De Kleine Zeemeermin: deze 13 dingen wist je nog niet

Door

Suzanne Peters

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

de kleine zeemeermin

De Kleine Zeemeermin is een Disneyfilm waar we allemaal erg van hielden en die we misschien nog steeds regelmatig kijken.

Ben jij fan van Ariel, Botje, Sebastiaan en natuurlijk prins Erik? Lees dan snel verder, want deze dingen wist jij écht nog niet over de Kleine Zeemeermin.

De Kleine Zeemeermin

Disney heeft heel wat prachtige films uitgebracht van beroemde sprookjes. Denk hierbij aan Belle en het Beest of De Klokkenluider van Notre Dame. Stuk voor stuk klassiekers met hun eigen Disney prinsessen

Disney liedjes uit films Ariel
Via: De Kleine Zeemeermin / Disney (capture)

We gaan het hier hebben over De Kleine Zeemeermin, gebaseerd op het sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Dit sprookje kwam uit in 1839. Disney bracht vervolgens The Little Mermaid uit als animatiefilm in 1989.

Weetjes over De Kleine Zeemeermin

Ondanks dat velen de film al gezien hebben, zijn er nog genoeg geheimen te ontdekken in deze klassieker. We staan hier dan ook stil bij enkele leuke weetjes over De Kleine Zeemeermin, die je waarschijnlijk nog niet kende…

1. Sprookje gaat anders

Het gruwelijke sprookje van de Kleine Zeemeermin gaat compleet anders en is een stuk minder onschuldig dan de Disneyversie.

In het sprookje van Hans Christian Andersen gaat de zeemeermin naar de zeeheks en zegt ze dat ze benen wil. Dat kan wel, maar iedere stap doet pijn en ze moet haar tong inleveren. Als de prins, waar de zeemeermin verliefd op is, gaat trouwen, zal de zeemeermin de dag erna sterven.

De Kleine Zeemeermin: deze 13 dingen wist je nog niet
Via: pixabay.com

De prins komt inderdaad een ander tegen en de nacht voor de bruiloft wil de zeemeermin zijn bruid vermoorden, maar ze kan het niet. En dus doet ze dit op het laatste moment toch niet. Daarna wordt ze omgetoverd in een ‘air spirit’, vanwege haar goede daad.

2. De kleur Ariel

De vissenstaart of vinnen van Ariel heeft een bepaalde kleur, noem het groenblauw. Deze is door het Disney-team gemixed en bestond toen officieel nog niet. Nu heet deze kleur heel toepasselijk: Ariel!

De Kleine Zeemeermin Disney Ariel
Via: De kleine Zeemeermin / Disney (capture)

3. Weinig romantiek

In het verhaal van Hans Cristian Andersen zit een stuk minder romantiek. Ook kan de betovering van de zeeheks daar niet worden verbroken door een kus.

4. Kleine zeemeermin ging bijna niet door

In dezelfde periode dat het idee kwam voor de Kleine Zeemeermin, verscheen de film Splash, over een zeemeermin. Er werd getwijfeld of De Kleine Zeemeermin wel moest verschijnen.

Uiteindelijk besloten de makers gelukkig toch door te zetten met De Kleine Zeemeermin.

5. Haarkleur van Ariel

De rode haarkleur van Ariel is gekozen omdat het een contrast vormt met het vele blauw en groen in de zee.

De kleine zeemeermin disney haar
Via: De Kleine Zeemeermin / Disney (capture)

6. Dat is mijn wens

Het liedje ‘Dat is mijn wens’, in het Engels ‘Part of your world’, werd bijna uit de film geknipt. De regisseur vond het simpelweg niet goed.

7. De muziek

Alan Menken componeerde de muziek voor De Kleine Zeemeermin. Hij had nog nooit eerder muziek voor een Disneyfilm gemaakt en hij zei achteraf dat het zo slecht was, dat ze hem moesten ontslaan.

https://www.youtube.com/watch?v=TKcRh8__xcM

8. De haai

De haai in de film heet Gut. Dit wordt niet gezegd, maar het was in eerste instantie de bedoeling dat de haai nog een hele verhaallijn zou krijgen.

De Kleine Zeemeermin Disney
Via: De kleine Zeemeermin / Disney (capture)

9. Sebastiaan een Brit?

Sebastiaan heeft een heel leuk Jamaicaans accent. Dit was eerst niet de bedoeling. Hij zou namelijk een Brits accent krijgen.

10. Oscar voor Under the Sea

De Kleine Zeemeermin won een Oscar voor het beste liedje, met het liedje Under the Sea.

11. Ursula een drag queen?

De zeeheks Ursula is gebaseerd op de Drag Queen Divine.

12. Is Ursula wel een Octopus?

Een Octopus hoort acht tentakels te hebben en Ursula heeft er maar zes. Sommige mensen denken dat haar twee armen ook meetellen als tentakels.

13. Mickey, Donald en Goofy

Wanneer Koning Tritant aankomt tijdens de grote openingsceremonie, zien we Mickey Donald en Goofy staan. Zij zijn schijnbaar ook uitgenodigd.

Het zijn in ieder geval typische Disney easter eggs… leuk om te spotten!

Jouw herinneringen?

Hoeveel van deze Kleine Zeemeermin feitjes wist jij nog? Of zijn we misschien een leuke vergeten? Laat het vooral weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...