FIFA-spellen: 15 herinneringen die iedere fan nog herkent

Door

Thom Van Mil

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

fifa spel

Elke voetballiefhebber heeft ooit het spelletje FIFA gespeeld. Juichen voor elkaars neus, smijten met de controller en denken dat je sneller gaat rennen als je de knoppen hard indrukt. In dit artikel lees je de meest herkenbare FIFA-herinneringen.

FIFA, het populairste voetbalspel ooit

Spelen met je favoriete team en kampioen worden met een degradatie kandidaat. In FIFA is alles mogelijk. En precies dit maakt het spelletje FIFA zo leuk. Al sinds 1993 kopen jaarlijks miljoenen fans het spelletje voor hun pc, X-Box of Playstation. Dat betekent dat we al bijna 30 jaar genieten van en schelden op deze geweldige game.

Het spel heeft zich in de jaren vanzelfsprekend aardig ontwikkeld. Geen waterhoofden meer en no.9 is gewoon weer een Ronaldo. Zelfs de blokvormige kapsels zijn vervangen door de golvende haren van tegenwoordig. In dit artikel lees je de 15 mooiste herinneringen aan FIFA.

Fifa 94 spel voetbal
Via: FIFA 94 / EA Sports (capture)

1. Met z’n tweeën op een toetsenbord

Het is tegenwoordig amper voor te stellen, maar de eerste jaren van FIFA speelden we allemaal op de computer. Heel hard op de knop ‘W’ drukken om harder te rennen, je kent het wel. Het was zelfs mogelijk om met een maatje op een toetsenbord te spelen. Boven op elkaars lip, ellebogen die elkaar per ongeluk aantikten bij een grote kans en aan het eind van de dag een beschadigd toetsenbord.

FIFA-spellen: 15 herinneringen die iedere fan nog herkent
Via: Imgur

2. Ongegeneerd iemand neerhalen

Weet jij nog wat de knop ‘E’ precies deed? Wanneer er een mooie aanval werd opgebouwd kon het zomaar gebeuren dat het spel ineens werd stilgelegd. Bij de knop ‘E’ werd er namelijk random iemand neergehaald met een doodschop. Met uiteraard een rode kaart tot gevolg.

3. De intro’s met fantastische muziek

‘I get knocked down, but I get up again’. Deze zin zal je ongetwijfeld direct aan FIFA doen denken. En wat te denken van ‘Jerk it’ out of ’the funk-soul brother’? En de grote vraag is: Gaat deze muziek ooit vervelen? Hieronder vind je de tofste en meest herkenbare FIFA-intro’s met songs…

4. No.9

Je kent die kale Braziliaan nog wel toch? Die gozer die inmiddels meer op een darter lijkt? Precies Ronaldo… of nee No.9. Wegens bepaalde contracten mocht de ‘echte’ Ronaldo niet genoemd.

Fifa 2001-Ronaldo 9 voetbal spel
Via: FIFA 2001 / EA Sports (capture)

5. Toernooitje met vrienden

Op zaterdagmiddag na de voetbal ging je vaak afspreken met je maten. Iedereen koos zijn of haar club, er werd geloot en een toernooi was gemaakt. De winnaar kreeg waarschijnlijk niets en de verliezer moest ongetwijfeld een shotje atten. De spanningen liepen waarschijnlijk hoog op en even waren je vrienden je vrienden niet meer.

6. Waterhoofden

Inmiddels lijkt een potje FIFA net op een bezoekje aan Madame Tussauds. Vroeger leek elke voetballer op een professor met iets te grote hersenen. De rijkelijk gevulde hoofden waren niet de allerbeste lookalikes.

FIFA Waterhoofden
Via: FIFA 2000 / EA Sports (capture)

Maar het kon nog erger met de Big Head Cheat in Fifa 98:

7. Het commentaar

‘De keeper heeft zijn dag niet vandaag en ze gaan erin als warme broodjes.’ Was het vroeger niet John Motson met zijn partner die je dood gooide met de een na de andere oneliner? Of was dit de enige echte Evert ter Napel met vriend Youri Mulder? Een ding moeten we ze nageven, de heren zijn altijd positief. Ook als je 6-0 achter staat is er nog niets aan de hand. Wist je trouwens dat Youri en Evert ook een rap hebben?

Dit zijn nog lang niet de enige herinneringen aan FIFA. Op de volgende pagina lees je bijvoorbeeld over het bizarre publiek (nr. 8).

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...