Via: spele.nl (capture)

Vandaag hebben verwende kinderen al minstens een Playstation 4 en een Iphone X. Een generatie ervoor moest het doen met een oude knar van een computer en de hyperkinetische spelletjes op Spele.nl.

De leukste games op spele.nl

Heerlijk de tijd verdrijven op je computer. Je had natuurlijk echte computerspellen, maar daarna kwamen al snel de online games om de hoek kijken, waaronder de website spele.nl. Toch was dat eigenlijk niet zo erg.

Lippen droogden uit en uren gleden voorbij, terwijl je onbeweeglijk met je ogen een figuurtje op het scherm volgde. Deze geweldige games van Spele.nl herken je ongetwijfeld meteen!

Spele.nl website vroeger
Via: spele.nl (capture)

1. Bomberman

De ultieme favoriet van veel kinderen was Bomberman. Ongegeneerd alles opblazen, inclusief je medemens. Puur genieten was dat! Bij deze game was het erg frustrerend wanneer je computer even vastzat, want sowieso was jij dan ondertussen al in duizend stukjes opgeblazen.

Vandaag bestaan er allerlei varianten op Bomberman, maar deze classic blijft de beste.

Via: giphy

2. Goudzoeker

Goudzoeker was niet alleen een verslavend spelletje, het leerde je ook omgaan met tegenslagen. Net naast die waardevolle diamant grijpen, of een zak vangen die dan leeg bleek te zijn, dat waren stuk voor stuk harde momenten waarop je leerde opnieuw recht te krabbelen na een val.

Je herpakte jezelf en probeerde opnieuw een grote brok goud te verzamelen.

Goudzoeker
Via: spele.nl (capture)

3. Bubble Shooter

Bubble Shooter is wellicht het meest bekende spelletje in het rijke arsenaal van Spele.nl. De kleurrijke bubbels bezorgen je net geen epileptische aanval. Dagenlang verzamelde je dezelfde kleur bubbels bij elkaar. Gewoon om ze te zien verdwijnen.

Educatief was het niet, maar uitdagend wel. Wie beweert Bubble Shooter ooit te hebben uitgespeeld, liegt.

bubble shooter
Via: spele.nl (capture)

4. Bubble Trouble

Bubbels neerschieten met een geweer. Achteraf gezien was deze game niet echt vernieuwend voor Spele.nl, maar dat maakte niets uit. Je kon het spelletje ook met twee spelen, al zorgde dat eerder voor ruzie dan echt plezier.

En ook voor een verrassing, want plots werd een van de twee mannetjes dan blauw!

Bubble Trouble
Via: spele.nl (capture)

5. Rollercoaster

Niet iedereen slaagde erin Rollercoaster Tycoon te ontfutselen van de Sint of de kerstman. Deze kneusjes moesten het doen met de online versie van de game.

Het was een organisatorische uitdaging om een goede achtbaan te bouwen, maar ach, het plezier dat de bezoekers eraan beleefde was het helemaal waard. Rollercoaster was bijna even leuk als naar een echt pretpark gaan.

own coaste
Via: spele.nl (capture)

6. Vex

Vex was een bizar, donker en bloederig spel. Je moest het mannetje door een wereld van platformen en gevaren leiden. Ondertussen bestaat er al een Vex 4, alsof je ooit Vex 1 werkelijk hebt uitgespeeld.

vex
Via: spele.nl (capture)

We hebben nog 6 hilarische game op de volgende pagina. Wat dacht je van die pinguïn-games van Yetisports? (zie 7.)

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

35 gedachten over “Deze 12 games maakten Spele.nl vroeger zo geweldig”

 1. Nummer 3 bubble game kun je niet uitspelen. Als 1 kleur volledig weg is komt deze niet weer. Je houdt op den duur nog maar 2 kleuren over. Als je alles leegschiet ben je game over.

  Beantwoorden
 2. Ik speelde altijd een spelletjee dan kreeg je verschillende blokken ( soort diamanten blokken figuren ) in verschillende kleuren. Dan had je bijvoorbeeld: een vliegtuig of cactus , waar je dan die verschillendegekleurde blokken in moet vullen totdat het patroon volledig gekleurd was dan kreeg je een nieuw level met een nieuw patroon om te vullen. En als onderin je balk vol was omdat je de gekleurde blokken niet meer kon plaatsen was t game over

  ( soort tetris maar dan op een andere manier )

  Wil het zo graag weer eens spelen maar Weet de naam biet meer Iemand die het weet ?

  Beantwoorden
 3. Wauw wat leuk dit ja.. dit was echt mijn jeugd haha.

  Het was eigenlijk best een leuke tijd om in op te groeien, zeker vergeleken met nu hoor, de jeugd is u inderdaad erg verwend en ongeduldig en zo, de meeste dan he. Wij deden het met dit soort spelletjes en konden onszelf er uren mee vermaken.
  De periode dat ik dit soort spelletjes speelde was ongeveer in de periode van 2004, toen had je ook seizoensgebonden dingen zoals met Sinterklaas dat je toen allemaal chocoladeletters moest verzamelen, echt goud haha.

  Je had ook zo’n spelletje met dat konijn van Nesquick, en Pinkpop ja.. ah ga echt eens kijken of dat nog te spelen valt, sommige spelletjes zoals Zomerkamp van Cartoon Network die zijn echt niet meer up-to-date en doen het dan ook helaas niet meer.

  Maar leuk werk dit, ook precies die layout van spele.nl van vroeger haha. Wat een nostalgie he..

  Beantwoorden
 4. Weet iemand hoe dat spelletje heet, zeg maar een soort ‘escpae room’ met een spookje en dan moest je alles zoeken in zo’n huis. En dan moest je alle gevonden diamanten in een machine doen en dan was je vrij

  Beantwoorden
 5. weten jullie hoe dat spelletje heette van de blauwe pinguin die op reis was en achter liep en zo de verkeerde weg nam het is een klikspelletje

  Beantwoorden
 6. Delphin Olympics was echt favoriet, met je dolfijn zo hoog als de planeten springen. 4 seconds, waarbij je allemaal spellen in 4 seconden moest doen. Als je samen was raft wars of 1 tegen 1 voetbal (met cheats). Bomberman, goudzoeker, penguin diner, learn to fly. Oh ja, leraar spelen of computer meppen was ook geniaal. En pinguïn meppen deden we alleen als mijn ouders niet meekeken.

  Beantwoorden
 7. Hey weten jullie nog iets met die Skelete hoofd en dan een gewoon mens aan de onderkant dat door gangen liep en iedereen moest dood schieten

  want dat wil ik wel eens nog een keer spelen

  Beantwoorden
 8. Ik heb 3 weleens uitgespeeld. Als je alle kleuren wegspeelde, hield je 1 kleur over. In het spel heette dat ‘game over’

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer