tycoon

Tycoon spellen waren vroeger altijd razend populair op de pc. Iedereen heeft vroeger wel een tycoon spel gespeeld. Wij hebben een overzicht gemaakt van de tycoon spellen van vroeger. Hoeveel van deze spellen ken jij je nog herinneren?

CEO spelen in Tycoon games…

Spelletjes zijn er in alle maten en tijdperken. Voordat je zelfs je verveling op spele.nl kon bestrijden of te vinden was in het Habbo hotel, was daar de personal computer met Windows 95. Games spelen op je PC was natuurlijk altijd geweldig. Je had natuurlijk verschillende computer games, maar vooral geld verdienen was altijd leuk aan een tycoon spel. Want in een spel ging het altijd makkelijke dan in het echte leven.

1. RollerCoaster Tycoon

RollerCoaster Tycoon is een van de bekendste tycoon spellen. In dit spel was de bedoeling dat je een pretpark gingen bouwen. Maar er waren ook altijd wel mensen die dit spel alleen speelde om de gasten te laten verdrinken of om achtbanen te crashen.

Rollercoaster tycoon games
Via: Rollercoaster Tycoon (capture)

2. Zoo Tycoon

Toen bleek dat RollerCoaster Tycoon zo populair was is er ook een tycoon gekomen waar je een dierentuin moest gaan maken. Dit spel was niet heel makkelijk want als je de verkeerde hekken of kooien gebruikte gingen de dieren ontsnappen en dat vonden de bezoekers niet leuk…

zoo tycoon games
Via: Zoo Tycoon (capture)

3. Simcity

SimCity was een van de eerste tycoon spellen die ook veel werd gespeeld. In dit spel moest je een stad bouwen. Maar dat ging niet zonder slag of stoot, want met regelmaat was er een natuurramp waardoor je huizen kapot gingen. En toen kwam Simcity 2000…

simcity tycoon game vroeger
Via: Simcity (capture)

4. Railroad Tycoon

Bij Railroad Tycoon was de bedoeling dat je een zo groot mogelijke spoorwegennet ging bouwen. In 1990 is dit spel voor het eerst uitgekomen. Daarna volgde nog RRT2 en verder…

5. Theme Hospital

Ook dit spel was heel erg populair en heeft bijna iedereen wel gespeeld. In dit spel moest je een ziekenhuis bouwen en zorgen dat je patiënten weer beter werden. Vooral de patiënten met een groot waterhoofd maakte altijd indruk.

6. Prison Tycoon

Prison Tycoon is iets minder bekend maar in dit spel was het de bedoeling dat je een gevangenis ging beheren. Maar de boeven wilde altijd ontsnappen en waren niet altijd even lief.

Via: Prison Tycoon (capture)

Herken je het begin van Theme Park nog? (zie 7.)

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer