De 10 mooiste Pixar films die we vroeger zo graag keken

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Toy Story en Finding Nemo, het zijn maar enkele namen van Pixar films die je als kind wellicht graag keek. Wij hebben een nostalgisch lijstje samengesteld.

Disney of Pixar?

Wat is het verschil? Vandaag hoort Pixar inderdaad bij The Walt Disney Company (Pixar werd door Disney opgekocht voor maar liefst 7,4 miljard dollar) maar dat was tot voor 2006 anders.

Toen bestond het bedrijf apart. Toch zijn veel van de succesvolle films een samenwerking met Disney.

Pixar logo
Via: Disney / Pixar

Pixar Animation Studios is een Amerikaans bedrijf. Het maakt steengoede animatiefilms en was zelfs het allereerste bedrijf dat een 3D-animatiefilm creëerde! Pixar werd groot gemaakt door niemand minder dan Steve Jobs.

In totaal zijn heeft het bedrijf al 22 Academy Awards en 4 Golden Globes gewonnen. Het is dus helemaal terecht dat je deze films als kind (en misschien vandaag ook nog wel) fantastisch vond!

De 10 mooiste Pixar films van vroeger

We hebben een lijst samengesteld van mooiste Pixar films. Staat jouw favoriet ertussen of mis je juist nog een film? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Toy Story

Toy Story is de eerste Pixarfilm. Deze werd gemaakt met een deal met Disney; de opbrengsten werden 50/50 verdeeld. Toy Story 1 kwam uit in 1995 en was een wereldwijd succes. De kinderfilm over Woody & co bracht meer dan 350 miljoen dollar op! Niet slecht voor een eerste film.

Buzz Lightyear Toy Story Pixar films
Via: Toy Story (capture)

Hierbij de trailer van die geweldige eerste versie van de filmserie:

2. The Incredibles

In 2004 werd The Incredibles op de wereld losgelaten: een fantastische film over een gezin dat over geniale superkrachten beschikt. Mr. Incredible en Elastigirl hebben samen drie leuke (en getalenteerde) kinderen: Violet, Dashiell (Dash) en baby Jack-Jack.

De 10 mooiste Pixar films die we vroeger zo graag keken
ia: The Incredibles (2004) trailer / youtube.com (capture) | Movieclips Classic Trailers

3. Een luizenleven

A Bug’s Life is een prachtige kinderfilm die werd gelanceerd in 1998. Het verhaal gaat over een mierenkolonie die wordt onderdrukt door de kwaadaardige sprinkhanen. Elk jaar eisen deze sprinkhanen, onder leiding van de enge Hopper, een deel van hun voedselopbrengst op.

De 10 mooiste Pixar films die we vroeger zo graag keken
Via: marktplaats.nl

Flip, niet meteen de populairste mier der mieren, gaat op zoek naar hulp en keert terug met een bende gekke circusartiesten. Wat een leuke animatiefilm was dat!

4. Cars

Dit lijstje is onmogelijk compleet zonder Cars te vernoemen! In 2006 verscheen deze luchtige kinderfilm over raceswagens, en dan vooral over Bliksem McQueen. Heb jij je eerste autootje ook naar hem vernoemd?

De 10 mooiste Pixar films die we vroeger zo graag keken
Via: Official Trailer: Cars / youtube.com (capture) | N.B.

5. Finding Nemo

Finding Nemo kon je in 2003 in de cinema gaan bekijken. Het verhaal hoeft geen verdere uitleg; iedereen heeft deze grappige, maar aandoenlijke film gezien.

De 10 mooiste Pixar films die we vroeger zo graag keken
Via: marktplaats.nl

De film ontving meer dan dertig prijzen en maakte een giga winst van 865 miljoen dollar. Alleen Lord of the Rings: The Return of the King was succesvoller dat jaar.

6. Toy Story 2

Natuurlijk, als je Toy Story één goed vond, vond je het vervolg erop ook goed. Lang moesten de fans er niet op wachten, want Toy Story 2 verscheen vier jaar later al, in 1999.

De 10 mooiste Pixar films die we vroeger zo graag keken
Via: Wikimedia Commons | Disney Pixar, CC

Hierbij de trailer van de succesvolle opvolger:

7. Monsters en co.

Deze film gaat over monsters, maar toch was hij helemaal niet eng. Als kind hoopte je zelfs dat de knuffelbare Sulley ook in jouw kamer zou verschijnen. Monsters en co kwam uit in 2001. Boe is nog steeds het schattigste animatiemeisje dat je ooit hebt gezien.

De 10 mooiste Pixar films die we vroeger zo graag keken
Via: Monsters Inc – Trailer / youtube.com (capture) | YouTube Movies

8. Ratatouille

Ook Ratatouille was een Pixar-productie. Deze film over Remy de rat doet je telkens opnieuw snakken naar een lekker bordje Ratatouille – of een citytrip Parijs.

De 10 mooiste Pixar films die we vroeger zo graag keken
Via: Ratatouille – trailer / youtube.com (capture) | YouTube Movies

Een geweldige Pixar film van vroeger….

9. WALL-E

Een liefdesverhaal over twee robots in een nogal post-apocalyptische toekomst, het is eens wat anders. Dat kon je als kind wel smaken! WALL-E is een schattige robot.

De 10 mooiste Pixar films die we vroeger zo graag keken
Via: Wall-E – trailer / youtube.com (capture) | YouTube Movies

Officieel staat WALL-E voor ‘Waste Allocation Load Lifter Earth-class’ (‘Wijdverspreid Afval Lading Losser E-type’), maar echte Disney-kenners weten dat dit staat voor Walter Elias Disney!

10. Up

Toen je deze film zag was je misschien al niet meer zo jong. Up kwam uit in 2009, dus misschien keek je hem samen met je kinderen. Hoe dan ook, hij is de laatste van de goede generatie oude Pixar-films. Het verhaal is zo mooi, dat de film altijd eindigt met tranen in de ogen.

De 10 mooiste Pixar films die we vroeger zo graag keken
Via: Disney/Pixar’s Up – Official Trailer / youtube.com (capture) | Disney UK

Jouw favoriete Pixar film?

Welke film vind jij het leukste? Misschien ontbreekt hij wil in dit lijstje? Laat het ons weten via een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...