Via: Disney (capture) | Tarzan

Disneyfilms: wie kent ze niet? Legendarisch getekende animatiefiguurtjes in allerlei vormen, van de allereerste Mickey Mouse tot de nieuwe Elsa en Anna uit Frozen; we blijven in de ban van de iconische tekenfilms.

De Disneystijl herken je altijd vrijwel direct. Maar wist je dat er verborgen items in Disneyfilms zitten? Dat zijn de Disney Easter Eggs…

Wat zijn Easter Eggs?

Disney is er een kei in. De legende luidt dat de animators van Disney, in de vroege tijd van videobanden, ‘grapjes’ voor elkaar verborgen. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van Goofy, Donald Duck en Mickey in een scène van De Kleine Zeemeermin.

Je ziet ze op het blote oog niet gemakkelijk; videobanden werden niet zo makkelijk stilgezet als de digitale animaties van vandaag. Het is een sport geworden om de items te vinden.

Daarom heet zo’n verstopt cadeautje een “Easter Egg”, ofwel, een paasei: er moet naar gezocht worden. En echte Disneyfans hebben ze voor jou gevonden!

Deze Disney Easter Eggs heb jij nog niet gespot

Denk jij dat je ze al ooit gezien hebt? Daar gaan we!

1. Cars & Toys Story

De populaire rode auto ‘Lightning McQueen’ deed mee aan een race en er kwam een “bekend” bandenmerken voorbij: ‘Lightyear’. Ringt er al een belletje? Dit verwijst natuurlijk naar Buzz Lightyear uit de Toys Story franchise.

Disney Easter Eggs Lightyear Cars 2006
Via: Disney (capture) | Cars

2. Frozen & Rapunzel

Dit is de bekendste van de Disney Easter Eggs, omdat er vele theorieën in de rondte gaan over de relatie die Rapunzel en Elsa en Anna uit Frozen zouden hebben. Sommigen zeggen dat ze nichtjes zouden kunnen zijn, of zelfs gerelateerd zouden zijn aan Tarzan en Ariël van de Kleine Zeemeermin. Daar hebben ze alle reden toe:

  • Rapunzel verschijnt op de kroningsdag van Elsa, samen met haar mannetje Flynn
  • Ariël vindt een gezonken schip, weet je nog? De ouders van Elsa en Anna zijn ‘omgekomen’ in een schipbreuk.
  • De ouders van Tarzan zijn óók gezonken op zee, maar haalden het tot het eiland waar hun zoontje opgroeide tussen apenvolk. Ze lijken stiekem best veel op de ouders van Elsa en Anna.

Verdacht, vind je niet?

Frozen ouders tarzan ariel
Via: Disney (capture) | Frozen

3. Hercules & The Lion King

Tijdens het gevecht tussen Simba en Scar in The Lion King zien we dat Scar gedood wordt, aan de rand van Pride Rock. Echter komt Scar weer terug als warm kleedje in Hercules. Best grappig om dan te bedenken hoe hij daar komt, vind je niet?

Hercules Scar kleedje
Via: Disney (capture) | Hercules

4. Lilo en Stich & Mulan

Wanneer Lilo doet alsof Stitch een platenspeler is in de kamer van haar grote zus, zien we als we heel goed kijken, in de achtergrond een filmposter van Mulan. Zouden ze fan zijn?

Lilo Stitch Mulan poster
Via: Disney (capture) | Lilo & Stitch

5. De Klokkenluider van de Notre Dame, Belle en het Beest & Aladdin

Tijdens een dorpsscène in de Klokkenluider van de Notre Dame, die zich in Frankrijk afspeelt, zien we rechts onderin de beeldschone Belle lopen met een boek. En voor de oplettende kijker: spot jij ook het paarse Vliegend Tapijt van Aladdin?

Belle Alladin klokkeluider van de notre dame
Via: Disney (capture) | De Klokkeluider van de Notre Dame

6. Belle en het Beest & Tarzan

De Britse Jane leert jungleman Tarzan over het beschaafde leven in de klassieke Disneyfilm Tarzan en daar komen we een wel heel bekende servies set tegen. De paars-witte theepot (Ms. Potts) en het kopje met het hapje eruit (Chip) komen regelrecht uit Belle en het Beest.

Aapje Belle Beest theepot Chip tarzan
Via: Disney (capture) | Tarzan

7. De Prinses en de Kikker & de Kleine Zeemeermin

Deze is moeilijk te missen: de vader van de Kleine Zeemeermin, Koning Trition, verschijnt gigantisch in beeld bij de Prinses en de Kikker.

Tijdens de Mardigras parade in New Orleans zien we de heerser van de zeven zeeën op een grote paradewagen voorbij rijden. Zouden er ook bewoners van de onderwaterwereld bij zijn geweest?

Hmm, niets lijkt meer onwaarschijnlijk!

Koning Triton in Prinses en de Kikker
Via: Disney (capture) | De Prinses en de Kikker

8. Lion King & Lady en de Vagebond

Deze zal wat minder zijn opgevallen. Op het eerste gezicht lijkt dit een gewone scène bij de hyena’s, de onderdanen van de kwade leeuw Scar.

Deze Easter Egg is echter goed verstopt: zie jij rechts bovenin ook de schaduw van een bekend hondje? Dat is de Schotse Terriër Jock, uit Lady en de Vagebond, die heult met de vijand van Simba! Of maakt hij slechts een verschijning?

Lion King Lady en de Vagebond
Via: Disney (capture) | The Lion King

9. Aladdin & de Kleine Zeemeermin

Wanneer de Geest uit de Lamp van Aladdin van alles uit zijn trukendoos haalt, zien we Sebastiaan, de irritante oppas van de Kleine Zeemeermin, verschijnen. Balen dat er geen Aladdin referentie in de Kleine Zeemeermin zit…

Geest Sebastiaan Zeemeermin Alladin
Via: Disney (capture) | Alladin

10. Aladdin & Belle en het Beest

Iedereen heeft graag Disney merchandise, zou je zeggen: zo ook de Sultan uit Aladdin. Wanneer hij een stapel (die verdacht veel lijkt op de scène uit The Lion King waar alle savannedieren op elkaar gestapeld staan) maakt van animatiefiguurtjes zien we het Beest, uit Belle en het Beest.

Beest Belle Alladin
Via: Disney (capture) | Alladin

11. Monsters Inc. & Finding Nemo

Boo! Je kent haar als het kleine meisje met de roze nachtjapon uit de animatiefilm Monsters Inc. Ze raakt bevriend met het grote blauwe monster in haar kast, genaamd Sulley. In deze scene zien we dat ze haar affectie wil tonen, door hem een knuffel te geven: een ‘levensechte’ Nemo-knuffel nog wel!

Monsters Inc. Boo Sulley
Via: Pixar (capture) | Monsters Inc.

12. Nummer A113

Het nummer A113 komt meerdere keren voor in verschillende Disneyfilms. Het heeft namelijk een speciale betekenis (we leggen het hier uit). Het zal een onderling grapje zijn geweest, maar hoe tof is het dat dat pas veel later ontdekt werd?

A113 Cars
Via: Disney (capture) | Cars

En hier nog eentje!

A113 Ant Life
Via: Disney (capture) | An Ant’s Life

Disney films en de geheime Easter Eggs

Herkende jij deze Disney Easter Eggs? Hebben we goede Easter Eggs gemist waar jij het bestaan van weet?

Laat ons hieronder met een reactie weten welke jij al ooit had gespot!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Disney Easter Eggs: deze 12 verborgen film weetjes zag je niet”

  1. In vaiana, als ze op het kleine eiland maui met de vishaak veranderen en dit mislukt. Maui veranderd in verschillende figuren: zo ook in rendier Sven (Frozen).

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer