Kattenkwaad: 16 kwajongens streken die je vroeger uithaalde

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

streken

Iedereen heeft het vroeger wel eens gedaan: kattenkwaad uithalen. Plagen van de buren, irriteren van voorbijgangers of stoeien met je vrienden.

We hopen natuurlijk wel dat mensen niet structureel de dupe zijn (geweest) van aanhoudend kattenkwaad, maar dat het om een incidentele kwajongens streken ging. In dat geval kunnen we er hartelijk om lachen (en de ‘slachtoffers’ waarschijnlijk ook)!

Jouw kattenkwaad? Zijn onderstaande kwajongens streken herkenbaar voor je? Of hebben we nog typische streken over het hoofd gezien?

Laat ons weten welke kattenkwaad jij vroeger uithaalde in een reactie onderin!

Hieronder 16 streken die jij als kwajongen/-meisje sowieso hebt uitgehaald.

1. Belletje lellen/trekken

Iedereen heeft wel eens ‘belletje geleld’. Aanbellen bij die boze buurman en snel wegrennen. En dan het liefst 5x achter elkaar tot er stoom uit zijn oren kwam!

2. Zappen van buiten…

Er was vast wel een van je vrienden die een universele afstandsbediening had. Hiermee kon je vrijwel elke tv op afstand bedienen. Dit deden jullie dan ook. Lekker achter een bosje zitten en zappen bij de buren. Oeps!

3. Laser-streken

Wanneer er geen afstandsbediening was kon je altijd nog met een laserlampje naar binnen schijnen. De buren schrokken zich dood!

4. Spuugpropjes

Men neme een propje papier, een klodder slijm en een pvc buis. Zo kon je lekker spuugpropjes schieten vanuit je raam!

Propjes blazen kattekwaad
Via: wuestenigel.com | Marco Verch, CC

5. Pijltjes blazen

Een alternatief was het schieten van papieren pijlen. Deze kon je maken met oude kranten en afschieten met een pvc-buis (Zie foto).

Alternatief was ook besjes te schieten in een pvc-buis…

Pijltjes schieten pvc buis vroeger school papier kwajongens streken kattenkwaad
Via: pinterest.com / facebook.com

6. Erwten of mais schieter

Laat de oorlog maar beginnen. Ieder zijn eigen erwten schieter en schieten maar. Dit deed nog best wel pijn!

Via 9gag.com

7. Waterballon + open raam = ideaal!

Vroeger struinde je de straten af voor open ramen, waar je dan een waterballon naar binnen kon gooien. En wel gelijk weer weg rennen! Het mooiste waren de gevechten met je vrienden!

We hadden vroeger alleen nog niet deze mogelijkheden tot onze beschikking…

Via: pixabay.com

8. Let it snow!

Daar stond je dan met je vrienden langs de weg. Iedereen twee sneeuwballen in zijn hand en wachten maar op de auto’s. Taxi’s waren het leukst, die waren er namelijk niet van gediend!

9. Boem!

Elk jaar hield je wel vuurwerk achter van oudejaarsnacht. Met deze nitraten kon je mooi de prullenbak op het veldje opblazen. Niemand die het verwachte en wat een knal kwam er vanaf!

10. Bah!

Op de kermis kon je zakjes koken die roken als rotte eieren. Deze kon je mooi voor de deur achterlaten na het belletje lellen.

11. Hihi… zoute koffie

Zout en suiker zijn bijna niet van elkaar te onderscheiden. Daarom deed je op een familiedag zout in de koffie van die vervelende oom. Hilarisch!

Suiker zout
Via: flickr.com | Paul Goyette, CC-NC

12. Ouwe Snoeperd!

Bij de drogist kon je zelf snoep scheppen. Je zakgeld ging er alleen wel snel doorheen op deze manier. Dan maar stiekem je zakken vullen met een paar lekker snoepjes… En niet betrapt worden natuurlijk!

Snoep winkel snoepjes
Via: pixabay.com | Bicanski, CC

13. “Hallo met…”

Prank calls waren ook verschrikkelijk grappig. Je struinde het telefoonboek af en belde mensen op met een grappige stem. Natuurlijk was er ook de telefooncel voor die speciale ‘volwassenen-lijnen’…

Wel je lach (proberen) in te houden natuurlijk!

telefoonnummers onthouden
Via: Wikimedia Commons | Mardus, CC

14. Ballon op de uitlaat

Wanneer je een ballon op de uitlaat van een auto deed zorgde dit voor vuurwerk. Zodra de auto startte, vulde de ballon zich tot hij niet groter meer kon worden. BOEM!

15. Niet te veel zout nemen… 😉

In een restaurant kon je ook kattenkwaad uithalen. Zo draaide je de dopjes van de zout en peper pot los. De eerstvolgende die wat zout wilde nemen, kreeg vervolgens de hele pot over zijn eten heen. Lachuh!

16. De kurkenschieter

Een oude fietspomp en een handjevol kurken zorgden voor een gevaarlijk wapen. De kurkenschieter!

Welke deed jij?

En…? Hoeveel van bovenstaande kwajongens streken haalde jij vroeger uit of had jij nog een super geniale ‘poets’ die wij hier niet gemeld hebben?

Laat het ons weten in een reactie onderin en vergeet dit artikel niet te delen met je kattenkwaad vrienden van vroeger!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Kattenkwaad: 16 kwajongens streken die je vroeger uithaalde”

  1. Brugklas. Bij de gymles gebruikte de lerares een fluitje om aanwijzingen te geven. Dus ik zelf ook een fluitje meenemen en er ongezien en op de gekste momenten op blazen met de warming up en blokjesvoetbal wat dus hopeloos in de war liep XD. Ik belandde betrapt en wel de rest van de les voor straf in de hoek! 😉

    Beantwoorden
  2. Wij deden vroeger ook belletje lellen en dan bleven we staan en als er iemand de deur open deed zeiden sorrie ik ben vergeten weg te lopen

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...