Deze 4 Rollercoaster Tycoon achtbanen zijn echt sadistisch

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Wie heeft het niet gespeeld: RollerCoaster Tycoon. Een bijzonder populaire game waarbij je een pretpark kan bouwen. Sommige mensen zijn er iets in doorgeslagen. Iets…

Het bouwen van een park

Het bouwen van een park in RollerCoaster Tycoon is het hoofddoel en veelal worden hier kant-en-klare attracties voor gebruikt.

Hiermee bouw je uiteindelijk jouw imperium op en plaats je naast attracties allerlei eetkraampjes, toiletten en natuurlijk paraplu-verkooppunten (die je veel duurder maakt als het regent).

Rollercoaster tycoon
Via: Rollercoaster Tycoon (capture)

Je moet natuurlijk ook nog personeel aannemen om te zorgen dat alles blijft werken en dat alle misselijke bezoekers geen rotzooi achterlaten.

Stel, je hebt de hele game uitgespeeld of je wil eens wat anders, dan kun je aan de slag gaan om zelf attracties te bouwen.

Zelf bouwen

Het zelf bouwen van een attractie resulteert er vaak in dat het net iets te hard gaat en de wagentjes keihard de baan uitvliegen. Als dit niet gebeurt, dan heb je een mooie attractie die volledig naar wens is, maar er zijn mensen die brengen dit naar ’the next level’.

Rollercoaster tycoon
Via: Rollercoaster Tycoon (capture)

In onderstaande video zien we een achtbaan waarbij een ritje maar liefst 60 uur duurt. Dit betekent dat je een kleine drie echte dagen onderweg bent in deze achtbaan.

Overtreffende trap…

Maar het kan nog veel erger! Deze enthousiasteling vond 60 uur zeker niet genoeg en heeft de tijd genomen. Zijn achtbaan duurt 210 dagen in een mensenleven. Dat betekent dat het in de game ruim 3000 dagen is.

Dus met een beetje pech heeft je kleuter na het ritje ineens de baard in de keel.

De baan in kwestie:

Rollercoaster tycoon langste achtbaan
Via: RollerCoaster Tycoon / youtube.com (capture) | Looopings

Natuurlijk blijf je geen 10 jaar in een achtbaan zitten en zou je allang een hongerdood gestorven zijn. Toch is het interessant om te zien dat mensen zoveel tijd besteden aan (of in) een game om dergelijke bouwwerken te realiseren.

Bekijk onderstaande video maar eens (tip: fullscreen):

Het kan nog erger…

Deze achtbaan was gebouwd met de wetenschap dat het treintje, door de bepaalde manier van bouwen, altijd in snelheid afnemen, maar nooit geheel tot stilstand zal komen.

Eenmaal in het midden aangekomen, staat de rails omhoog en rijdt het treintje achterstevoren weer terug! Deze techiek is nog verder uitgewerkt en wordt hier ook beter uitgelegd:

En hier het huidige record: 45 jaar in hel…

Was jij ook zo’n Rollercoaster Tycoon sadist?

Wat is het ergste wat jij jouw pretparkbezoekers hebt aangedaan? Uit de achtbaan laten vallen? In het water laten verdrinken?! Of heb jij er gewoon voor gezorgd dat jouw bezoekers de dag van hun leven hadden?

Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...