Dit zijn de 15 indrukwekkendste LEGO wereldrecords

Door

Denise Parengkuan

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

💡 In het kort

In dit artikel duiken we in de fascinerende wereld van LEGO wereldrecords. Van de hoogste torens tot de snelste bouwtijden, hier zijn een paar hoogtepunten:

  • Hoogste LEGO toren: Gebouwd door Italiaanse kinderen, met een hoogte van maar liefst 35,05 meter en gebruikmakend van 550.000 steentjes.
  • Grootste LEGO privé collectie: Bezit van Miloš Křeček in Tsjechië, tentoongesteld in 22 kamers van zijn eigen museum.
  • Langste LEGO brug: Een indrukwekkende constructie van 39,2 meter lang, gemaakt door David Tidman.
  • Snelste bouwtijd Millennium Falcon: Een record gezet door Ivan Yu uit Canada in 7 uur, 36 minuten en 37 seconden.

Duik verder in deze blokjeswereld en laat je verbazen door wat er allemaal mogelijk is met LEGO!

Kinderen uit alle hoeken van de wereld spelen graag met LEGO. En regelmatig doet jong en oud een poging om een LEGO wereldrecord te breken. Dit trekt veel bekijks, want hoe geweldig is het om uit de gekleurde blokjes iets moois te zien ontstaan!

LEGO: ons lievelingsspeelgoed

LEGO is misschien wel het populairste speelgoed ter wereld. Waarschijnlijk speelden je opa of oma er al mee, want de gekleurde blokjes en figuurtjes bestaan al sinds 1932. Ik ben natuurlijk een stukje jonger, maar het was in de jaren 90 mijn lievelingsspeelgoed!

Dit zijn de 15 indrukwekkendste LEGO wereldrecords
Via: pixabay.com | Alexas_Fotos, CC

De 15 meest indrukwekkende wereldrecords met LEGO

Wist je dat LEGO een samenvoegsel is van de Deense woorden ‘leg’ en ‘godt’ wat ‘speel leuk’ betekent? We delen graag meer leuke feitjes, maar de lijst met 15 indrukwekkende wereldrecords met LEGO is nog veel interessanter.

Laten we beginnen!

Speelde jij vroeger met LEGO?

Ben of ken je iemand die helemaal gek was van LEGO? Welke indrukwekkende bouwwerken maakte jij vroeger met die typerende steentjes?

Deel je herinneringen aan dat leuke speelgoed in een reactie onderin!

1. De hoogste Lego toren

De ‘sky is the limit’ bij de langste Lego toren ter wereld. Volgens het Guiness Book of World Records is het maar liefst 35,05 meter hoog! Daar waren aardig wat steentjes voor nodig: 550.000.

Ook heel indrukwekkend is dat deze indrukwekkende toren werd gebouwd door een groep Italiaanse kinderen. Hoe indrukwekkend! Deze bijzondere gebeurtenis is uiteraard gefilmd:

2. Grootste LEGO privé collectie

Ben je benieuwd naar de grootste privécollectie van LEGO? Maak dan een autoritje naar Tsjechië, want daar woont Miloš Křeček. Hij raakte als 5-jarig jochie verslingerd aan dit speelgoed en begon meteen met het verzamelen van de steentjes.

Tegenwoordig heeft Miloš een fantastische collectie én een eigen museum. Er zijn maar liefst 22 kamers nodig om de hele collectie te bewaren. Wow! De enthousiaste verzamelaar geeft graag een rondleiding:

3. De langste LEGO constructie

De grootste LEGO constructie ter wereld was een huis met een douche, toilet en een bed. Het gevaarte bestond uit 3,3 miljoen steentjes en was 4,69 meter hoog en 5,75 meter breed.

Het huis werd speciaal gebouwd voor het BBC2 televisieprogramma James May’s Toy Stories in 2009.

Na de uitzending ging dit Lego-paleisje in de verkoop, maar niemand had interesse om het te kopen. Uiteindelijk werd het gesloopt. Dat vinden we heel jammer!

4. Snelste bouwtijd Millennium Falcon

In recordtempo de LEGO Star Wars 75192 Millennium Falcon™ bouwen? Ivan Yu uit Canada kreeg het voor elkaar en wel in 7 uur, 36 minuten en 37 seconden. Star Wars fans weten vast de historische datum van dit LEGO wereldrecord nog wel: 2 december 2003.

Ivan Yu is zeker niet de enige die een poging deed om het legendarische schip van Han Solo en Chewbacca na te bouwen. Paul Ufema uit het Amerikaanse Virginia leek het record in handen te hebben door het schip van 7541 steentjes in 6 uur, 10 minuten en 29 seconden te bouwen.

Na afloop volgde er echter een grote teleurstelling: Ufema werd gediskwalificeerd door een missend steentje!

5. Snelste LEGO Bugatti

Als groot autoliefhebber zijn we zwaar onder de indruk van de snelste LEGO Bugatti ter wereld. Een heel team bouwde wekenlang met bloed, zweet en tranen aan deze speelgoedversie van de Bugatti Chiron.

Dit racemonster van 3599 stukken bereikte een snelheid van maar liefst 20 kilometer per uur. Natuurlijk kon je er niet echt in rijden, maar degenen die het bestuurden hadden de grootste lol. Helaas bestaat de auto niet meer. Maar gelukkig hebben we de beelden nog!

6. Grootste LEGO schip

Een bedrijf uit Hong Kong besloot de lancering van een cruiseschip van 151,695 ton een extra feestelijk tintje te geven door er een LEGO replica van te maken.

Dream Cruises leidde dit enorme project. Het resultaat mocht er zeker zijn: het grootste LEGO-schip ter wereld en een plekje in het Guinness Book of World Records!

7. Langste LEGO brug

David Tidman is een enthousiast lid van de ‘Western Australian Brick Society’. Dus besloot hij om de langste LEGO brug ter wereld te bouwen, met een lengte van maar liefst 39,2 meter!

De overspanning van was 20 meter en ook de ondersteuningstorens van 2.95 meter maakten veel indruk. Het project van Tidman kon op veel enthousiasme rekenen van spoorliefhebbers. Terecht!

8. Langste brug binnen een LEGO treinbaan

Liefhebbers van mooi speelgoed hadden in 2011 de tijd van hun leven tijdens LEGO World Kopenhagen. Daar werd onder leiding van Knud R. Thompson namelijk de langste brug binnen een LEGO treinbaan gebouwd.

De hangbrug had een lengte van maar liefst 10,22 meter en er reden twee treinen overheen. Een feest om naar te kijken!

9. Langste LEGO monorail treinbaan

In mei 2013 was de BrickFair in Manchester, New Hampshire, de place-to-be. Waarom? Omdat je er de langste monorailbaan ter wereld kon bewonderen.

Het had een lengte van 584,4 meter, twee torens van 18 verdiepingen met een brug van 5 meter ertussen. Indrukwekkend!

10. Langste LEGO trein ter wereld

Maak jij graag een ritje in de trein? Dan zou je het vast een groot feest vinden om in een van deze 151 wagons te zitten. Helaas is dat om één belangrijke redenen niet mogelijk: deze trein van 31,5 meter lang is gemaakt van LEGO!

Dit pareltje vestigde het record als ‘langste LEGO trein’ ter wereld in oktober 2011. Er waren zeven locomotieven met 10 motoren voor nodig om het voort te bewegen.

Deze bijzondere trein was te bewonderen op Festi’Briques in Châtenoy in Frankrijk:

De Franse trein verbrak het oude record voor de langste trein voortgetrokken door locomotieven. Die vond plaats bij de Duitse LEGO Train Club op een vliegveld in Duitsland, in december 2000. De trein had 126 wagons en werd getrokken door twee locomotieven. Lang geleden, maar we genieten nog altijd van de beelden!

11. Grootste LEGO event

Heb je altijd al naar het grootste LEGO evenement ter wereld willen gaan? Dan hebben we heel goed nieuws: je hoeft er niet ver voor te reizen. Het vindt namelijk plaats in LEGO World in de Jaarbeurs in Utrecht!

12. Grootste Lego caravan

Duizelingwekkend mooi vinden we dit: de grootste LEGO caravan ter wereld! Het bestond uit maar liefst 288.630 steentjes. Geen verrassing dus dat een enthousiast team er 5 weken over deed om het te bouwen.

Deze bijzondere recordpoging vond plaats in het Australische Brisbane en is uiteraard op film vastgelegd:

13. Grootste Lego skelet

Dit record is griezelig leuk! We hebben het over het grootste LEGO skelet ter wereld, een T-rex van 6 meter lang. Er waren om precies te zin 80.020 steentjes nodig om het te bouwen.

De bouw van de LEGO T-Rex duurde de hele zomer van 2011. Maar dan krijg je er wel iets moois voor terug!

14. Grootste Legoland park

Heb je zin in een fantastisch uitstapje? Dan is Legoland Windsor zeker aan te raden, want dit is het grootste Legoland park ter wereld. Het heeft een oppervlakte van 61 ha en 3 rollercoasters en waterattracties in LEGO thema. Een feest om naar te kijken!

15. Grootste Legoland poppetje

In Legoland Windsor is ook het grootste Legoland poppetje ter wereld te bewonderen. Ze heet Roxy en is ruim 9 meter hoog!

Jouw LEGO-bouwwerken?

Welke van bovenstaande records spreekt jou het meeste aan? Speelde jij vroeger met LEGO en bouwde je ook de grootste dingen met die leuke steentjes?

Deel je LEGO-herinneringen in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...