Computer games 90s

Via: Mortal Kombat (L) / Theme Park (R) (capture)

Geef het maar toe… die games van vroeger waren ge-wel-dig! Grafisch en technisch veel simpeler dan nu, maar zo vernieuwend en cool. Check deze 14 supergames. Je herkent ze zo!

Games uit de jaren ’90

Het zijn er zo ontzettend veel: die gave games van vroeger. Eind vorige eeuw hadden we nog niet de krachtige computers die we nu hebben, maar dat mocht de pret niet drukken. Met je simpele SEGA of 486 kon je de mooiste en grappigste spellen draaien.

Computer games 90s
Via: flickr.com | visual velocity pc, CC

Welke typerende 90’s games herken jij?

Hierbij een greep uit de vele top-games uit de jaren ’90! We hebben 14 typerende games uitgekozen:

1. Sonic the hedgehog (op de SEGA)

Jawel, de enige egel die ongelooflijk snel is en ringen verzameld… Dit was ook het eerste spel bij de (toendertijd) nieuwe SEGA!

Sonic SeGA 90's computers games
Via: Sonic (capture)

2. Supaplex

Onze eigen discman, die zich d.m.v. het laten ontploffen van elektroden, een weg baant door de computerwereld!

Supaplex 90's computers games
Via: Supaplex (capture)

3. Theme Hospital

Oei, er komt alweer een persoon met de ziekte ‘Inflated Head’ binnen… Gelukkig net een nieuwe dokter aangenomen. Nu maar hopen dat de klusjesman zijn werk goed en de kots in de gang snel opruimt! Theme Hospital was gewoon geweldig…

Theme Hospital 90's computers games
Via: Thema Hospital (capture)

4. Theme Park

Tja, als we het over die vervelende kotsjes hebben, hebben we het natuurlijk ook meteen over Theme Park. Maak je achtbaan even te wild en iedereen vliegt eruit… Maar het was een topspel!

Theme Park 90's computers games
Via: Theme Park (capture)

5. Commander Keen

Op DOS speelde je met de 8-jarige Billy Blaze, die even een ruimteschip heeft gebouwd en met z’n football-helm aliens bevecht!

Via: giphy.com

6. Kings Quest 1

Naast Police en Space Quest had je Kings Quest, waarin je door een wereld moest lopen en allerlei attributen moest zoeken, met mensen praten, om zo uiteindelijk het spel uit te kunnen spelen… De beelden waren nog niet alles, maar het spel… geweldig!

Via: Kings Quest 1 (capture)

7. Civilization I

Je moet van het genre houden, maar doe je dat was dit ongetwijfeld één van de beste spellen ooit! De wereld veroveren met handel, oorlog, wetenschap of gewoon snel verkennen… Niet voor niets zijn er zoveel versies na gekomen!

Via: Civilization I (capture)

We zijn er nog niet, we gaan nog even verder met die computerspellen-nostalgie! Kijk snel op de volgende pagina voor de laatste 7!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

7 gedachten over “Deze 90’s computer games heb jij vroeger ook gespeeld”

  1. Ik ben al enige tijd opzoek naar een spel van Fc knudde tournaments. Weet iemand weer ik deze kan vinden ik zou hem graag weer eens willen spelen.

    Beantwoorden
  2. Maddog MC gree, jazzjack rabbit, transport tycoon, spellen die ik nog weleens mis. Phantos magloria, doom, 7th guest, de myst serie. Zoveel die er ontbreken

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer