7 ondeugende spelletjes waarmee je in de problemen kwam

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

3

Door

Ruud Caris

Laatste update:

3

Ondeugende spelletjes vroeger

Bepaalde dingen mochten niet, maar deed je als kind stiekem toch. Denk maar aan vuurtje stoken in het bos. Met deze 7 ondeugende spelletjes kwam je in de problemen terecht.

Kinds plezier

Kinderen zien geen gevaar en spelen ondeugende spelletjes. Er waren echter een paar spelletjes die wij speelden waar je ouders en buren niet bepaald om konden lachen. Tóch deed je het! Lekker die grens opzoeken.

Helaas zat er dan altijd wel een dagje tussen dat grapjes te ver gingen en dan kreeg je straf en mocht je niet buiten spelen. En als die voorbij was, dan deed je het gewoon nog een keer.

Stoute spelletjes. Voor welke van onderstaande ondeugende spelletjes heb jij wel eens een dagje binnen moeten zitten?

Laat het weten in een reactie onderin!

Kind boos schreeuwen kwaad
Via: flickr.com | Mindaugas Danys, CC

1. Belletje lel / belletje trek

Wat waren wij irritant. Hoe vervelend is het om met warm weer constant op te moeten staan omdat er iemand aanbelt. En dan staat er niemand voor de deur als je eenmaal open doet. Helaas dachten wij slim te zijn maar zo snel was je niet. Voor je de hoek om was, had de buurman je gezien.

Deed je te vaak belletje lel, dan stond ineens de buurman op de stoep om te klikken. Wat een spelbreker! En dan moest je heel berouwvol sorry zeggen en beloven het niet meer te doen. Jaja, morgen weer een dag buurman! Payback is coming your way!

Belletje lellen deurbel ondeugende spelletjes vroeger
Via: flickr.com | Alexa LaSpisa, CC

2. Bluffen

Bluf! Wat was dat een rotwoord. Zodra je stoer deed, zei één van je maatjes BLUF! Doe dan als je durft! Over het hek klimmen van de klikkende buurman en zijn aardbeien plukken. Dat was tricky en toch deed je het. Je was toch geen sufferd! Blufte jij of werd jij gebluft?

Bluffen durven ondeugende spelletjes vroeger
Via: depositphotos.com

3. Doen, durven of de waarheid

Doen, durven of de waarheid was een redelijk onschuldig spel. Er was altijd één doen of durf die te ver ging.

Durf jij een aansteker of lucifers te pikken van je ouders? Waarom je die moest pikken, zou later in de zomervakantie blijken. Je had toch een loep? Was dat niet genoeg?

Meisjes fluisteren waarheid durven ondeugende spelletjes
Via: pixabay.com

4. Fikkie stoken

Een kuiltje, wat troep dat goed brand en een aansteker of lucifers die je van je ouders hebt gepikt. Niemand had het gemerkt. Bij mij is dit wonder boven wonder altijd goed verlopen en ik ben nooit betrapt. Is het bij jou wel eens uit de hand gelopen?

Van alle ondeugende spelletjes was dit de meest gevaarlijke en risicovolle. En toch konden wij mini-pyromanen het niet laten.

5. Blikkie trap, er sneufelde wel eens raam van de buren

Met de hele buurt blikkie trap spelen na het eten als de zon minder brandde. Dat was de ideale zomeravond. Zat één van jouw vriendjes op voetbal? Die schoot de bal zeker heel hard en ver? En waren de buren hier blij mee?

Een bal terughalen uit de achtertuin van de boze buurman is één ding. Blijven staan wanneer de bal door zijn raam heen gaat. Dat was pas lef hebben.

6. De brandende hoop ellende

Heb jij wel eens een zak met drollen brandend voor de deur van de buren gelegd? Wij hebben het geprobeerd, keer op keer. Niemand trapte erin.

De generaties voor ons hadden deze truc al te vaak uitgehaald. Of misschien had de boze buurman in zijn jonge jaren zelf deze grap uitgevonden?! Hij was immers al 150 jaar oud ofzo.

Poep zak ondeugende spelletjes
Via: pixabay.com

7. Tour of Duty naspelen

Oorlogje spelen was tha bomb. Tour of Duty nadoen met je luchtbuks, katapult of gewoon een PVC buis. Wat je wapen ook was, ongevaarlijk was het nooit.

Er waren geen regels zonder ouders erbij en eentje raakte altijd gewond en dan moest iedereen het wapenarsenaal inleveren. Gelukkig liep het altijd goed af en hebben wij allemaal onze ogen en ledematen nog.

Soldaatje spelen vroeger ondeugende spelletjes
Via: flickr.com | woodleywonderworks, CC

Welke ondeugende spelletjes ken jij?

Wat een klieren waren wij toch! Onze ouders hadden helse zomers. Maar goed, waren zij niet net zo toen ze klein waren. Ze waren waarschijnlijk nog erger dan wij ooit waren. Vraag maar aan je grootouders.

Was of kende jij een bengel die al deze ondeugende spelletjes speelde? Laat het weten in een reactie!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

3 gedachten over “7 ondeugende spelletjes waarmee je in de problemen kwam”

  1. Met blaaspijpje besjes bij mensen op de ramen schieten en dan wegwezen.
    Belletje lellen in een hal van een flat, dan drukte iedereen elkaar zo naar binnen.

    Beantwoorden
  2. Een universele afstandsbediening pakken en bij iedereen die de tv aan had een andere zender opzetten of gewoon steeds de tv uitzetten

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...