14 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

Door

Suzanne Peters

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

9

Laatste update:

9

Belle en het beest

Beauty and the Beast, wie heeft deze heerlijk oude Disneyfilm niet gezien als kind? Het is een echte klassieker. Toch bevat deze filmmeer feitjes die we niet wisten! Goede fun facts zijn het wel. Wist jij dit al van de film Belle en het Beest?

Weetjes over Belle en het Beest

Belle en het Beest is een prachtige Disneyfilm. We kunnen waarschijnlijk allemaal de liedjes meezingen, zoals ‘Belle en het beest’ en ‘Kom erbij’, maar er zijn ook dingen die je nog niet wist. Wij hebben 14 dingen op een rij gezet, die jij nog niet wist over deze tekenfilm!

1. Leeftijd van het beest

Het beest werd vervloekt omdat hij de heks niet binnenliet. Maar wist je dat het beest heel erg jong was? De vloek duurt namelijk een decennium en zou ophouden op de dag dat de prins 21 jaar oud was. Dat betekent dat de prins de heks niet binnenliet toen hij nog maar 11 jaar oud was.

Afbeelding wordt geladen…

2. Kom erbij

Het liedje Kom erbij (of ‘Be our guest’) wordt in de film gezongen voor Belle. Het was eerst de bedoeling dat dit voor Maurice, de vader van Belle werd gezongen.

3. Oscar

Belle en het Beest was de eerste animatiefilm die een nominatie kreeg voor de Oscar voor de Beste Film. Silence of the Lambs won deze prijs uiteindelijk.

14 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest
Via: Oscars (capture)

4. Het boek van Belle

Er zijn veel discussies over het lievelingsboek van Belle. Niemand weet precies wat dit voor een boek is, maar op het plaatje zien we duidelijk iemand met dezelfde jurk als Belle.

14 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest
Via: giphy.com

5. Gaston en het boek van Belle

Hoewel we eerder gezien hebben dat er plaatjes in Belle’s boek staan, zegt Gaston dat het geen leuk boek is, omdat er geen tekeningen in staan. Vreemd?

Gaston boek Belle en het Beest
Via: Belle en het Beest (capture)

6. Betekenis van de namen

In Belle en het Beest hebben veel karakters een Franse of Engelse naam. Alle namen hebben een betekenis! Zo betekent Belle schoonheid. Het paard in de tekenfilm heet Philippe en dat betekent ‘liefde voor paarden’. En LaFou betekent ‘de gek’.

Lafou
Via: Belle en het Beest (capture)

7. Bambi’s moeder

De moeder van Bambi is te zien in de openingsscene van Belle en het Beest! Dit is een van die typische ‘easter eggs‘ die Disney stiekem in zijn films verstopt!

14 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest
Via: gipy.com

We hebben nog meer weetjes op een rijtje gezet. Wat dacht je van de kleding van Belle? (zie #8)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

9 gedachten over “14 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest”

 1. Mijn bijnaam is Bel, omdat ik altijd als klein kind naar belle en het beest keek.zodra de film was afgelopen spoelde ik de videoband terug en keek ik hem opnieuw, dag in dag uit. Mijn neefjes en nichtje weten niet beter of ik heet belle/bel.

  Beantwoorden
 2. Stel dat het verhaal van Belle en het Beest (1991) op het einde nou heel anders was gegaan zoals ik ooit op een afbeelding in DeviantArt had gezien, genaamd ”Reluctant Guest’! Hierin was te zien hoe Belle door Gaston werd ontvoerd en zij geboeid en gekneveld op zijn paar lag! Als dit bijvoorbeeld in de tekenfilm was verwerkt, in plaats van de chantage omtrent Belle’s vader, dan had het Beest juist Belle moeten gaan redden!

  Beantwoorden
 3. Dat was mijn allereerste bioscoopfilm in mijn leven, kan ik me herinneren. Ik was volgens mij 7 of 8. Mijn stiefoma nam mij en een nicht (dochter van der zus) mee. Het was wel Nederlandstalig i.v.m. mijn leeftijd.

  In die tijd leefde mijn opa nog (tot 3 oktober 2018). Ook aan hem koester ik warme herinneringen. Hij en zijn vrouw namen mij, mijn broers, ouders en neef een keer een paar dagen mee naar Euro Disney. Mijn pa heeft stukje ervan gefilmd.

  Beantwoorden
 4. Dankzij de liefde voor Beauty and the Beast heb ik mijn beste vriendin leren kennen. Zij is ook helemaal verliefd op alles rond de film

  Beantwoorden
 5. Nog altijd krijg ik kippenvel als belle en het beest van die trap naar beneden lopen en dat nummer speelt. Als klein meisje vond ik dit zo romantisch en nog steeds zwijmel ik weg. Jeugdsentiment denk ik. Ik ben opgegroeid met deze films. En ondanks dat ik Emma Watson geweldig vind in Harry Potter en Beauty and the beast kan niets tippen voor mij aan het origineel.

  Beantwoorden
 6. Belle en het beest is mijn favoriete film omdat dit de eerste Disney film was die ik op vhs had en ook gezien heb. Ook vind ik de boodschap zo mooi; het maakt niet uit hoe mooi of lelijk je bent het is het innerlijke dat telt.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...