De 10 meest memorabele momenten uit de Toy Story films

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Disney bracht in 2019 alweer een derde opvolger uit van het succesvolle Toy Story uit 1995, namelijk Toy Story 4. Met het bekijken van deze animatiefilms kun je je weer even helemaal kind voelen. Maar de oudere films zijn waarschijnlijk voor menig persoon zelf al jeugdsentiment of nostalgie. Mede daarom blikken we even terug…

10 memorabele Toy Story momenten

De Toy Story animatiefilms maken deel uit van een succesvolle filmreeks, die in 1995 begon. In 1999 volgde al snel Toy Story 2 en daarna duurde het 11 jaar voor een opvolger. Pas in 2019 kwam de vierde en laatste productie. Om je geheugen op te frissen, om je klaar te stomen, en omdat het gewoon zo’n ontroerend mooie, spannende en grappige films zijn: hier de meest ontroerende momenten uit de eerste drie Toy Story films van Pixar op een rijtje.

Toy Story momenten
Via: Toy Story (capture) | Pixar / Disney

1. Woody vervangen door Buzz

In het begin van Toy Story 1 krijgt Andy een nieuw actiefiguurtje cadeau, namelijk Buzz Lightyear. En je weet hoe dat gaat met hypes bij kinderen; opeens moet alles zo zijn en is de rest niet meer cool. Woody is niet meer in, en dus niet meer leuk. Buzz is plots Andy’s beste vriend, Woody ligt er onaangeroerd bij. Hartverscheurend.

2. Buzz ontdekt dat hij speelgoed is

In Toy Story 1 worstelt Buzz Lightyear met een existentiële crisis. Woody blijft maar herhalen dat hij een stuk speelgoed is, en geen echte actieheld/ruimtevaarder. Een beetje het klassieke Pinokkioverhaal, zeg maar. Buzz houdt koppig vol van wel.

De 10 meest memorabele momenten uit de Toy Story films
Via: tumblr.com

Op een bepaald moment besluit hij de daad bij het woord te voegen en uit het raam te vliegen om zo zijn actieheldkunsten te tonen. Genadeloos hard komt hij neer op de grond. De echte doorbraak komt er wanneer Buzz een reclamefilmpje voor zichzelf op de televisie ziet. Er komt expliciet op ‘Not a flying toy’.  Buzz beseft dan dat hij niet is wat hij altijd dacht te zijn. Herkenbaar toch, die identiteitscrisis.

3. Mevrouw Theeleut

Tijdens zijn identiteitscrisis gaat Buzz eventjes door een schizofrene episode en denkt hij dat hij Mevrouw Theeleut is. Wanneer Woody hem wil helpen, begint hij krankzinnig en maniakaal te lachen.

De 10 meest memorabele momenten uit de Toy Story films
Via: gifs.com / Disney

Triest en dolkomisch tegelijkertijd, hier het gehele fragment voor de liefhebber:

4. Sid leert een lesje

Sid, het buurjongetje van Andy, martelt en misvormt zijn speelgoed. Dit waren macabere horrorscènes. Herinner je je de pop met het spinnenlichaam nog? Afschuwelijk.

De 10 meest memorabele momenten uit de Toy Story films
Via: gifs.com | Toy Story

Op een bepaald moment leren ze hem een lesje.

5. Jessie vertelt haar verhaal

In Toy Story 2 maakt Jessie haar debuut. Ze is een vriendin van Woody en een jodelende cowgirl. Woody vertelt haar hoe leuk het is om bij Andy te wonen, waarop Jessie haar verhaal uit de doeken doet. Ze vertelt hoe ze vroeger bij een lief meisje genaamd Emily woonde, en hoe zij haar wereld was. Tot dat Emily opgroeide, haar interesse in speelgoed verloor, en Jessie bij het oud vuil gooide. Deze scene brak ieder kinderhart. Want hoeveel knuffels en speelgoedjes heb jij wel niet bij het vuil gezet ooit?

Méér Toy Story momenten…

We hebben nog 5 memorabele momenten op de volgende pagina. Voor ons blijft toch wel het hoogtepunt dat ene afscheid… (zie 10.)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...