Geniaal was het… het was dagelijkse kost voor de jongere kijker: het journaal in een kinderjasje! Hier 11 typerende beelden van het Jeugdjournaal!

Perfecte smoes: Het Jeugdjournaal

Iedereen weet natuurlijk ook dat dit programma meteen een geweldige smoes was om toch nog even televisie te kijken! Mocht je als straf geen televisie kijken, kon je altijd je troef “maar ik wil het nieuws zien” inzetten… en jawel! Je kreeg waarschijnlijk een: “OK, vooruit, maar daarna gaat ie uit!” BINGO! Zelfs Robert ten Brink heeft het gepresenteerd…

NOS Jeugdjournaal televisie vroeger
Via: ANP | Herman Pieterse, CC

Wie is er niet mee opgegroeid. Elke avond zat je klaar voor het jeugdjournaal, vaak na Sesamstraat en gevolgd door het Klokhuis! Nieuws begrijpelijk en toegankelijk gemaakt voor kinderen! In alle jaren is het Jeugdjournaal redelijk vaak van gezicht en jasje veranderd. Welke beelden herken jij nog en wat vond jij de leukste herinnering? Laat het ons weten in een reactie onderin!

1. De EERSTE aflevering ooit!

2. De serieuze intro van 1985

3. De blokken zijn al wat luchtiger in 1993

4. In 1995 wordt het al echt hip!

5. Icoon van het Jeugdjournaal: Marga van Praag!

Marga van Praag Het jeugdjournaal televisie vroeger

Op pagina 2 vind je nog zes briljante kenmerkende items! Wat dacht je van Celsie? (zie #9)

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer