Deze 12 zaken wist je nog niet over The Fresh Prince of Bel-Air

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Waarschijnlijk heb je alle afleveringen (meer dan één keer) gezien en kun je de titelsong uit je hoofd meezingen. Toch denken we nog enkele leuke zaken te hebben gevonden over The Fresh Prince of Bel-Air, die je waarschijnlijk NIET wist…

The Fresh Prince of Bel-Air

Laat een jongen uit een arme wijk in Amerika verhuizen naar zijn rijke familie in Bel-Air en je krijgt vanzelf genoeg grappige onderwerpen om er een leuke serie over te maken. Quincy Jones, een van de producenten van The Fresh Prince of Bel-Air dacht er precies zo over toen hij Will Smith de hoofdrol liet spelen als Will “The Fresh Prince” Smith.

The Fresh Prince of Bel-air
Via: The Fresh Prince of Bel-Air (cover)

Intro van The Fresh Prince

Zes seizoenen lang genoten wereldwijd miljoenen kijkers van de familie Banks. Maar er valt meer te vertellen over de serie waarmee Will Smith zo beroemd werd. Eerst nog even herinneringen ophalen met deze geweldige intro!

1. De belastingdienst

Will Smith, toen vooral bekend als rapper, wilde alleen maar in The Fresh Prince spelen vanwege problemen met de belastingdienst.

Dankzij zijn succes als muzikant verdiende hij ineens erg veel geld, maar door er slecht mee om te gaan had hij niet veel later een schuld van 2,8 miljoen (!) dollar. Dus toen Quincy Jones hem vroeg voor de hoofdrol, zei hij natuurlijk meteen: “JA!”

Fresh Prince Will
Via: The Fresh Prince of Bel-Air (capture)

2. Daar gaan je centen

Vanwege die schuld moest Will wel drie jaar lang 70% van zijn salaris inleveren bij de belastingen en dat lag toch iets gevoeliger.

salaris will smith fresh prince
Via: The Fresh Prince of Bel-Air (capture)

3. DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince

Samen met zijn vriend Jeffrey A. Townes maakte Will Smith als het duo DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince rapplaten. Jeffrey was zelf ook te zien in de serie als Jazz.

4. Groentje

The Fresh Prince was de eerste echte tv-rol voor Will. Hij zegt er nu over dat hij toen echt nog niet kon acteren.

Deze 12 zaken wist je nog niet over The Fresh Prince of Bel-Air
Via: giphy.com

5. Acteren

Gelukkig werd Will snel een stuk beter in zijn werk. In een van de latere afleveringen kreeg hij zelfs de mogelijkheid om een scene zonder script te spelen. Dat werd ook meteen een van de sterkste scene’s uit de serie.

6. Jada Pinkett Smith

Will hield niet alleen veel geld over aan de serie, want hij ontmoette er ook zijn toekomstige vrouw Jada Pinkett Smith.

Zij deed auditie voor de rol van zijn vriendin. Die rol ging aan haar neus voorbij, maar inmiddels is ze wel ruim 20 jaar getrouwd met Will en hebben ze twee kinderen (Will heeft nog een zoon uit een ander huwelijk. Deze Trey is minder bekend dan zijn halfzus Wllow en halfbroer Jaden).

7. The Fresh Prince in ‘Blossom’…

Om wat populariteit voor de avondprogrammering van de zender (NBC) te creëren, kwam The Fresh Prince even koekeloeren in de zeer geliefde serie ‘Blossom’. Redelijk toepasselijk, wat hij Blossom hier geeft…

8. ‘Butler’ Geoffrey…

Natuurlijk wist iedereen dat de butler in de villa in Bell-Air Geoffrey heette… Maar weet je ook welke namen hij nog meer had? Leuk om te weten, dat z’n middelste naam ‘Barbara’ was, maar misschien wel het meest bijzondere: de achternaam van Geoffrey was… Butler!

Geoffrey butler The Fresh Prince of Bel-Air
Via: The Fresh Prince of Bel-Air (capture)

We hebben nog 6 ‘fresh’ weetjes voor je op de volgende pagina! Wat dacht je van ‘de Carlton’ op (zie 8.)!

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...