze held, ook wel bekend als Crayon Shin Chan, woonde met zijn gezin in de Japanse stad Kasukabe. Een stad die daadwerkelijk bestaat en onderdeel is van de metropool Groot-Tokio. Ook het kinderprogramma was van Japanse afkomst en werd daar in 1992 voor het eerst uitgezonden. Het werd al snel een hit in Japan en vele andere landen volgden!

Shin chan
Via: Shin-chan / youtube.com (capture) | DutchShinChanEpisodes

De reden dat Shin Chan is gestopt

In 2003 was het zo ver voor Nederland. In dat jaar was Shin Chan te zien op Fox Kids en later op Jetix. Helaas stopte de zender met uitzenden op 25 augustus 2007. De reden voor het stoppen van deze iconische serie? Die is nooit gegeven! Al zei stemactrice Melise de Winter dat het van televisie werd gehaald vanwege klachten van ouders. Waarom zou ons dat niet verbazen?

Via giphy.com

Crowdfunding om het programma terug te brengen

Fans van het kinderprogramma waren het niet eens met het stoppen van hun favoriete serie. Er werd in 2016 daarom een crowdfunding actie opgezet om Shin Chan terug te krijgen op de Nederlandse televisie. Het doel hierbij was om geld in te zamelen voor de nasynchronisatie van de nieuwe afleveringen met de originele stemacteurs. De benodigde € 2.500 werd al snel opgehaald, maar de nieuwe afleveringen hebben wij nog steeds niet gezien!

Via: Shin-chan / youtube.com (capture) | DutchShinChanEpisodes

Shin Chan ‘verboden’ voor jou? 6 redenen…

Waar het 5-jarig jongetje op het eerste gezicht redelijk onschuldig lijkt, zal bij het zien van de kinderserie al snel het tegendeel worden bewezen. Shin Chan had voor zijn leeftijd andere interesses dan zijn leeftijdsgenoten. Ook met zijn taalgebruik viel hij op en had altijd zijn woordje klaar. Dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn meest voorkomende actie…

Wij hebben 6 hilarische redenen dat jij Shin Chan niet mocht kijken op een rijtje gezet op de volgende pagina! Alleen zijn flirterig gedrag al… (zie #2)

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer