Via: Het Klokhuis / youtube.com (capture) | Klokhuis

Prinsesje Petronella was een opvallende verschijning op de Nederlandse TV, ook al waren het erg korte sketches. Wij hebben uitgezocht: hoe gaat het nu met Prinsesje Petronella 20 jaar later?

Prinsesje Petronella

Prinsesje Petronella was te zien in het Klokhuis en zagen we het prototype van een bijzonder verwend prinsesje. Elke scène startte op haar kamer, waar ze zich verveelt en begint te mijmeren over allerlei dingen in het leven, zoals bijvoorbeeld een arbeider zijn, met de priveleges van een prinses.

Petronella-vroeger
Via: Het Klokhuis / youtube.com (capture) | Klokhuis

Dromen, dromen, dromen…

Al dagdromend op haar kamer maakt ze altijd ruzie met de voice-over, die probeert te zorgen dat ze geen gekke dingen doet. Zodra ze een interessant beroep heeft bedacht, gaat ze haar nieuwe wereld binnen met slechts enkele passen. Ze wil van alles worden: van dierenarts tot het geven van gymles en het starten van een pizzeria met een knappe Italiaan. Aan dromen geen gebrek bij deze prinses.

Prinsesje Petronella klokhuis
Via: Het Klokhuis / youtube.com (capture) | Klokhuis

Verwende persoonlijkheid

Maar door haar arrogante en verwende persoonlijkheid zijn er altijd direct dingen die niet gaan zoals het zou moeten. Ze krijgt het elke keer weer voor elkaar om stennis te schoppen of er een puinhoop van te maken. Aan het einde van haar avontuur druipt ze altijd teleurgesteld af naar haar kamer in het paleis.

Prinsesje Petronella was telkens een korte sketch die te zien was in Het Klokhuis en werd geschreven door Niek Barendsen. Prinsjesje Petronella werd gespeeld door Tjitske Reidinga.

Petronella-vroeger
Via: Het Klokhuis / youtube.com (capture) | Klokhuis

Herinneringen ophalen

In deze scène wilt prinsesje Petronella een paard. En als ze die niet krijgt, wordt ze enorm boos…

Hoe gaat het nu met Prinsesje Petronella

Wij zijn op zoek gegaan en hebben uitgezocht hoe het nu gaat met Prinsesje Petronella. Wat doet ze tegenwoordig en hoe ziet ze eruit? Als je door leest op de volgende pagina, zal je zien dat ze misschien bekender is dan je zou denken…

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer