Shin chan: 6 redenen waarom hij verboden was bij jou thuis

Door

Luuk

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Luuk

Laatste update:

0

Shin chan

Shin Chan, een 5-jarig jongetje dat met zijn ouders en zusje in Japan woont. Met zijn vreemde gewoontes was het iedere keer de vraag wanneer jouw ouders tegen jou zouden zeggen om de televisie uit te zetten.

Zijn gedrag kon niet door de beugel en volgens hen was het dan ook niet verstandig om ernaar te kijken. Al deed jij dat toch wel eens stiekem…

Shin Chan: klassieker

Voordat we naar de 6 herkenbare redenen gaan, halen we eerst nog wat herinneringen op!

Hoewel Shin Chan vooral bekend is van het televisieprogramma, vindt het zijn oorsprong in een wekelijks magazine in Japan. Op 11 april 1992 verscheen Shin Chan als een manga in het weekblad.

Helaas eindigde de manga in 2009. De tekenaar, Yoshito Usui, overleed namelijk in dat jaar. Een ode aan deze tekenaar dat hij ons kennis heeft laten maken met het iconische karakter!

Blote-billen-boogie Shin-Chan
Via: Shin-chan (capture)

De intro die Shin Chan fantastisch omschreef

Als jouw ouders de intro hoorde, was het voor hen direct duidelijk: dit kinderprogramma ging jij ab-so-luut niet kijken! Uit de intro bleek namelijk al dat hij een vreselijke bengel was. Toch noemde zijn moeder hem altijd haar engel.

Ze moest eens weten!

Kasukabe, de woonplaats van Shin Chan

Onze held, ook wel bekend als Crayon Shin Chan, woonde met zijn gezin in de Japanse stad Kasukabe. Een stad die daadwerkelijk bestaat en onderdeel is van de metropool Groot-Tokio.

Ook het kinderprogramma was van Japanse afkomst en werd daar in 1992 voor het eerst uitgezonden. Het werd al snel een hit in Japan en vele andere landen volgden!

Shin chan tekenfillm
Via: Shin-chan (capture)

De reden dat Shin Chan is gestopt

In 2003 was het zo ver voor Nederland. In dat jaar was Shin Chan te zien op Fox Kids en later op Jetix. Helaas stopte de zender met uitzenden op 25 augustus 2007.

De reden voor het stoppen van deze iconische serie? Die is nooit gegeven! Al zei stemactrice Melise de Winter dat het van televisie werd gehaald vanwege klachten van ouders.

Waarom zou ons dat niet verbazen?

Shin Chan billen tekenfilm
Via: Shin Chan (capture)

Crowdfunding om het programma terug te brengen

Fans van het kinderprogramma waren het niet eens met het stoppen van hun favoriete serie. Er werd in 2016 daarom een crowdfunding actie opgezet om Shin Chan terug te krijgen op de Nederlandse televisie.

Het doel hierbij was om geld in te zamelen voor de nasynchronisatie van de nieuwe afleveringen met de originele stemacteurs. De benodigde € 2.500 werd al snel opgehaald, maar de nieuwe afleveringen hebben wij nog steeds niet gezien!

Shinchan in paniek
Via: Shin Chan (capture)

Shin Chan ‘verboden’ voor jou? 6 redenen…

Waar het 5-jarig jongetje op het eerste gezicht redelijk onschuldig lijkt, zal bij het zien van de kinderserie al snel het tegendeel worden bewezen. Shin Chan had voor zijn leeftijd andere interesses dan zijn leeftijdsgenoten.

Ook met zijn taalgebruik viel hij op en had altijd zijn woordje klaar. Dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn meest voorkomende actie…

Jouw leukste herinneringen? Hopelijk herken je een aantal van onderstaande punten. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw herinneringen aan de Shin Chan tekenfilm…

Laat het weten in een reactie onderin!

Wij hebben 6 hilarische redenen dat jij Shin Chan niet mocht kijken op een rijtje gezet!

1. Geen aandacht voor school

Op school ging het absoluut niet goed bij Shin Chan. Hele dagen luieren is dan ook wat hij het liefst doet. Volgens jouw ouders duidelijk geen goed voorbeeld!

Shin chan
Via: Shin Chan (capture)

2. Zijn grote interesse voor vrouwen

Terwijl Shin Chan slechts vijf jaar oud is, had hij altijd al een grote interesse voor het vrouwelijke geslacht. Hij krijgt er nooit genoeg van en dit had dan ook flirterig gedrag tot gevolg…

Shin Chan strand zee
Via: Shin Chan (capture)

3. Ontoelaatbare humor van Shin Chan

Humor kan bij een kinderserie uiteraard niet ontbreken. Al zagen jouw ouders dit soort humor liever niet op televisie verschijnen. Met zijn taalgebruik en wanhopige gedrag was het dan ook een zeer bizarre vorm van humor!

Shin chan: 6 redenen waarom hij verboden was bij jou thuis
Via: Shin-chan (capture)

4. Shin Chan overtreed alle regels

Het mag duidelijk zijn dat het iconische karakter niet de braafste van de klas was. Echter ging hij nog een stapje verder. Ook thuis overtreedt hij wanneer het kan alle regels.

De hele voorraadkast leegeten met allemaal ongezonde snacks? Hij maakte zich er zonder zorgen schuldig aan!

Shin Chan eten fastfood
Via: Shin Chan (capture)

5. Problemen maken houdt hij van

Shin Chan had altijd een drang om andere personages tot het uiterste te drijven. Gek genoeg kreeg hij dit dan ook nog eens voor elkaar. Het is dan ook logisch dat er veel problemen ontstonden…

Shin chan: 6 redenen waarom hij verboden was bij jou thuis
Via: Shin Chan (capture)

6. De blote billen boogie van Shin Chan

Natuurlijk kan de meest iconische actie van Shin-chan niet ontbreken: de blote billen boogie. Dit was hét moment dat jouw ouders de televisie uitzetten. Na de opeenstapeling van vreemde scènes was dit echt de druppel die de emmer deed overlopen.

Zeg nu eerlijk, jij hebt ‘m thuis vast eens nagedaan!

Shin Chan billen bewegen
Via: Shin Chan (capture)

Jouw Shin Chan herinneringen?

Keek jij als kind ook naar Shin Chan? Wat vond jij het grappigst of welke gekke herinneringen hield jij over aan dit programma!

Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...