Disney liedjes songs films

Via: Disney (capture)

Toegegeven, Let it Go van Frozen is erg catchy. Maar toch waren de Disney liedjes van vroeger nog van een ander kaliber. Een beter, welteverstaan. Niets zo leuk als muziek uit je jeugd terug horen. Hier volgen de beste liedjes uit goeie ouwe Disneyfilms van vroeger op een rijtje!

Deze Disney liedjes vergeet je nooit

Als kind kon je je favoriete Disneyfilms wel drie keer na elkaar kijken. Je was er uren mee zoet, maar dat gold eigenlijk voor alles van het bekende merk. De scène waarin Mufasa sterft staat op jouw netvlies gebrand. De liedjes van deze films kan je dan ook woord voor woord meezingen. Ben je er klaar voor? Hier gaan we…

Disney liedjes uit films Ariel
Via: Disney

1. Pocahontas – Alle Kleuren van de Wind

De kleuren van de Wind van Pocahontas is nog steeds actueel. Het liedje gaat over respect hebben voor de natuur.

Als kind begreep je er niet veel van, je vond haar gewoon waanzinnig knap en je wilde ook zwemmen in een rivier. En een sprekende boom als wijze vriend. En wellicht wilde de dames wel eens hun vingers door die mooie blonde lokken halen!

Via: Pocahontas (capture)

2. Oliver & Co – Ik Hou Van Herrie

Geen enkele, nogmaals, geen enkel Disney liedje is zo leuk als de themesong van Oliver & Co. Ik maak graag herrie, ik vecht fanahaahaaat, ik maak graag katten kwaad!

3. Diep in de Zee – De kleine zeemeermin

Ariël wilde alleen maar een echte vrouw worden, met een stel benen in de plaats van een staart. Jij wilde op jouw beurt dan weer zo mooi zijn als zij. En zo draait de wereld verder. De kreeft Sebastiaan had het natuurlijk al lang gesnapt. “De blaadjes zijn altijd groener, in andermans zeewierwoud”, zingt hij niet voor niets. Een heerlijk exotisch Disney liedje van vroeger!

4. Aladdin – Een Nieuw Begin

Stiekem wacht jij nog altijd op een knappe Oosterse prins die je meeneemt op zijn vliegend Perzisch tapijt naar kasteel zoals dit:

Via imgur.com

Een Nieuwe Begin is een prachtig duet, dat kon jij als kind al smaken!

5. De Leeuwenkoning – De Kringloop van het Leven

Geen enkele Disney song is zo iconisch als The Circle Of Life van De Leeuwenkoning. In het Nederlands De Kringloop van het Leven. Stiekem heb jij die befaamde scène, waarin Simba in de lucht wordt gehouden en aan het dierenrijk getoond wordt, al duizend keer nagespeeld met jouw kat of hond.

6. De Leeuwenkoning – Wacht Maar Af Totdat Ik Koning Ben

De Leeuwenkoning was ongetwijfeld de Disney film met de beste liedjes. Na De Kringloop van het Leven stond deze op de tweede plaats! Toch?

7. De Leeuwenkoning – Hakuna Matata

Of deze! Hakuna Matata is minstens even aanstekelijk als de twee bovenstaande liedjes van De Leeuwenkoning. Elton John, wat een held. Leef jij nog steeds volgens het levensmotto hakuna matata van Pumba en Timon?

8. De Aristokattten – Niemand Swingt Zo

Heerlijk jazzy nummertje. De Aristokatten waren super schattig, maar ook zeer muzikaal. Echte typische Disney-gekkigheid in deze clip.

Nog 8 Disney liedjes van vroeger te gaan op de volgende pagina. Kan je raden welke? Iets met rozen rood verven misschien…

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “16 heerlijke Disney liedjes van goeie ouwe Disneyfilms”

  1. De Oudste en tevens de allereerste avondvullende animatie film van Disney is Sneeuwwitje en de Zeven dwergen die kwam uit in 1937 , Assepoester kwam uit in 1950 dus was laatgenoemde film niet de oufste disney film .

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer