Eddie Murphy films: een overzicht van zijn 10 beste rollen

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Eddie Murphy films rollen coming to america

In de huid kruipen van een personage, kan acteur Eddie Murphy als geen ander. Hij is een acteur met veel gezichten. Waar hij ook in speelt, hij speelt meestal niet 1, niet 2 maar meer rollen dan je kunt tellen.

Herken jij deze spraakmakende, vooral grappige figuren in de Eddie Murphy films nog?

Eddie Murphy ster Hollywood
Via: Wikimedia Commons | Neelix , PD

De vele gezichten van Eddie Murphy

Eddieeee, is al in 1976 begonnen met stand-up comedy. Dat betekent dat hij al ruim 40 jaar in de show business zit! In die 40 jaar heeft hij al heel wat bereikt en heel wat figuren gespeeld.

Zonder Eddie hadden we geen Coming to America, tekenfilms zouden niet zo grappig, stand-up comedy zou niets zijn geworden (vinden wij dan). Met deze rollen laat hij ons al decennia lachen.

Eddie Murphy acteur
Via: Wikimedia Commons | 2Serenity (Jennifer), CC

Eddie Murphy films: 10 rollen

We hebben een lijst opgesteld met 10 geweldige rollen van deze held. Met deze rollen laat Eddie Murphy ons al decennia lachen.

Jouw favoriete rol? Welk karakter, gespeeld door Eddie Murphy, blijft jou het meeste bij of welke rol vind je simpelweg het grappigst? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Eddie, de stand-up komediant

Toen Eddie een gup was, deed hij niets anders dan live comedy stand-up. De bekendste zijn natuurlijk Delirious en Raw. Daar is hij lekker zichzelf en speelt hij tussendoor een aantal spraakmakende rollen, hij doet stemmetjes, schreeuwt, lacht en geeft de shows van zijn leven.

Als je deze 2 shows niet hebt gezien, zul je nooit snappen waarom Eddiieeeeee, zorgt voor zoveel hilariteit. Ben jij de vrouw die hij zoekt?

2. De zoektocht naar The Golden Child

Eddie houdt van kinderen en acteert er graag mee. Hoewel het publiek, tot deze film, zijn zachte kant niet echt kende, was iedereen verkocht.

Vond jij hem ook verrassend lief in zijn zoektocht naar de Golden Child?

3. Coming to America: ware liefde (en soul glo)

De gedenkwaardigste rol is toch wel als kroonprins van Zamunda in Coming to America. Zijn zoektocht naar ware liefde brengt hem samen met beste vriend Arsenio Hall naar Amerika.

Wat een land is dat! Alles kan en mag en ze hebben mooie mensen. Wat zijn er toch veel “bijzondere” mensen in Amerika, vooral bij de kapper. Lijken ze niet allemaal op Eddie Murphy? Briljant, hoe veel rollen kun je spelen?!

En in Amerika zijn ze zo trendy. Wie wil er nog geen soul glo?

En de dames zijn zo mooi!

4. Axel Foley, Eddie als agent: Beverly Hills Cop

Van super grof gebekte komediant, naar redder in nood, naar bijdehand agentje, met heuse snor. Eddie is van alle markten thuis. Axel Foley was zo cool dat hij nog een paar keer terug mocht komen.

Hoe vond jij zijn snor trouwens? Zou Eddie Maaskantje soms kennen? Hij zou in ieder geval perfect thuispassen op een Panini-plaatje

5. Reggie Hammond de boef in 48 hrs.

De goede en de kwade. Eddie als boef, Nick Nolte als stoere maar chagrijnige detective. Binnen 48 uur moeten zij samen de klus klaren maar ja, neemt Reggie de zaak wel serieus?

Hoe deed Eddie het toch? Welke rol hij ook speelt, het is zo typisch Eddieeee.

6. Sherman Klump / Buddy Love: the Nutty Professor

Als je dacht dat je alles van Eddie had gezien, kwamen de Klumps en Buddy Love ineens! Wat was dat een grappig zootje bij elkaar en weer speelde Eddie Murphy een groot deel van de rollen.

Nutty professor Eddie Murphy gek begrijpen verbaasd
Via: The Nutty Professor (capture)

Zou hij ook voor al die rollen betaald krijgen?

7. Eddie de farao

Eddie heeft een grote fantasie en houdt van tekenfilms, maar daar straks meer daarover. Eerst even een bijrol waar Eddie een heel andere kant mee op ging.

De slechte kant… Heb je even tijd voor een videoclip van Michael Jackson van ruim 9 minuten?

8. Eddie Murphy en animatie

Hoe goed je ook wordt geschminkt, je zult nooit alles kunnen zijn. Misschien dat Eddie daarom de rol van Mu-shu, het draakje uit Mulan en Donkey uit Shrek wilde zijn.

Met behulp van animatie kun je eigenlijk alles en iedereen zijn die je maar wilt zijn. De ene dag ben je een schattig draakje.

En de dag erna ben je weer een bijdehante ezel. Hoe cool is dat?! Dat kan ook alleen maar in Disney klassiekers

9. Norbit, zijn persoonlijke blunder

Eddie is leuk, maar hij maakt niet altijd de beste keuzes. Zo was de film Norbit een grote flop. De film werd niet goed ontvangen en toch hebben we hem bijna allemaal gezien. Puur omdat het Eddieeee is.

Norbit film Eddie Murphy
Via: Norbit (poster)

10. Dr. Doolittle: Eddie houdt van dieren

Een onvergetelijke film is de remake van Dr. Doolittle. Kunnen praten met dieren is toch wel heel gaaf. Vraag jij je ook wel eens af wat jouw huisdier je probeert te vertellen? Ik weet niet of wij het willen weten.

Jouw favoriete Eddie Murphy rol?

In welke rol vond jij Eddy Murphy het grappigst? Of vond je hem als boef leuker? Of als farao? Wij houden van al zijn werk. En zijn lach. Ken jij iemand met zo een aanstekelijke lach?

Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Eddie Murphy films: een overzicht van zijn 10 beste rollen”

Plaats een reactie

Share to...