De 6 redenen waarom sadisten RollerCoaster Tycoon speelden

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Bijna iedereen kent het spel RollerCoaster Tycoon wel. Waarschijnlijk heb jij het spel ook wel eens gespeeld. Deze game haalde de sadist in je naar boven.

Het spel is ondertussen al 20 jaar oud. Toch zijn er nog steeds kinderen die het spel spelen. Waarschijnlijk was jij zelf ook een van de vele stiekeme sadisten die het spel speelde. Nummer 6 zal jij vast ook gedaan hebben…

1. Mensen laten verdrinken

Had jij boze gasten in het pretpark? Dan pakte je ze gewoon terug door ze te laten verdrinken. Je zult het vast en zeker ook wel eens gedaan hebben.

2. Woekerprijzen voor paraplu’s

Je vond het geweldig als het begon te regen, want dan stroomde het geld binnen! De prijs van de paraplu’s deed je dan snel omhoog. Niet alle gasten van het pretpark vonden dit leuk. Gelukkig kon je hen dan verdrinken.

Rollercoaster tycoon regen paraplu spel
Via: RCT (capture)

3. Mensen oppakken

Willen gasten jouw pretpark verlaten? Daar stak je daar een stokje voor. Je pakte ze snel op en verplaatste hen weer ergens ver in het park zodat ze voorlopig niet naar huis konden. Ook een luie handyman kwam er niet mee weg…

Roller Coaster Tycoon handyman sadist
Via: RCT (capture)

4. Mensen laten verdwalen

Probeerde jij er ook alles aan te doen om je bezoekers te laten verdwalen? Dan kon je extra plattegronden van het park verkopen. Helaas trapte veel gasten hier niet in en werden ze vaak boos. Dat resulteerde in massale klaagzangen.

Via giphy.com

5. Een vrije val

Er was niets zo leuk als gasten oppikken en dan weer loslaten. Sommigen deden hun parapluutje open en dan vielen ze zo elegant!

Via giphy.com

6. Een massamoord met de achtbaan

Iedereen heeft wel eens een achtbaan gebouwd om hem te laten crashen. Veel van je gasten overleefden dit vast niet . Hoe meer vuur hoe beter de crash was! Je deed er vroeger alles aan om een zo groot mogelijke crash te veroorzaken, en zo ver mogelijk. Zoals in dit filmpje!

Benieuwd hoe jouw acties er in het ECHT uitzagen? Bekijk het hier!

Ken jij zo’n RollerCoaster Tycoon-sadist?

Ken jij iemand die ook een sadist was tijdens het spelen van RollerCoaster Tycoon of was jij het misschien wel zelf? Laat het weten in een reactie onderin of TAG een ‘sadist’ op Facebook!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...