16 heerlijke Disney liedjes van goeie ouwe Disneyfilms

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Disney liedjes songs films

Toegegeven, Let it Go van Frozen is erg catchy. Maar toch waren de Disney liedjes van vroeger nog van een ander kaliber. Een beter, welteverstaan. Niets zo leuk als muziek uit je jeugd terug horen. Hier volgen de beste liedjes uit goeie ouwe Disneyfilms van vroeger op een rijtje!

Deze Disney liedjes vergeet je nooit

Als kind kon je je favoriete Disneyfilms wel drie keer na elkaar kijken. Je was er uren mee zoet, maar dat gold eigenlijk voor alles van het bekende merk. De scène waarin Mufasa sterft staat op jouw netvlies gebrand.

Maar de films kwamen niet alleen, vaak vergezeld van de beste Disney muziek. De liedjes van deze films kan je dan ook woord voor woord meezingen.

Ben je er klaar voor? Hier gaan we met de beste Disney liedjes…

Disney liedjes uit films Ariel
Via: Disney

1. Pocahontas – Alle Kleuren van de Wind

De kleuren van de Wind van Pocahontas is nog steeds actueel. Het liedje gaat over respect hebben voor de natuur.

Als kind begreep je er niet veel van, je vond haar gewoon waanzinnig knap en je wilde ook zwemmen in een rivier. En een sprekende boom als wijze vriend. En wellicht wilde de dames wel eens hun vingers door die mooie blonde lokken halen!

16 heerlijke Disney liedjes van goeie ouwe Disneyfilms
Via: Pocahontas (capture)

2. Oliver & Co – Ik Hou Van Herrie

Geen enkele, nogmaals, geen enkel Disney liedje is zo leuk als de themesong van Oliver & Co. Ik maak graag herrie, ik vecht fanahaahaaat, ik maak graag katten kwaad!

3. Diep in de Zee – De kleine zeemeermin

Ariël wilde alleen maar een echte vrouw worden, met een stel benen in de plaats van een staart. Jij wilde op jouw beurt dan weer zo mooi zijn als zij. En zo draait de wereld verder.

De kreeft Sebastiaan had het natuurlijk al lang gesnapt. “De blaadjes zijn altijd groener, in andermans zeewierwoud”, zingt hij niet voor niets. Een heerlijk exotisch Disney liedje van vroeger!

4. Aladdin – Een Nieuw Begin

Stiekem wacht jij nog altijd op een knappe Oosterse prins die je meeneemt op zijn vliegend Perzisch tapijt naar kasteel zoals dit:

16 heerlijke Disney liedjes van goeie ouwe Disneyfilms
Via imgur.com

Een Nieuwe Begin is een prachtig duet, dat kon jij als kind al smaken!

5. De Leeuwenkoning – De Kringloop van het Leven

Geen enkele Disney song is zo iconisch als The Circle Of Life van De Leeuwenkoning. In het Nederlands De Kringloop van het Leven.

Stiekem heb jij die befaamde scène, waarin Simba in de lucht wordt gehouden en aan het dierenrijk getoond wordt, al duizend keer nagespeeld met jouw kat of hond.

6. De Leeuwenkoning – Wacht Maar Af Totdat Ik Koning Ben

De Leeuwenkoning was ongetwijfeld de Disney film met de beste liedjes. Na De Kringloop van het Leven stond deze op de tweede plaats! Toch?

7. De Leeuwenkoning – Hakuna Matata

Of deze! Hakuna Matata is minstens even aanstekelijk als de twee bovenstaande liedjes van De Leeuwenkoning. Elton John, wat een held. Leef jij nog steeds volgens het levensmotto hakuna matata van Pumba en Timon?

8. De Aristokattten – Niemand Swingt Zo

Heerlijk jazzy nummertje. De Aristokatten waren super schattig, maar ook zeer muzikaal. Echte typische Disney-gekkigheid in deze clip.

We gaan nog even verder met die geweldige Disney-liedjes van vroeger. Hoeveel van al deze 16 songs kun jij meezingen? Laat het weten in een reactie onderin!

16 heerlijke Disney liedjes van goeie ouwe Disneyfilms
Via: pixabay.com

9. Belle en het Beest – In Ons Dorp

In dit liedje neemt Belle je mee naar haar dorp in het Franse platteland. Ze zingt in Belle en het Beest over hoe saai het er is, en dat er nooit iets gebeurt.

Dat begreep je, jouw dorp was namelijk ook zeer rustig, op het kleine verschil na dat jouw dorp nooit uitbarst in een muzikale samenzang of zelfs solo’s van de ‘coolste kerels’…

16 heerlijke Disney liedjes van goeie ouwe Disneyfilms
Via imgur.com

10. Frank & Frey – Als Je Een Vriendje Hebt

Frank & Frey was een Disney film waarbij je het maar moeilijk droog hield. Het verhaal was zo triestig! Opnieuw schuilt ook hier een duidelijke les in: iedereen kan bevriend zijn, ongeacht hoe je eruit ziet. Een ware levensles die Disney je meegaf.

11. Alice in Wonderland – We Verven De Rozen Rood

Alice in Wonderland was een vroegtijdige psychedelische trip. Dit liedje was leuk en beangstigend tegelijkertijd. Het kaartenspel dat spreekt en rozen rood verft? En dat allemaal voor een tirannieke, boze koningin. Deze Disney song had echt een donker kantje.

12. Jungle Boek – Als Je Van Beren Leren Kan

Heerlijk! Hét dansnummertje van Jungle Boek.

13. Hercules – Lang Geleden

De zangeressen van dit nummer hebben zo’n sterke stemmen! En die konden jouw kinderoortjes wel bekoren. Deze film is van 1997.

14. Tarzan – Jij Bent In Mijn Hart

Dit lijstje is niet compleet zonder dit mooie Disney liedje uit Tarzan. “Ik heb jou in mijn hart”. Je wordt er sprakeloos van.

15. Assepoester – Bibbedibabbidiboe

Herken je dit liedje nog? Misschien wel de oudste Disney film uit het rijtje. Maar daarom niet minder goed!

16. Sneeuwwitje & De Zeven Dwergen – Een Fluitje van een Cent

Sneeuwwitje was een eeuwige optimist. Niets was haar te veel. Natuurlijk kreeg ze ook hulp van het hele bos. Dat plaatst haar poetsdrang wat in perspectief. Dit liedje herkent iederéén!

Jouw favoriete Disney liedjes?

Welke van deze liedjes is jouw favoriet en kon je vroeger (of nog steeds) het hardste meezingen? Natuurlijk zijn we ook benieuwd welke bekende Disney liedjes hier nog ontbreken!

Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “16 heerlijke Disney liedjes van goeie ouwe Disneyfilms”

  1. Inderdaad verdienen o.a. de songs uit de Leeuwenkoning plaatsen in de top 10. Ook het wondermooie Tijdenlang verhaald/ Tale as old as time hoort hier absoluut bij ❤️ wat mij betreft toch 😅 sowieso vooral de songs uit de Disney Classics, daar kan geen enkele Pixar of non-Classic disney film tegen op. Die verhalen zijn echt prachtig! Niet te evenaren

    Beantwoorden
  2. De Oudste en tevens de allereerste avondvullende animatie film van Disney is Sneeuwwitje en de Zeven dwergen die kwam uit in 1937 , Assepoester kwam uit in 1950 dus was laatgenoemde film niet de oufste disney film .

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...