Hoe is het nu met ‘Big Brother’-winnaar Bart? (+ foto’s)

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Het is inmiddels 23 jaar geleden. Bart Spring in ’t Veld won in 1999 de eerste editie van Big Brother. Hoe gaat het nu, met de inmiddels 45 jaar oude Bart? Wij zochten het uit!

Keek jij naar Big Brother?

In 1999 was heel Nederland in de ban van Big Brother. In dit televisieprogramma, ontwikkeld door televisiemaker John de Mol, volgen de kijkers een groep van 12 mensen in het ‘Big Brother huis’.

Het Big Brother huis hangt vol met camera’s dus de bewoners hebben totaal geen privacy.

Big Brother 1999
Via: Big Brother (capture)

Intro Big Brother 1999

Letterlijk alles wordt vastgelegd en elke dag worden de leukste beelden uitgezonden in het gelijknamige televisieprogramma. Om het nostalgische gevoel weer even terug te brengen hieronder de intro:

Populariteit van de serie

Het leuke element van de eerste Big Brother, was dat de bewoners geen enkel idee hadden, hoe populair de serie was. In tegenstelling tot alle afleveringen of concepten erna, was alles nieuw en hielden de bewoners geen rekening met hun eventuele bekendheid!\

eerste big brother serie
Via: Big Brother (capture)

Hilarische momenten

En eerlijk gezegd, het ging er vergeleken met de vele reality programma’s erna, erg gemoedelijk aan toe! Beoordeel zelf…

Bart Spring in ’t Veld

Een van de deelnemers van Big Brother 1 was Bart Spring in ’t Veld. Bart was slechts 23 jaar toen hij in het Big Brother huis terecht kwam.

Alvorens Big Brother studeerde Bart een de School voor Journalistiek in Tilburg en Utrecht. Ook woonde hij in 1994 tijdelijk in Missouri (Verenigde Staten) als uitwisselingsstudent.

Big Brother 1999 Bart winnaar
Via: youtube.com (capture) | Big Brother

Bart en Sabine

Bart was dus een van de 12 bewoners van het Big Brother huis. Hij bewoonde het huis samen met Ruud, Willem, Karin, Maurice, Anouk, Cyrille, Bianca, Mona, Sabine, Tara en Martin.

Hoewel bewoner Ruud het meest populair was, konden de kijkers ook van Bart genieten. Hij trok met name aandacht vanwege de ‘seks scene’ met Sabine. Hieronder een compilatie van de ‘Romantische affaire’ tussen Ruud en Sabine:

Finale van Big Brother

Bart won uiteindelijk Big Brother en ging met omgerekend 113.000 euro (250.000 gulden) naar huis. Het was de bedoeling dat hij met John de Mol ging samenwerken en er lag een rooskleurige toekomst in het verschiet.

Helaas liep dat allemaal net even anders…

Hoe gaat het nu?

Eerder schreven we al een artikel waarin we uitgebreid onderzochten hoe het nu met Ruud gaat. Dit keer is het de beurt aan Bart, de winnaar van het programma!

Wij kwamen erachter wat hij na Big Brother deed, wat hij nu doet en hoe de inmiddels 45-jarige Bart er nu uitziet!

Hoe is het nu met 'Big Brother'-winnaar Bart? (+ foto's)

Na Big Brother

Bart had wel de wil en de drang om te slagen in de tv-wereld, maar het werd niet wat hij ervan verwachtte. Willem Oltemans nam Bart onder zijn hoede en leerde hem de kneepjes van het vak.

Bart werd presentator bij RTV Utrecht, hij werd hoofdredacteur bij het S1ingle magazine en later ontwikkelde hij het televisieprogramma De Bunker. Ook was hij samen met Fred Siebelink te horen op 3FM.

Over Zeroes gesproken...
Via: flickr.com | NPO 3FM, CC

Verkeerde keuzes

Daarna ging het bergafwaarts. Het huis dat Bart gekocht had van het Big Brother prijzengeld kon hij door omstandigheden niet meer betalen. Hij moest het huis dus (met verlies) verkopen vertelt Bart in een interview met Privé:

Toen mijn goede vriend een relatie kreeg en vertrok, kon ik de hypotheek niet meer in mijn eentje betalen…

Ook vertelt Bart dat er voor hem veel meer in had gezeten als hij het anders had aangepakt:

Ik had miljonair kunnen zijn als ik als een soort Jan Smit overal liedjes was gaan zingen terwijl ik niet kan zingen. Ik heb het misschien verkeerd aangepakt

Bart Spring in 't Veld
Via: Big Brother (capture)

Na regen komt zonneschijn

Inmiddels gaat het stukken beter met Bart. Een paar jaar geleden was hij nog genoodzaakt antikraak te wonen, maar tegenwoordig hoeft dat niet meer. Ook geeft hij tegenover Privé aan dat hij het eigenlijk wel fijn vindt om ‘niet meer beroemd te zijn’.

Zo kreeg hij vroeger paniekaanvallen en zat hij thuis met de gordijnen dicht. In 2014 startte Bart een carrière als schrijver en schreef hij geregeld column over het Nederlands elftal.

Wat Bart vandaag de dag bezighoudt is onbekend. De laatste update komt uit 2016 en toen was Bart actief als pakketbezorger bij DHL. Wie weet bezorgt hij nog en staat hij binnenkort bij jou aan de deur.

Hoe is het nu met 'Big Brother'-winnaar Bart? (+ foto's)
Via: RTL (capture)

Interview

Na het succes van Big Brother kwam Bart in aanraking met castingdirector Job Goschalk. Het ging over een rolletje in de film Costa. In een interview met RTL gaf Bart aan die ontmoeting niet als prettig te hebben ervaren.

Ook een geweldig interview is er een, waarin Bart samen met Sabine te zien is. In dit gesprek met AD blikken ze terug op hun tijd in Big Brother en natuurlijk hun gedeelde verleden…

Hoe is het nu met 'Big Brother'-winnaar Bart? (+ foto's)
Via: AD (capture)

Keek jij naar Big Brother in 1999?

Vinden jullie dat Bart veel veranderd is en wat vond jij zo leuk of misschien minder leuk aan hem? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...