Hoe is het 26 jaar later met Prinsesje Petronella? (+foto’s)

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Door

Ruud Caris

Laatste update:

1

Prinsesje Petronella was een opvallende verschijning op de Nederlandse TV, ook al waren het erg korte sketches. Wij hebben uitgezocht: hoe gaat het nu met Prinsesje Petronella 26 jaar later?

Prinsesje Petronella

Prinsesje Petronella was te zien in het Klokhuis. We zagen dan het prototype van een bijzonder verwend en arrogant prinsesje, die elke vorm van zelfreflectie mist.

Elke scène startte op haar kamer, waar ze zich verveelt en begint te mijmeren over allerlei dingen in het leven, zoals bijvoorbeeld een arbeider zijn, met de privéleges van een prinses.

Petronella-vroeger
Via: Het Klokhuis / youtube.com (capture) | Klokhuis

Dromen, dromen, dromen…

Al dagdromend op haar kamer maakt ze altijd ruzie met de voice-over, die probeert te zorgen dat ze geen gekke dingen doet. Zodra ze een interessant beroep heeft bedacht, gaat ze haar nieuwe wereld binnen met slechts enkele passen.

Ze wil van alles worden: van dierenarts tot het geven van gymles en het starten van een pizzeria met een knappe Italiaan. Aan dromen geen gebrek bij deze prinses.

Prinsesje Petronella klokhuis
Via: Het Klokhuis / youtube.com (capture) | Klokhuis

Verwende persoonlijkheid

Maar door haar arrogante en verwende persoonlijkheid zijn er altijd direct dingen die niet gaan zoals het zou moeten. Ze krijgt het elke keer weer voor elkaar om stennis te schoppen of er een puinhoop van te maken.

Aan het einde van haar avontuur druipt ze altijd teleurgesteld af naar haar kamer in het paleis.

Prinsesje Petronella was telkens een korte sketch die te zien was in Het Klokhuis en werd geschreven door Niek Barendsen. Prinsjesje Petronella werd gespeeld door Tjitske Reidinga.

Petronella-vroeger
Via: Het Klokhuis / youtube.com (capture) | Klokhuis

Herinneringen ophalen

In deze scène wil prinsesje Petronella een paard. En als ze die niet krijgt, wordt ze enorm boos…

Hoe gaat het nu met Prinsesje Petronella

Wij zijn op zoek gegaan en hebben uitgezocht hoe het nu gaat met Prinsesje Petronella. Wat doet ze tegenwoordig en hoe ziet ze eruit?

Als je doorleest, zal je zien dat ze, oftewel Tjitske Reidinga, veel bekender is dan je misschien in eerste instantie zou denken.

Tjitske Reidinga

Nadat Tjitske Reidinga in 1997 afstudeerde, ging ze onder andere aan de slag bij Het Klokhuis. Maar de lijst van realisaties die daarna volgt, is nog lang, heel lang.

Ze was te zien in veel Nederlandse series en films, en is tevens actief in het theater.

Hoe is het 26 jaar later met Prinsesje Petronella? (+foto's)
Via: Gooische Vrouwen (capture)

Carrière van Tjitske

Een greep uit haar tv-, film- en theatercarrière: Tjitske speelde mee in Gooische Vrouwen, Alles is familie, Alice in Wonderland, Palm Springs en nog veel, veel meer. Haar laatste wapenfeiten op het witte doek gelden van 2019.

Toen was ze te zien in de film April, May en June en de televisieserie Nieuw Zeer. Inmiddels ontving de 48-jarige actrice meerdere prijzen voor haar prestaties in de afgelopen jaren. We hebben eerst nog een foto van ‘vroeger’.

Petronella-vroeger
Via: Het Klokhuis / youtube.com (capture) | Klokhuis

Zo ziet ‘Prinsesje Petronella’ er vandaag uit

Zoals vele BN’ers, heeft ook Tjitske Reidinga een eigen podcast…

De in 1972 geboren enthousiast actrice ziet er tegenwoordig zo uit!

Ze maakte onlangs ook een vlog, waarin ze zegt dat ze gaat stoppen met roken. Zou het haar gelukt zijn?

Was jij fan van Petronella?

Keek je graag naar de korte sketches van de verwende prinses? En herken je haar vandaag nog? Laat het ons weten via een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Hoe is het 26 jaar later met Prinsesje Petronella? (+foto’s)”

  1. Een vrolijke actrices en bij het klokhuis heeft ze mijn hart gestolen als prinsesje Petronella en het konijntje met moeder Loes Luca.Gisteren naar een speeldoos.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...