Deze 17 oldschool tycoon games speelde je vroeger op de PC

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

tycoon

Tycoon spellen waren vroeger altijd razend populair op de pc. Iedereen heeft vroeger wel een tycoon spel gespeeld. Wij hebben een overzicht gemaakt van de tycoon spellen van vroeger.

Hoeveel van deze spellen ken jij je nog herinneren?

CEO spelen in Tycoon games…

Spelletjes zijn er in alle maten en tijdperken. Voordat je zelfs je verveling op spele.nl kon bestrijden of te vinden was in het Habbo hotel, was daar de personal computer met Windows 95.

Games spelen op je PC was altijd geweldig. Je had natuurlijk verschillende computer games, maar vooral geld verdienen was altijd leuk aan een tycoon spel. Want in een spel ging het altijd makkelijke dan in het echte leven.

Speelde jij tycoon games? Hopelijk herken je enkele van onderstaande games. Welke tycoon games speelde jij vroeger?

Deel je favoriete tycoon game in een reactie onderin!

1. RollerCoaster Tycoon

RollerCoaster Tycoon is een van de bekendste tycoon spellen. In dit spel was de bedoeling dat je een pretpark gingen bouwen. Maar er waren ook altijd wel mensen die dit spel alleen speelde om de gasten te laten verdrinken of om achtbanen te crashen.

Rollercoaster tycoon games
Via: Rollercoaster Tycoon (capture)

2. Zoo Tycoon

Toen bleek dat RollerCoaster Tycoon zo populair was is er ook een tycoon gekomen waar je een dierentuin moest gaan maken. Dit spel was niet heel makkelijk want als je de verkeerde hekken of kooien gebruikte gingen de dieren ontsnappen en dat vonden de bezoekers niet leuk…

zoo tycoon games
Via: Zoo Tycoon (capture)

3. Simcity

SimCity was een van de eerste tycoon spellen die ook veel werd gespeeld. In dit spel moest je een stad bouwen. Maar dat ging niet zonder slag of stoot, want met regelmaat was er een natuurramp waardoor je huizen kapot gingen. En toen kwam Simcity 2000…

simcity tycoon game vroeger
Via: Simcity (capture)

4. Railroad Tycoon

Bij Railroad Tycoon was de bedoeling dat je een zo groot mogelijke spoorwegennet ging bouwen. In 1990 is dit spel voor het eerst uitgekomen. Daarna volgde nog RRT2 en verder…

Deze 17 oldschool tycoon games speelde je vroeger op de PC

5. Theme Hospital

Ook dit spel was heel erg populair en heeft bijna iedereen wel gespeeld. In dit spel moest je een ziekenhuis bouwen en zorgen dat je patiënten weer beter werden. Vooral de patiënten met een groot waterhoofd maakte altijd indruk.

6. Prison Tycoon

Prison Tycoon is iets minder bekend maar in dit spel was het de bedoeling dat je een gevangenis ging beheren. Maar de boeven wilde altijd ontsnappen en waren niet altijd even lief.

Deze 17 oldschool tycoon games speelde je vroeger op de PC
Via: Prison Tycoon (capture)

7. Theme Park

Theme Park was de voorganger van RollerCoester Tycoon. Alles was in dit spel nog iets ouderwetse dan bij RollerCoester Tycoon.

8. Pizza Tycoon

De naam zegt het al: in dit spel had je een pizzeria (maar je het spel had ook genoeg maffia-trekjes). Dit spel behoort ook tot de klassiekers in 1994 kwam dit spel namelijk al uit. Hilarisch was het!

9. Transport Tycoon

In dit spel was de bedoeling om er voor te zorgen dat je transportbedrijf zo groot mogelijk werd. Je moest de strijd aan gaan met je concurrenten. Met ‘Deluxe’ kon je NOG meer, maar het was al geweldig!

Transport Tycoon games
Via: Transport Tycoon (capture)

10. Monopoly Tycoon

Ook Monopoly had zijn eigen tycoon spel. In het spel moet er gehandeld worden in vastgoed net als bij het bordspel.

monopoly tycoon games
Via: Monopoly Tycoon (capture)

11. The Movies

Dit spel had de zelfde opzet als RollerCoaster Tycoon en Zoo Tycoon, alleen nu moest er een filmstudio opgezet worden. Ook was er voor dit spel nog een uitbreidingspakket waardoor er ook gewerkt kon worden met stuntmannen.

Deze 17 oldschool tycoon games speelde je vroeger op de PC
Via: The Movies (capture)

12. Waterpark Tycoon

In dit spel moest je een waterpark ontwikkelen. Vooral glijbanen moesten er gebouwd worden, Maar vergeleken met Rollercoaster Tycoon viel dit spel waarschijnlijk een beetje tegen.

Waterpark Tycoon games
Via: Waterpark Tycoon (capture)

13. Beach Life

Bij Beach Life runde je een exotische vakantiecentra. Dit spel was een 12+ spel omdat er ook wel eens schaars geklede dames voorbij kwamen die dronken waren.

Deze 17 oldschool tycoon games speelde je vroeger op de PC

14. Lego Loco

Ook Lego had een eigen tycoon spel. Waarschijnlijk zal je dit spel wel nog herinneren van vroeger.

Deze 17 oldschool tycoon games speelde je vroeger op de PC

15. Lemonade Tycoon

We gaan verder met Limonade Tycoon. Je zult het misschien niet verwachten maar dit spel werd zo vaak gespeeld dat ze ook nog een deel 2 hebben uitgegeven.

Deze 17 oldschool tycoon games speelde je vroeger op de PC

16. Capitalism

Eigenlijk was de 2e versie hier de beste van! Als CEO moest je je bedrijf opbouwen en met fabrieken producten produceren, om ze vervolgens in je winkels te verkopen, om je aandeel te laten stijgen! Natuurlijk waren daar je concurrenten!

17. Airline tycoon

Vluchten managen, vliegtuigen kopen, passagiers tevreden houden en… WINST maken! Daar draaide het om bij het grappige getekende Airline tycoon!

Deze 17 oldschool tycoon games speelde je vroeger op de PC

Welke tycoon-game speelde jij?

Welk tycoon spel heb jij vroeger altijd gespeeld of hebben we er misschien een belangrijke over het hoofd gezien?

Laat het ons weten in een reactie onderin en deel dit artikel met je vrienden!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...