Iedereen die vroeger een Nokia had, heeft vroeger dit spel wel gespeeld. We hebben het over snake! Waarschijnlijk was dit een van de eerste spellen die jij op je mobiel heb gespeeld. In dit artikel leggen wij snake’s grootste geheim bloot, waaronder hoe je het uitspeelt!

Snake game: uren spelgenot

Je kon er met een Nokia 3310 niet omheen: je hebt hoe dan ook een keer Snake gespeeld. Het was dan ook een simpel computerspel, dat je op zowel mobiele telefoons als op de computer (zelfs op het oude MS-DOS) kon spelen. Tegenwoordig kun je het nog steeds spelen, zij het in een nieuw jasje.

Snake spel nokia 3310
Via: flickr.com | Arvid Rudling, CC

Hoe speelde je het Snake spel

Het computerspel was vroeger razend populair. Dit alles, terwijl het Snake technisch gezien niet eens heel bijzonder is, helemaal vergeleken met de games of apps die nu op jouw mobiel staan. Het doel van het spel was om zoveel mogelijk blokjes op te eten met je slang.

Om even in te komen:

Via Giphy.com

De slang kon je besturen met links/rechts en moest je steeds leiden naar de nieuw verschenen hap voedsel. Zodra de slang deze hap bereikte, kreeg je een punt en werd de slang met eenzelfde blokje langer. Hierdoor werd het natuurlijk steeds moeilijker.

Snake in cijfers

Waarschijnlijk was jij zelf vroeger al blij als je meer dan 500 punten haalden, want zelfs dat was al bijna niet te doen. Maar er zijn mensen die verder gingen…

Via: flickr.com | Kami Rao, CC

Op ruim 400 miljoen telefoons heeft het spel Snake gestaan. Dit zorgde natuurlijk voor jarenlang speelplezier. Voor Nokia is Snake het meest succesvolle spel dat ze ooit hebben uitgegeven. Door de grote hoeveelheid spelers, zijn er natuurlijk ook de die-hards die tot het uiterste gaan: Snake proberen uit te spelen!

Leuke Snake weetjes…

Natuurlijk was het spel alom bekend bij vele miljoenen spelers, toch zijn er nog leuke weetjes geheim gebleven. We hebben er een paar uitgezocht!

  • Het concept van Snake is al veel ouder dan de Nokia-versie en het eerste concept, dat in 1976 (!) verscheen, heette ‘Blockade‘!
  • Daarna groeide de aandacht door een versie op een rekenmachine, ja je hoort het goed… een Texas Instruments.
  • Omdat er geen officiële eigenaar van het spel was, verscheen het spel vaker en op bijna alle verschillende consoles uit die tijd.
  • Pas in 1997 kwam het spel op de Nokia 6110 en iets later op de 3110!
  • Je kon ook tegen elkaar spelen op de Nokia 7110. Hier had je dan je infrarood-verbinding voor nodig.

Zo speel je Snake uit!

Snake was altijd een heel lastig spel. Maar met de juiste tactiek was het heel makkelijk om een hoge score te krijgen in dit spel. Echter weet niet iedereen deze tactiek. Wij hebben hem daarom opgezocht. Kijk op de volgende pagina hoe je Snake kan uitspelen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer