Misschien kun jij Mambo nr. 5 van Lou Bega nog wel meezingen of een van die andere nummer-1 hits uit 1999. Maar ken je ook die andere tracks nog, die jouw jeugd kleurden? Toen je op je kamertje weg zat te zwijmelen, de dansvloer onveilig maakte, of op het klassenfeest aan de kant stond, terwijl je de jongens of meiden op de vloer bekeek.

Dat ene lied uit 1999

Hoe oud was jij in het jaar 1999? Er gebeurde heel wat tijdens dat laatste jaar de vorige eeuw: de start van de productie van de Euro, het grootste popconcert ooit in Groningen, en de start van Big Brother,…

Via: flickr.com | Drümmkopf, CC

We zijn inmiddels ruim 23 jaar verder, maar de muziek van toen blijft steengoed. Misschien doet het je denken aan je eerste liefde, een bepaalde vriend(in) of de fuiven waar je toen naartoe ging om op de muziek te dansen.

18 nostalgische hits uit 1999

Hoe dan ook, de top 40 1999 hits zorgen voor heel wat nostalgische kriebels. Klaar om terug in de tijd te duiken? Wij hebben er 18 voor je op een rijtje gezet… Enjoy!

Jouw muzikale herinneringen: Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw herinneringen uit 1999. Wat was jouw favoriete hit of wat vond je juist een (noemenswaardig) verschrikkelijk 1999 lied? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Ann Lee – 2 Times

Je hoeft de eerste tonen maar te horen en je weet dat het gaat om 2 Times van de Italiaanse Ann Lee. En vergeet vooral het bekende gebaar met de vingers niet…

2. R. Kelly – If I Could Turn Back The Hands Of Time

Wel een nummer-1 hit, maar niet de eerste die je je nog herinnert. Word jij ook zo nostalgisch romantisch als je deze weer hoort? Natuurlijk gaat het over een verloren liefde. Altijd een goed thema.

Uiteraard zijn wij ook op de hoogte van de negatieve ontwikkelingen rondom R. Kelly. Wij geloven echter niet in het wissen van geschiedenis of eerder werk, zoals grote media maar al te graag voor ‘ons’ doen. Een notitie voor meer bewustzijn kan natuurlijk nooit kwaad…

3. Bloodhound Gang – The Bad Touch

Bad Touch, Bad Touch…. Hoe ging die ook alweer? Die van ‘Like they do on the Discovery Channel’. Ooooh, die! In België kwam de single bovenaan de Ultratop 50, in Nederland was het slechts een 19de plek. Maar vergeten doen we ‘m niet.

Het nummer gaat inderdaad over de oudste beweging van mens en dier. En dan hebben we het niet over lopen. Geinig clipje ook…

4. Eiffel 65 – Blue

Het is blauw en best een grote hit in jouw jeugd. En ze hadden de vocoder aan staan tijdens het zingen. Dabadee dabadaaaaa!

5. City to City – The Road Ahead

Dit nummer was te horen in een reclame van Mitsubishi. De TV-kijkers vonden het nummer leuk en daarom verscheen het ook op cd-single. Weliswaar met een andere zanger dan in de commercial, maar dat maakte voor het succes niet uit.

De plaat is een echte evergreen geworden en haalde tot nu toe maar liefst twintig keer de Top 2000.

6. Gordon/Replay – Never Nooit Meer

Wat doet Gordon eigenlijk als hij geen ruzie aan het maken is of met Gerard Joling bejaarden de stuipen op het lijf jaagt? In vroegere jaren scoorde hij nog weleens een hit, zoals in 1999 met Replay. Never Nooit Meer reikte tot de vijfde positie. En wat zag Gordon er toen uit als een puppy… Bijna schattig.

7. Destiny’s Child – Bills Bills Bills

Beyoncé zat ooit in een groepje dat Destiny’s Child heette en veel hits scoorde. Ze werd toen bijgestaan door Kelly Rowland en Michelle Williams.

Bills Bills Bills was hun derde hitnotering. Misschien heb jij ‘m nog wel ergens op zolder liggen. Of nu in je playlist staan.

8. Emilia – Big Big World

Wat een lief liedje over een klein meisje in die grote enge wereld. Of gaat het ergens anders over? De Zweedse Emilia is de dochter van een Zweedse moeder en een Ethiopische vader en een echte eendagsvlieg. Na deze hit was het – op een bescheiden tweede hitje in België na – namelijk afgelopen. De grote wereld was wel klaar met Emilia.

9. Def Rhymz – Doekoe

Alle ballen verzamelehhhh! Misschien had je toen geen idee wat doekoe was, maar nadat de Nederlandse rapper Def Rhymz er een hit mee scoorde kon je er niet meer omheen. Overigens was Dennis Bouman -zoals hij echt heet- al in 1984 begonnen met rappen, maar het duurde nog even voordat hij succes had.

In 2019 ging Nederland weer massaal op Youtube op zoek naar het nummer, toen de Lidl het in een reclame gebruikte: Iedereen snel naar Lidl…

Meer 1999 hits…

We hebben nog meer hits uit 1999 voor je op de volgende pagina! Wat dacht je bijvoorbeeld van If you believe van Sasha (zie 11.) of good old Bob M. (zie 15.)

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer