One hit wonders van de 90’s, herken jij ze nog?

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

6

Laatste update:

6

In de jaren ‘90 werden muzikale hoogtepunten bereikt, denk maar aan Nirvana. Daarnaast waren er ook heel wat eendagsvliegen. Artiesten die één grote hit maakten en daarna uit de aandacht verdwenen. Herken jij deze one hit wonders van de ‘90s?

1. Bitch – Meredith Brooks (1997)

Om te beginnen deze one hit wonder van Meredith Brooks. Veel verwarde tieners herkenden zich in de songtekst. ‘Bitch’ gaat over de verschillende kanten die een vrouw in zich heeft: ‘I’m a bitch, I’m a lover I’m a child, I’m a mother, I’m a sinner, I’m a saint’. Het nummer was een echte hit in de ’90s.

2. Deep Blue Something – Breakfast at Tiffany’s (1995)

Deep Blue Something was een alternatieve rockband. In 1995 scoorden ze plots met het nummer Breakfast at Tiffany’s. Het liedje gaat over een koppel dat op het punt staat uit elkaar te gaan. Ze hebben namelijk niets gemeen. Wanhopig begint de man dan maar te vertellen over de film Breakfast at Tiffany’s met Audrey Hepburn. Deze hit is een van de bekendste one hit wonders van de ’90.

3. House of Pain – Jump Around (1992)

Werd jij als kind ook zo actief van dit nummer? Jump Around van House of Pain werd in 1992 gelanceerd. Voor veel jongeren was dit de eerste kennismaking met hip hop. House of Pain heeft erna nog muziek gemaakt, maar geen enkele hit werd zo bekend als Jump Around.

4. Right Said Fred – I’m Too Sexy (1992)

Een lekker narcistische songtekst, dat mag al eens. In 1992 bracht de Britse band Right Said Fred hun debuutnummer I’m Too Sexy uit. Het werd meteen een hit, maar daar bleef het bij. En zo werd de band vereeuwigd als one hit wonder van de ’90s.

5. Hanson – MMMbop (1997)

Dit nummer van de 90’s boyband Hanson doet de danskriebels door je lijf gieren! Hier heb jij als kind wellicht veel op gedanst. Heel aanstekelijk ook, dat deuntje ‘mmmbop ba duba dop’.

6. Lou Bega – Mambo No. 5 (A little bit of…) (1999)

Mambo No. 5 is nog zo’n dansnummer uit de jaren ’90. Op familiefeestjes een opvoering doen voor de tantes en nonkels? Dat gebeurde vaak met choreografie op Mambo No. 5.

7. Lisa Loeb – I Missed You (1995)

I Missed You van Lisa Loeb werd gelanceerd als de soundtrack van de film ‘Reality Bites’. Dit was een romantische komedie met onder andere Ethan Hawke en Winona Ryder. Misschien daarom dat het een hit werd, en de rest van haar nummers niet. Lisa Loeb is een eendagsvlieg.

8. Jennifer Paige – Crush (1998)

De naam Jennifer Paige zegt je waarschijnlijk niet veel. Zet het filmpje aan en je herkent het nummer meteen. Het refrein is te catchy om te vergeten. Misschien doet het je denken aan je eigen eerste crush?

We hebben meer one hit wonders voor je op de volgende pagina!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

6 gedachten over “One hit wonders van de 90’s, herken jij ze nog?”

  1. Ten Sharp heeft meerdere kleinere hits gehad. Ain’t my beating heart, Rich man en When the show falls schieten me al snel te binnen. Waren alle drie volgens mij ook Top 40 hits.

    Beantwoorden
  2. Richt Said Fred heeft na “I’m to s**y” nog twee grote hits gescoord in Nederland. Dit waren “Don’t talk just kiss” met Jocelyn Brown en “Deeply dippy”.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...