Het Klokhuis televisie vroeger

Via: Het Klokhuis (capture)

Het klokhuis is al meer dan een kwart eeuw dagelijks vaste kost bij veel kinderen! Dit zijn 9 geweldige typetjes waarom het zo’n succes is! Briljant!

Het Klokhuis: nostalgische TV

Wie is er niet mee groot gebracht? Het Klokhuis is een ongelooflijk succesvol jeugdprogramma en bestaat inmiddels bijna 28 jaar! Maar waarom is het eigenlijk zo’n succes?

Het klokhuis
Via: Het Klokhuis (capture)

De formule van Het Klokhuis

Het Klokhuis hanteert een geweldige afwisseling van feit & fictie, wat meteen gekoppeld ging met educatie & amusement (of zelfs ernst & humor). Deze combinatie zorgt niet alleen voor leuke televisie, maar zorgt er tevens voor dat kinderen vinden dat ze serieus genomen werden: zij zijn het zelf, die het onderscheid moeten maken en moeten leren denken! De onderwerpen (maar ook de aanwezige dosis sarcasme) waren niet vergelijkbaar met andere kinderprogramma’s.

Het klokhuis intro televisie vroeger
Via: Het Klokhuis (capture)

De Klokhuis intro’s van 1990 en 1998

De Klokhuis-typetjes

Het Klokhuis had geweldige acteurs in huis! Deze toppers speelde even zo geniale typetjes. Ongelooflijk herkenbaar, grappig of soms vulgair… de kinderen hadden iets om naar uit te kijken! Dit waren de meest hilarische typetjes, die mede verantwoordelijk zijn voor het grote succes van Het Klokhuis:

Prinsesje Petronella klokhuis
Via: Het Klokhuis (capture)

1. Alberdinck “de kok” Thijm

2. Boy Zonderman

Benieuwd welke andere typetjes we vanonder het stof halen? Wat dacht je van die prinses Patronella? Lees verder op de volgende pagina!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer