18 nostalgische hits uit 1999 die je helemaal vergeten was

Door

Kees Jansen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Misschien kun jij Mambo nr. 5 van Lou Bega nog wel meezingen of een van die andere nummer-1 hits uit 1999. Maar ken je ook die andere tracks nog, die jouw jeugd kleurden? Toen je op je kamertje weg zat te zwijmelen, de dansvloer onveilig maakte, of op het klassenfeest aan de kant stond, terwijl je de jongens of meiden op de vloer bekeek.

Dat ene lied uit 1999

Hoe oud was jij in het jaar 1999? Er gebeurde heel wat tijdens dat laatste jaar de vorige eeuw: de start van de productie van de Euro, het grootste popconcert ooit in Groningen, en de start van Big Brother,…

18 nostalgische hits uit 1999 die je helemaal vergeten was
Via: flickr.com | Drümmkopf, CC

We zijn inmiddels ruim 23 jaar verder, maar de muziek van toen blijft steengoed. Misschien doet het je denken aan je eerste liefde, een bepaalde vriend(in) of de fuiven waar je toen naartoe ging om op de muziek te dansen.

18 nostalgische hits uit 1999

Hoe dan ook, de top 40 1999 hits zorgen voor heel wat nostalgische kriebels. Klaar om terug in de tijd te duiken? Wij hebben er 18 voor je op een rijtje gezet… Enjoy!

Jouw muzikale herinneringen: Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw herinneringen uit 1999. Wat was jouw favoriete hit of wat vond je juist een (noemenswaardig) verschrikkelijk 1999 lied? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Ann Lee – 2 Times

Je hoeft de eerste tonen maar te horen en je weet dat het gaat om 2 Times van de Italiaanse Ann Lee. En vergeet vooral het bekende gebaar met de vingers niet…

2. R. Kelly – If I Could Turn Back The Hands Of Time

Wel een nummer-1 hit, maar niet de eerste die je je nog herinnert. Word jij ook zo nostalgisch romantisch als je deze weer hoort? Natuurlijk gaat het over een verloren liefde. Altijd een goed thema.

Uiteraard zijn wij ook op de hoogte van de negatieve ontwikkelingen rondom R. Kelly. Wij geloven echter niet in het wissen van geschiedenis of eerder werk, zoals grote media maar al te graag voor ‘ons’ doen.

Een notitie voor meer bewustzijn van volledig ontoelaatbaar gedrag kan natuurlijk nooit kwaad…

3. Bloodhound Gang – The Bad Touch

Bad Touch, Bad Touch…. Hoe ging die ook alweer? Die van ‘Like they do on the Discovery Channel’. Ooooh, die! In België kwam de single bovenaan de Ultratop 50, in Nederland was het slechts een 19de plek. Maar vergeten doen we ‘m niet.

Het nummer gaat inderdaad over de oudste beweging van mens en dier. En dan hebben we het niet over lopen. Geinig clipje ook…

4. Eiffel 65 – Blue

Het is blauw en best een grote hit in jouw jeugd. En ze hadden de vocoder aan staan tijdens het zingen. Dabadee dabadaaaaa!

5. City to City – The Road Ahead

Dit nummer was te horen in een reclame van Mitsubishi. De TV-kijkers vonden het nummer leuk en daarom verscheen het ook op cd-single. Weliswaar met een andere zanger dan in de commercial, maar dat maakte voor het succes niet uit.

De plaat is een echte evergreen geworden en haalde tot nu toe maar liefst twintig keer de Top 2000.

6. Gordon/Replay – Never Nooit Meer

Wat doet Gordon eigenlijk als hij geen ruzie aan het maken is of met Gerard Joling bejaarden de stuipen op het lijf jaagt? In vroegere jaren scoorde hij nog weleens een hit, zoals in 1999 met Replay. Never Nooit Meer reikte tot de vijfde positie. En wat zag Gordon er toen uit als een puppy… Bijna schattig.

7. Destiny’s Child – Bills Bills Bills

Beyoncé zat ooit in een groepje dat Destiny’s Child heette en veel hits scoorde. Ze werd toen bijgestaan door Kelly Rowland en Michelle Williams.

Bills Bills Bills was hun derde hitnotering. Misschien heb jij ‘m nog wel ergens op zolder liggen. Of nu in je playlist staan.

8. Emilia – Big Big World

Wat een lief liedje over een klein meisje in die grote enge wereld. Of gaat het ergens anders over? De Zweedse Emilia is de dochter van een Zweedse moeder en een Ethiopische vader en een echte eendagsvlieg. Na deze hit was het – op een bescheiden tweede hitje in België na – namelijk afgelopen. De grote wereld was wel klaar met Emilia.

9. Def Rhymz – Doekoe

Alle ballen verzamelehhhh! Misschien had je toen geen idee wat doekoe was, maar nadat de Nederlandse rapper Def Rhymz er een hit mee scoorde kon je er niet meer omheen. Overigens was Dennis Bouman -zoals hij echt heet- al in 1984 begonnen met rappen, maar het duurde nog even voordat hij succes had.

In 2019 ging Nederland weer massaal op Youtube op zoek naar het nummer, toen de Lidl het in een reclame gebruikte: Iedereen snel naar Lidl…

Meer 1999 hits…

We hebben nog meer hits uit 1999 voor je hieronder! Wat dacht je bijvoorbeeld van If you believe van Sasha (zie 11.) of good old Bob M. (zie 15.)

10. ATB – 9.PM

Het nummer heet zo omdat de Duitse producer ATB het nummer precies om 9 uur ’s avonds afrondde. Hij had het kenmerkende loopje enkele uren daarvoor aan zijn vriendin laten horen, maar was vervolgens helemaal vergeten dat ze in de studio was.

Of het ook echt helemaal klopt, kunnen we niet achterhalen, maar het verhaal is te leuk om niet te vermelden. Heb jij er trouwens nog op gedanst?

11. Sasha – If You Believe

Had jij misschien een poster van Sasha op je kamer hangen? Deze in 1972 geboren Duitser scoorde in 1999 zijn grootste hit met If You Believe, dat in Nederland op 3 belandde en in België de tweede plaats in de hitlijst bereikte. Destijds lekker zwijmelen met Sasha op MTV en nu nog een keer.

12. Liquido – Narcotic

Zet dit nummer in de kroeg op en het halve café blèrt mee met het loopje midden in het nummer. Ook alweer uit Duitsland, maar dat hoor je niet aan het accent van de zanger. Dit was een eendagsvlieg, die in Nederland en België niet eens tot de top-3 reikte. Maar wel eentje met eeuwigheidswaarde, want de plaat kwam enkele jaren geleden nieuw binnen in de top 2000 en stijgt nog elk jaar.

13. Will Smith – Miami

Dit lijstje is niet compleet zonder The Fresh Prince, ook bekend als Will Smith, hét icoon van de jaren ’90.

18 nostalgische hits uit 1999 die je helemaal vergeten was
Via: ebay.com

Will Smith scoorde in de nineties een hele reeks aan hits, onder andere met DJ Jazzy Jeff, voordat hij in ’99 de hitlijsten bestormde met dit Miami. Geen enorme chartbuster, maar wel eentje die je meteen terugbrengt naar je jeugd.

O ja, Will heeft voor dit nummer goed geshopt bij And The Beat Goes On van de Whispers uit de jaren tachtig.

14. Henk Westbroek – Zelfs Je Naam Is Mooi

Deze single van Henk Westbroek was zijn laatste kans voordat zijn contract bij platenmaatschappij Mercury ontbonden zou worden. Zijn eerste single Loods Me Door De Storm was geflopt en aanvankelijk lukte het ook niet met dit nummer.

De platenmaatschappij schopte de zanger op straat, maar na twee maanden kwam Zelfs Je Naam Is Mooi verrassend binnen in de Top 40 1999 en bleef er maar liefst meer 41 weken in staan. De single kwam binnen in 1998, maar stond ook in ’99 nog in de lijst.

Henk kreeg nog wel een telefoontje van Mercury, die hem aanbod om toch weer met hen in zee te gaan, maar hij weigerde.

15. Bob Marley vs Funkstar De Luxe – Sun Is Shining

Oppergoeroe van de reggae Bob Marley was alweer 18 jaar dood toen hij in 1999 toch weer terugkeerde op aarde, in elk geval in de hitlijsten. Dat was allemaal dankzij een vette remix van Sun Is Shining door Funkstar De Luxe.

Een lekker top-10-hitje dat je weer terugbrengt naar die nazomer van 1999.

16. Sixpence None The Richer – Kiss Me

Een gospelgroep in de hitlijst, dat komt niet zo heel veel voor. Het lukte Sixpence wel in 1999, mede doordat het nummer gebruikt werd in de serie Dawson’s Creek en ook gedraaid werd bij het huwelijk van Sophie Rhys-Jones en prins Edward. Kun je het nog herinneren?

17. Aaliyah – Are You That Somebody

Dit nummer van Aaliyah werd geschreven voor de film Dr. Doolittle en blijft vooral hangen door het gekraai van een baby. De zangeres was eerder al in het nieuws gekomen door op 15-jarige leeftijd met R. Kelly te trouwen, maar dat huwelijk werd later ongeldig verklaard.

Aaliyah had weinig geluk in haar leven, want ze kwam twee jaar na deze hit om het leven bij een vliegtuigongeluk op de Bahama’s.

18. Ricky Martin – Livin’ La Vida Loca

Na zoveel ellende met Aahliyah willen we graag vrolijk afsluiten. En daar kunnen we de olijke Puortoricaan Ricky Martin best bij gebruiken. Lekker latin in je oren. Werd je er vroeger ook al vrolijk van? Wij in elk geval wel.

Jouw herinneringen aan 1999?

Aan welke hit uit 1999 heb jij leuke herinneringen? Laat het hieronder in de commentaren even weten. Ook als we er nog eentje vergeten zijn!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...