Zo gaat het nu met deze 12 vroegere Disney Channel kindersterren

Door

Thom Van Mil

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Disney Channel kindersterren Zack & Cody

Als je denkt aan Disney, komen waarschijnlijk al snel de klassieke figuren in jouw hoofd op. Bijvoorbeeld Donald Duck, Micky Mouse en Goofy. Maar de zender Disney Channel is iets van een heel ander niveau.

Die programma’s die hierop verschenen waren jouw jeugd!

Series op Disney Channel

Wanneer we vroeger wakker werden en uit school kwamen, kon je de klok erop gelijkzetten dat de tv aanstond. Je ouders die lekker aan het werk waren en de snoeppot die volledig voor het grijpen lag.

Even weg bij die zeurende juf of meester en tijd voor jezelf. En wat deed je dan?

lizzie-mcguire series
Via: Lizzie McGuire (capture)

Precies, Disney Channel kijken! Wat te denken van Zack & Cody, Hannah Montana en Lizzie Mcguire? Ongetwijfeld namen die jij wel eens voorbij hebt horen komen. 

Disney Channel kindersterren

De shows op Disney Channel heb je jaren geleden voorbij zien komen. Zelf ben je ongetwijfeld aardig opgedroogd en heb je de puistjes ingeruild voor een hippe zonnebril. In plaats van Haribo snoepjes zit je nu met een quinoa reep op de bank. Er is een hoop veranderd in deze periode.

Maar wat te denken van deze Disney Channel kindersterren zelf? Hoe is nu met de acteurs die vroeger deze tv-helden speelden? In dit artikel vertellen we je hoe het nu gaat met deze 12 vroegere Disney Channel kindersterren. 

1. Miley Cyrus

Tegenwoordig kent de hele wereld Miley Cyrus. Deze wereldberoemde zangeres is momenteel een van de populairste artiesten op aarde. Met haar prachtige stem en bijzondere voorkomen verovert ze nog altijd de harten van vele fans.

De carrière van Miley Cyrus begon echter heel anders. Miley was namelijk jarenlang te zien in de serie Hannah Montana.

Hannah Montana Miley Cyrus Disney Channel sterren
Via: Hannah Montana (capture)

Hannah Montana ging over het leven van een geheime popster. Miley Stewart, gespeeld door Miley Cyrus, was een normale scholier die stiekem ’s avonds met een pruik op door het leven gaat als de populaire popster Hannah Montana. Alleen haar familie en beste vrienden weten dit. Elke aflevering krijgt ze weer te maken met problemen. 

Een ding kunnen we wel concluderen. Miley Cyrus is er zeker niet op achteruitgegaan.

2. Selena Gomez

Selena Gomez werd beroemd dankzij haar rol als Alex Russo in de serie Wizards of Waverley Place. Deze serie gaat over de familie Russo. Over Alex, en broers Justin en Max. Ze lijken drie normale mensen, maar in werkelijkheid zijn ze tovenaars. Alex komt steeds weer in de problemen, doordat ze haar toverkrachten telkens op de verkeerde manier gebruikt. 

Zo gaat het nu met deze 12 vroegere Disney Channel kindersterren
Via: Wizards of Waverly Place (capture)

De inmiddels 29-jarige Amerikaanse is tegenwoordig actrice, zangeres en modeontwerpster. Ze heeft meerdere geweldige platen uitgebracht met haar band Selena Gomez & the Scene. Tegenwoordig staat ze voornamelijk solo te spelen.

Wist je dat Selena Gomez een relatie heeft gehad met de wereldberoemde zanger Shawn Mendes en Justin Bieber?

3. Zack & Cody

Een van de populairste shows op Disney Channel is toch wel die van Zack & Cody. Deze tweeling brachten zichzelf en hun omgeving constant in de problemen. Geen zin in school, maar veel liever kattenkwaad uithalen. Inmiddels is de tweeling aardig gegroeid. 

De rollen werden gespeeld door Dylan en Cole Sprouse. De heren zien er nog steeds fantastisch uit. Zijn beide nog steeds acteur en spelen tegenwoordig ook rollen zonder elkaar. Anders zit je ook maar steeds op elkaars lip.

Zo was Cole onlangs te zien in de Netflix serie Riverdale. Dylan heeft zich voor een hele lange tijd gefocust op zijn carrière als videogame designer. De mannetjes hebben vele prijzen gewonnen voor hun rol in Zack & Cody.

Zo gaat het nu met deze 12 vroegere Disney Channel kindersterren
Via: Five Feet Apart (capture)

Dit zijn lang niet alle Disney sterren waar jij vroeger naar hebt gekeken. Want wat is een lijst met Disney Channele sterren zonder de Jonas Brothers (nr. 4), Zac Efron (nr. 7) of Moises Arias (je weet wel, Rico in Hannah Montana), te zien op nr. 12

4. Jonas Brothers

In 2008 startte Disney Channel met de serie Jonas Brothers. Deze serie draaide om drie broers (Kevin, Joe en Nick Jonas) die buiten hun schoolleven uitbundige artiesten zijn. Maar achter de gitaren en coole kleren zijn ze gewoon drie jongens van New Jersey die een echte droom beleven. 

Zo gaat het nu met deze 12 vroegere Disney Channel kindersterren
Via: Hannah Montana / Disney Channel (capture)

De drie broers vormen in het echte leven ook een band. Ze zijn in 2007 zelfs met Avril Lavigne en Miley Cyrus op tour geweest. Echter hebben zij in 2013 een punt achter de carrière gezet. Toch zijn ze in 2019 weer bij elkaar gekomen.

Ze hebben een nieuw nummer geschreven dat luistert naar de naam Sucker. Ook komt begin juni zowel hun documentaire ‘Chasing Happiness’ als hun album ‘Happiness Begins’ uit. In augustus begint hun Happiness Begins Tour. Houd de mannen dus goed in de gaten.

5. Demi Lovato

De volgende actrice is Demi Lovato. Demi is een zangeres en actrice. Ze deed mee in onder andere Camp Rock en Princess Protection Programm., Barney And Friends en veel programma’s van Disney Channel. Ze is inmiddels wereldberoemd met haar liedjes. Toch is ze voornamelijk bekend van As The Bell Rings.

Het format van deze serie was een selectie van korte live-action comedy sequenties. De Amerikaanse versie van As the Bell Rings werd ook uitgezonden op het Nederlandse Disney Channel. Een ding is zeker. Demi heeft een aardige ontwikkeling doorgemaakt. 

6. Raven

Ken je Raven nog? Die uit de serie That’s so Raven? Raven kon af en toe in de toekomst kijken door een beeld in haar oog. Zo overleefde zij haar middelbare schooltijd. Het grappige aan deze serie is dat Raven in het echt ook Raven heet.

Deze serie was een doorslaand succes. Normaal gesproken mogen series niet meer van 65 afleveringen maken. Deze serie was echter zo succesvol dat ze van Disney Channel maar liefst 100 afleveringen mochten maken.

Zo gaat het nu met deze 12 vroegere Disney Channel kindersterren
Via: That’s so Raven (capture)

Raven Symone, zoals haar echte naam luidt, is inmiddels 36 jaar oud. Naast haar hoofrol in That’s so Raven heeft Raven ook een zangcarrière. Ze heeft ze een aantal eigen albums uitgebracht, waaronder ‘This Is My Time’. 

7. Zac Efron

We stappen over op een van de knapste en populairste man ter wereld: Zac Efron. Deze jonge god speelde op jongere leeftijd de rol van Troy Bolton in High School Musical. Wanneer Troy en Gabriella (gespeeld door Vanessa Hudgens) tijdens een karaokewedstrijd met elkaar moeten zingen ontdekken ze dat ze beiden een passie voor zingen hebben. Echter wordt er van beiden veel meer verwacht op de school. 

Zac Efron is voor veel dames nog steeds een grote held. Hij speelde na High School Musical nog in talloze films, waaronder in Bad Neighbours en The Lucky one. Vorig jaar kwam hij met een eigen reisprogramma ‘Down to Earth’. Dit is een ontzettend gave serie op Netflix. 

8. Vanessa Hudgens

De tegenspeler van Zac Efron in High School Musical was Vanessa Hudges. Zij had al een rol in Zack & Cody, maar brak pas echt door tijdens haar rol als Gabriella Montez. Ze speelde vervolgens ook rollen in de films van High School Musical. 

Dankzij deze films werd Hudgens bekend als zangeres en ze bracht nog in 2006 haar debuutalbum, V, uit. In 2008, na afloop van High School Musical, volgde het tweede album, Identified.

Zo gaat het nu met deze 12 vroegere Disney Channel kindersterren
Via: High School Musical (capture)

Momenteel is Vanessa nog steeds actrice. Zo speelde ze rollen in de films Polar (2019) en Bad Boys for life (2020). Daarnaast is ze ook nog bekend geweest door haar exen. Vanessa is nog niet klaar om helemaal te settelen en heeft een paar beroemde exen zoals Zac Efron en Austin Butler. Inmiddels is ze echter gelukkig met een honkballer genaamd Cole Tucker.

9. Jake T Austin

Nog een acteur uit de Wizards of Waverly Place. We hebben deze serie eerder behandeld toen we het hadden over Selena Gomez. Jake T Austin speelde de rol van Max Russo in de serie. Het jongere broertje van Selena Gomez dus. Ook werd hij bekend door de stem van Diego uit Go Diego, Go! Te spelen. 

Zo gaat het nu met deze 12 vroegere Disney Channel kindersterren
Via: Wizards of Waverley Place (capture)

Na de Wizards of Waverly Place maakte Austin voornamelijk naam door het inspreken van stemmetjes. Zo had hij rolletjes in de film Rio en Rio 2. Hij heeft nog meegedaan aan de Amerikaanse versie van Dancing with the Stars en speelde in 2020 een rol in de film Adverse. 

10. Hillary Duff

Iedereen kent Hillary Duff. Velen van ons hebben namelijk ooit de serie Lizzie McGuire gezien. Lizzy McGuire is een Amerikaanse serie die te zien was van 2001 tot 2004. De serie gaat over een meisje, Lizzie, dat moet zien te overleven op Middle School. Deze blonde schone speelde de hoofdrol in deze succesvolle serie.

Kapsels vroeger
Via: Lizzie McGuire (capture)

Het bleef na Lizzie McGuire een tijd stil rondom haar. Totdat ze in 2015 opeens de hoofdrol had in de tv-serie Younger. Deze serie heeft nog gelopen tot 2019. Hierna is het stil geworden rondom Hillary Duff. 

11. Shia Labeouf

Shia LaBeouf heeft altijd gezegd dat hij liever geen acteur wilde worden. Toch kwam hij door de scheiding van zijn ouders in dat wereldje terecht. Hij werd bekend toen hij Louis Stevens speelde in de wekelijkse televisieserie Even Stevens op de zender Disney Channel. 

Hier heeft hij zelfs prijzen mee gewonnen. Achteraf zegt hij dat dit het beste is wat hem ooit is overkomen.

Zo gaat het nu met deze 12 vroegere Disney Channel kindersterren
Via: Even Stevens (capture)

Over het vervolg van de carrière van Labeouf bestaan geen geheimen. De beste man is ongekend succesvol geworden. Zo speelde hij talloze wereldberoemde rollen als acteur. 

Wat te denken van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull? Of I,Robot? Ook The Peanutbutter Falcon is een waanzinnige film waarin Shia Labeouf schittert. Deze man is ongekend succesvol geworden. Dat is een ding dat duidelijk is.

Shia Labeouf acteur Disney kindersterren
Via: depositphotos.com | Jean_Nelson

12. Moises Arias

We komen nog een keer terug op de serie waar we deze lijst mee zijn begonnen. Moises Arias speelde namelijk de rol van Rico in Hannah Montana. Hij verscheen in zowat elke aflevering van de serie. Hij had ook de hoofdrol in de gelijknamige film: Hannah Montana.

Hannah Montana Rico Disney Channel kindsterren
Via: Hannah Montana (capture)

Moises Arias is verder bekend geworden door zijn stem te lenen aan Despicable me. De film met die intens grappige minions. Ook speelde hij rollen in de series. The Doctor en The Middle. Tot slot verzorgde hij verschillende muziek video’s, waaronder die voor Batman. 

Jouw favoriete Disney Channel kindersterren

Er zijn een hoop series verschenen op Disney Channel. En daarmee ook kindersterren die vandaag de dag nog steeds beroemd zijn. Wat zijn jouw favoriete Disney Channel kindersterren? Laat het ons weten in een reactie!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...